Ingrediencie:
- 1 l Mliekonajlepšie plnotučné
- 12 ks Vajceväčšie 10 kusov, menšie 12 ks
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Kryštálový cukorpodľa chuti
Popis:
Ako sa robí klasická veľkonočná hrudka-syrek? Nech sa páči, dnes mám pripravený náš rodinný, rokmi overený recept. My ju máme radi jemne sladkavú, hrudku vždy dochutíme podľa svojich chuťových pohárikov.
K Veľkej noci patria jedlá z vajec a mlieka. Veľkonočná hrudka-syrek, nazývaná aj syrek je v mnohých rodinách tradíciou. Výborne doladí každý sviatočný veľkonočný stôl. Ak máme medvedí cesnak, pripravíme veľkonočnú hrudku s medvedím cesnakom VNÚTORNÝ ODKAZ, získa zaujímavú cesnakovú chuť.
Dobrá rada. A chceme veľkonočnú hrudku šťavnatú? Vaječnú zmes nevaríme pridlho. Uvarenú hrudku vytlačíme od tekutiny podľa potreby. Čím viac ju stláčame, bude tuhšia, aj suchšia. Dôležitá je predovšetkým chuť, niekto ju má rád slanšiu, iný zasa sladkavú. Veľkonočnú hrudku skladujeme na chladnom mieste.
1 porcia = 100 g veľkonočnej hrudky
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
Pri tejto príprave dávame pozor, lebo hmota je horúca. Vytvarujeme bochníček, ktorý navrchu zaviažeme a hrudku zavesíme do väčšieho hrnca, na ktorý sme položili dlhú varechu. Necháme vytuhnúť 2 hodiny. Potom gázu odstránime. Hrudku skladujeme v chlade. |