Kakaové linecké koláčiky – najlepší tradičný RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
450 g Hladká múka alebo hladká špaldová múka
150 g Kryštálový cukor alebo trstinový cukor
300 g Maslo alebo Palmarín
2 ks Žĺtko
1 PL Kakao PL/polievková lyžica
NA PLNENIE
7 PL Džem alebo lekváru PL/polievková lyžica
NA ZDOBENIE
100 g Čokoláda najlepšie s vyšším podielom kakaa
2 PL Kokosový olej alebo olej, Cera PL/polievková lyžica
Strúhaný kokos podľa obľuby
Vlašské orechy podľa obľuby
Strúhaný kokos podľa obľuby

Nutričné informácie

1
Porcia
480
kcal

Kakaové linecké koláčiky – najlepší tradičný RECEPT

Tip pre vás. Opäť možnosť výberu. Klasická múka hladká sa dá nahradiť výživnejšou hladkou špaldovou múkou, práškový cukor za pomletý trstinový cukor.

Vlastnosti:
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA PLNENIE

  • NA ZDOBENIE

Popis:

Zdieľať

Kakaové linecké koláčiky plnené džemom alebo lekvárom. Tento recept mám od dobrej kolegynky Danky, ktorá mimochodom úžasne varí a pečie. Vyskúšajte aj vy tento osvedčený recept.

Klasické linecké pečivo, tradičné na Vianoce a Veľkú noc, skvelé aj na každý deň. Koláčiky sa zliepajú pikantnejším džemom, najlepšie ako dobre vieme, domácim. Výborný je ríbezľový, višňový, malinový. Z tohto množstva cesta upečieme 70 ks zlepených lineckých koláčikov. Záleží to od tvarov a veľkosti. Kakaové linecké koláčiky si môžeme dozdobiť podľa vlastnej fantázie. Môžu sa poliať čokoládou, posypať nasekanými orieškami, strúhaným kokosom, ale aj cukrovými perličkami. Výhodou suchého pečiva je, že si ho môžeme upiecť už skôr pred vianočnými sviatkami, pretože keď postoja, pečivo ešte zmäkne, chute sa dokonale prepoja.

Kakaové linecké koláčiky skladujeme uzavreté v dóze. Keď sú poliate čokoládou, uložia sa do chladu, aby ostala poleva pekne lesklá a tuhá.

Dobrá rada. Viete ako pripraviť lesklú čokoládovú polevu? Nad parou v miske sa čokoláda roztopí spolu s kokosovým olejom (slnečnicovým olejom alebo Cerou). Keď jemne vychladne, čoko poleva je vhodná na zdobenie.

1 porcia koláčikov = 100 g

 

Kroky

1
Hotové

Zmäknuté maslo alebo Palmarín zmiešame so žĺtkami. Pridáme múku, cukor a vypracujeme vláčne cesto.

2
Hotové

Cesto zabalíme do fólie a necháme ho odležať 1 hodinu v chlade. Pripravíme si formičky na vykrajovanie.

3
Hotové

Zvoliť môžeme rôzne tvary. Potrebujeme vždy párny počet jednotlivého druhu, lepiť budeme 2 ks spolu.

4
Hotové

Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 4 mm, pomáhame si múkou. Vykrojíme tvary podľa obľuby a príležitosti.

5
Hotové

Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie alebo vymastíme tukom, na ktorý ukladáme jednotlivé tvary.

6
Hotové

Kakaové linecké koláčiky pečieme 8-10 minút pri teplote 170 °C. Teplých vzduchom upečieme dva plechy naraz.

7
Hotové

Upečené koláčiky spájame džemom (lekvárom). Dozdobíme ich roztopenou čokoládou, orieškami, perličkami.

Martina

kokosové KOKA sušienky
predchádzajúci
Kokosové KOKA sušienky – voňavé a domáce
Cestoviny s tuniakom
ďalšií
Cestoviny s tuniakom a paradajkami – rýchly, chutný FIT recept
kokosové KOKA sušienky
predchádzajúci
Kokosové KOKA sušienky – voňavé a domáce
Cestoviny s tuniakom
ďalšií
Cestoviny s tuniakom a paradajkami – rýchly, chutný FIT recept

Pridajte svoj komentár