Ingrediencie:
- 450 g Hladká múkaalebo hladká špaldová múka, pridáme jej však pomenej
- 150 g Práškový cukoralebo pomletý trstinový cukor
- 300 g Masloalebo Palmarín, Smetol
- 2 ks Žĺtko
- 1 PL KakaoPL/polievková lyžica - nie kopcovitá
-
NA PLNENIE KAKAOVÝCH LINECKÝCH KOLÁČIKOV
- 7 PL Džemalebo lekváru PL/polievková lyžica
-
NA ZDOBENIE KAKAOVÝCH LINECKÝCH KOLÁČIKOV
- 100 g Čokoládanajlepšie s vyšším podielom kakaa
- 2 PL Kokosový olejalebo olej, Cera PL/polievková lyžica
- podľa chuti Strúhaný kokospodľa obľuby
- podľa chuti Vlašské orechypodľa obľuby - pomleté alebo nasekané
- podľa chuti Strúhaný kokospodľa obľuby
Popis:
Kakaové linecké koláčiky plnené džemom alebo lekvárom. Tento recept mám od dobrej kolegynky Danky, ktorá mimochodom úžasne varí a pečie. Vyskúšajte aj vy tento osvedčený recept.
Klasické linecké pečivo, tradičné na Vianoce a Veľkú noc, skvelé aj na každý deň. Koláčiky sa zliepajú pikantnejším džemom, najlepšie ako dobre vieme, domácim. Výborný je ríbezľový, višňový, malinový. Z tohto množstva cesta upečieme 50 ks zlepených lineckých koláčikov. Záleží to od tvarov a veľkosti. Kakaové linecké koláčiky si môžeme dozdobiť podľa vlastnej fantázie. Môžu sa poliať čokoládou, posypať nasekanými orieškami, strúhaným kokosom, ale aj cukrovými perličkami. Výhodou suchého pečiva je, že si ho môžeme upiecť už skôr pred vianočnými sviatkami, pretože keď postoja, pečivo ešte zmäkne, chute sa dokonale prepoja.
Kakaové linecké koláčiky skladujeme uzavreté v dóze. Keď sú poliate čokoládou, uložia sa do chladu, aby ostala poleva pekne lesklá a tuhá.
Dobrá rada. Viete ako pripraviť lesklú čokoládovú polevu? Nad parou v miske sa čokoláda roztopí spolu s kokosovým olejom (slnečnicovým olejom alebo Cerou). Keď jemne vychladne, čoko poleva je vhodná na zdobenie.
množstvo ingrediencií v recepte = 50 ks menších zlepených lineckých kakaových koláčikov
1 porcia koláčikov = 100 g
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
|
7 Hotové |