0 0
Ako sa robí veľkonočná HRUDKA-syrek, rokmi overený recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1 l Mlieko najlepšie plnotučné
12 ks Vajce väčšie 10 kusov, menšie 12 ks
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Kryštálový cukor podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
270
kcal

Ako sa robí veľkonočná HRUDKA-syrek, rokmi overený recept

Tip pre vás. Ak chceme klasickú veľkonočnú hrudku farebnú, keď už máme uvarenú hustejšiu praženicu, pridáme nadrobno nakrájané bylinky - medvedí cesnak, pažítku či petržlenovú vňať. Nádherná a chutná veľkonočná hrudka.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Ako sa robí klasická veľkonočná hrudka-syrek? Nech sa páči, dnes mám pripravený náš rodinný, rokmi overený recept. My ju máme radi jemne sladkavú, hrudku vždy dochutíme podľa svojich chuťových pohárikov.

K Veľkej noci patria jedlá z vajec a mlieka. Veľkonočná hrudka-syrek, nazývaná aj syrek je v mnohých rodinách tradíciou. Výborne doladí každý sviatočný veľkonočný stôl. Ak máme medvedí cesnak, pripravíme veľkonočnú hrudku s medvedím cesnakom VNÚTORNÝ ODKAZ, získa zaujímavú cesnakovú chuť.

Dobrá rada.  A chceme veľkonočnú hrudku šťavnatú? Vaječnú zmes nevaríme pridlho. Uvarenú hrudku vytlačíme od tekutiny podľa potreby. Čím viac ju stláčame, bude tuhšia, aj suchšia. Dôležitá je predovšetkým chuť, niekto ju má rád slanšiu, iný zasa sladkavú. Veľkonočnú hrudku skladujeme na chladnom mieste.

1 porcia = 100 g veľkonočnej hrudky

Kroky

1
Hotové

Na prípravu domácej veľkonočnej hrudky je vhodné použiť plnotučné mlieko a domáce vajcia, ktoré dodajú nádhernú žltú farbu, sú aj výživnejšie. Vajcia s mliekom spolu dobre rozšľaháme v miske. Môžeme ich aj precediť, hrudka bude pekne hladká, bez bielych kúskov.

2
Hotové

Rozšľahanú vaječnú hmotu nalejeme do kvalitného hrnca s dvojitým dnom (pískacieho hrnca). Podľa potreby dochutíme cukrom a soľou. Je dôležité vyvážiť chuť, podľa vlastných chuťových pohárikov. Hmotu varíme na strednom stupni, priebežne miešame a sledujeme.

3
Hotové

Hmota sa začne zrážať, bude pripomínať hustejšiu praženicu. Trvá to približne 20 minút. Na väčšie sito položíme gázu alebo čistú utierku, nalejeme vaječnú hmotu. Gázu s hmotou stláčame, vytvoríme bochníček. Čím viac tekutiny vytlačíme, tým bude hrudka tuhšia.

4
Hotové

Pri tejto príprave dávame pozor, lebo hmota je horúca. Vytvarujeme bochníček, ktorý navrchu zaviažeme a hrudku zavesíme do väčšieho hrnca, na ktorý sme položili dlhú varechu. Necháme vytuhnúť 2 hodiny. Potom gázu odstránime. Hrudku skladujeme v chlade.

Martina

Sekaná na plechu
predchádzajúci
SEKANÁ na plechu, najlepší recept z bravčového mäsa
Chren na Veľkú noc
ďalšií
Ako pripraviť CHREN na Veľkú noc – najlepší lahodný recept
Sekaná na plechu
predchádzajúci
SEKANÁ na plechu, najlepší recept z bravčového mäsa
Chren na Veľkú noc
ďalšií
Ako pripraviť CHREN na Veľkú noc – najlepší lahodný recept

Pridajte svoj komentár