0 0
Hlivová polievka so zeleninou – zdravý a chutný RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
2 hrste 2 plné hrste nakrájanej hlivy
1 ks Petržlen menší petržlen
2 ks Mrkva stredná veľkosť
2 ks Zemiaky stredná veľkosť
1 ks Cibuľa menšia cibuľa alebo 1 ks jarná cibuľka
2 strúčiky Cesnak alebo podľa chuti
2 PL Maslo alebo olivový olej PL/polievková lyžica
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
0.5 ML Mletá červená paprika ML/malá lyžička
0.5 ML Kurkuma ML/malá lyžička
0.5 ML Drvená rasca ML/malá lyžička
NA DOZDOBENIE
Petržlenová vňať alebo aj pažítka, podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
110
kcal

Hlivová polievka so zeleninou – zdravý a chutný RECEPT

Tip pre vás. Do polievky môžeme pridať ľubovoľnú koreňovú zeleninu. Nie iba mrkvu, petržlen, ale aj zeler či kaleráb, cuketu. Chutná hlivová polievka plná zdravej zeleniny.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA DOZDOBENIE

Popis:

Zdieľať

Hlivová polievka so zeleninou. Vynikajúca polievka z hlivy ustricovej, ktorá je jednoduchá, ľahká, zdravá, bez lepku a laktózy. Dobrú chuť želáme. Ak vám chutila, napíšte nám do komentárov pod recept. Spätná väzba je pre nás veľmi dôležitá.

Hliva ustricová, jemná chuťou aj vôňou. Prečo práve hliva? Lebo je to skutočný poklad pre naše zdravie. Obsahuje vitamíny C, D, K a vitamíny skupiny B. Z minerálov fosfor, draslík, meď, železo, mangán, horčík, selén, zinok. Hliva posilňuje imunitný systém, udržuje zdravé srdce a mozog, pôsobí antibakteriálne. Čo viac dodať? Hlivová polievka je fantasticá.

Dobrá rada. Vodu do hlivovej polievky pridávame vždy podľa potreby, záleží akú hustú polievku obľubujeme. Zeleninu môžeme do polievky aj nastrúhať. Ak pripravujeme hlivovú polievku pre menšie deti, mleté čierne korenie vynecháme. Kurkuma je úžasná, lebo je výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo.

Kroky

1
Hotové

Hlivu ustricovú jemne prepláchneme vodou, papierovým obrúskom osušíme.

2
Hotové

Mrkvu a petržlen ošúpeme, umyjeme, osušíme, nakrájame na malé kocky.

3
Hotové

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masle ju orestujeme do sklovita.

4
Hotové

Pridáme mrkvu, petržlen a ošúpaný celý cesnak. Restujeme cca 5 minút.

5
Hotové

Chute zo zeleniny sa nádherne uvoľnia. Hlivu nakrájame na menšie kúsky.

6
Hotové

K orestovanej zelenine pridáme nakrájanú hlivu, spolu orestujeme. Pridáme koreniny.

7
Hotové

Polievku dochutíme soľou, čiernym korením, červenou paprikou, kurkumou, rascou.

8
Hotové

Tak všetko zalejeme horúcou vodou cca 1,6 l. Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame.

9
Hotové

Polievku necháme zovrieť, povaríme 10 minút. Tak vložíme zemiaky, varíme 20 minút.

10
Hotové

Hlivovú polievku môžeme ešte dochutiť, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a podávame.

Martina

Cviklový tatarák
predchádzajúci
Cviklový tatarák – RECEPT na zdravý TATARÁK z cvikly
Sviečková na smotane
ďalšií
Sviečková na smotane, RECEPT na zdravú sviečkovú
Cviklový tatarák
predchádzajúci
Cviklový tatarák – RECEPT na zdravý TATARÁK z cvikly
Sviečková na smotane
ďalšií
Sviečková na smotane, RECEPT na zdravú sviečkovú

Pridajte svoj komentár