0 0
Čína z kuracieho mäsa, super rýchly RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
500 g Kuracie prsia alebo vykostené kuracie stehná
2 PL Olej PL/polievková lyžica
1 ks Cibuľa stredná veľkosť
2 strúčiky Cesnak alebo podľa chuti
350 g Mrazená čínska zelenina
NA DOCHUTENIE
2 PL Čínske korenie PL/polievková lyžica
Soľ podľa chuti
Zázvor podľa chuti
2 PL Sójová omáčka PL/polievková lyžica alebo podľa chuti
Chilli korenie podľa chuti
1 ML Kryštálový cukor ML/malá lyžička alebo podľa chuti
NA ZAHUSTENIE
1 ML Solamyl ML/malá lyžička, môžeme aj vynechať

Nutričné informácie

1
Porcia
180
kcal

Čína z kuracieho mäsa, super rýchly RECEPT

Tip pre vás. Namiesto kuracieho mäsa (kuracích pŕs a vykostených kuracích stehien) môžeme zvoliť aj morčacie prsia alebo vyskostené morčacie stehno. Ak použijeme domáci kurací vývar, domáca čína bude ešte delikátnejšia.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA ZAHUSTENIE

Popis:

Zdieľať

Super rýchla čína z kuracieho mäsa, ktorú zvládne aj každý začiatočník. Dôležité je doladiť chute, a fantastická kuracia čína bude za pár minút na stole. Dobrú chuť želám.

Minútky – veľmi obľúbené, pretože sú rýchle na prípravu. Dnes mám pre vás skvelý recept na našu domácu čínu ku ktorej stačí pridať ryžu či zemiakové hranolky, ale aj čínske rezance. Každému podľa chuti. Na jednu porciu rátame 100-150 g surového mäsa.

Dobrá rada. Ako má chutiť tá správna čína z kuracieho mäsa? Jemne pikantná a kyslastá, doladená troškou cukru na vyváženie. Samozrejme, všetko s mierou. Keď si mäso budeme marinovať v oleji s korením pár hodín, najlepšie cez noc, mäsko bude ešte chutnejšie a jemnejšie.

Kroky

1
Hotové

Mäso umyjeme, dobre osušíme a nakrájame na menšie kocky alebo rezančeky. Cibuľu očistíme, nakrájame na plátky. Cesnak ošúpeme a roztlačíme. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme olej a cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita. Potom vložíme aj roztlačený cesnak, ktorý chvíľu restujeme, stačí, aby zavoňal. Pridáme nakrájané mäso a korenie (čínske korenie a soľ). Mäsko na vyššom stupni orestujeme, aby sa uzavrelo, ostalo vo vnútri šťavnaté. Potom panvicu prikryjeme, na miernom stupni mäso podusíme 3 minúty, aby pustilo vlastnú šťavu, čína bude ešte chutnejšia. Tak k mäsu pridáme nastrúhaný zázvor, sójovú omáčku a trošku chilli korenia, opražíme, vložíme aj mrazenú čínsku zeleninu podľa výberu.

2
Hotové

Všetko spolu orestujeme a zalejeme horúcou vodou alebo domácim vývarom podľa potreby, aby tekutina prevyšovala mäsko. Necháme prevrieť a omáčku ochutnáme. Teraz je dôležitá fáza - a to doladenie chuti. Pridáme trošku cukru, môžeme ešte soľ, sójovú omáčku, chilli korenie, zázvor. Všetko spolu podusíme na miernom stupni do zmäknutia, približne 15 minút. Ak máme málo omáčky, prilejeme ešte horúcu vodu či vývar. Omáčku môžeme zahustiť Solamylom, ktorý si rozmiešame v troške vody. Necháme prevariť a máme hotovo.

3
Hotové

Rýchlu domácu čínu podávame s dusenou ryžou, alebo aj zemiakovými hranolkami, čínskymi cestovinami. Ešte lepšie chutí na druhý deň, keď prejdú všetky chute. Ak si mäso pripravíme deň vopred, umyté, osušené a nakrájané na kocky (rezančeky) naložíme do marinády (dve polievkové lyžice oleja zmiešame s korením čína), pridáme k mäsu, dobre premiešame. Mäso tak uložíme do chladu na pár hodín, najlepšie do druhého dňa, mäsko bude omnoho delikátnejšie, ušetríme si aj čas pri samotnej príprave číny.

Martina

Langoše
predchádzajúci
Domáce langoše RECEPT – langoše do chladničky
Opekance
ďalšií
Opekance starej mamy, najlepší RECEPT
Langoše
predchádzajúci
Domáce langoše RECEPT – langoše do chladničky
Opekance
ďalšií
Opekance starej mamy, najlepší RECEPT

Pridajte svoj komentár