0 0
Kakaové linecké koláčiky – najlepší tradičný RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
450 g Hladká múka alebo hladká špaldová múka, pridáme jej však pomenej
150 g Práškový cukor alebo pomletý trstinový cukor
300 g Maslo alebo Palmarín, Smetol
2 ks Žĺtko
1 PL Kakao PL/polievková lyžica - nie kopcovitá
NA PLNENIE KAKAOVÝCH LINECKÝCH KOLÁČIKOV
7 PL Džem alebo lekváru PL/polievková lyžica
NA ZDOBENIE KAKAOVÝCH LINECKÝCH KOLÁČIKOV
100 g Čokoláda najlepšie s vyšším podielom kakaa
2 PL Kokosový olej alebo olej, Cera PL/polievková lyžica
podľa chuti Strúhaný kokos podľa obľuby
podľa chuti Vlašské orechy podľa obľuby - pomleté alebo nasekané
podľa chuti Strúhaný kokos podľa obľuby

Nutričné informácie

1
Porcia
480
kcal

Kakaové linecké koláčiky – najlepší tradičný RECEPT

Tip pre vás. Opäť možnosť výberu. Klasická múka hladká sa dá nahradiť výživnejšou - hladkou špaldovou múkou. Pridáme jej však pomenej, lebo je hutnejšia. Pri intolerancii na lepok vyberáme overenú bezlepkovú múku. Práškový cukor - vhodný i pomletý trstinový cukor.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA PLNENIE KAKAOVÝCH LINECKÝCH KOLÁČIKOV

  • NA ZDOBENIE KAKAOVÝCH LINECKÝCH KOLÁČIKOV

Popis:

Zdieľať

Kakaové linecké koláčiky plnené džemom alebo lekvárom. Tento recept mám od dobrej kolegynky Danky, ktorá mimochodom úžasne varí a pečie. Vyskúšajte aj vy tento osvedčený recept.

Klasické linecké pečivo, tradičné na Vianoce a Veľkú noc, skvelé aj na každý deň. Koláčiky sa zliepajú pikantnejším džemom, najlepšie ako dobre vieme, domácim. Výborný je ríbezľový, višňový, malinový. Z tohto množstva cesta upečieme 50 ks zlepených lineckých koláčikov. Záleží to od tvarov a veľkosti. Kakaové linecké koláčiky si môžeme dozdobiť podľa vlastnej fantázie. Môžu sa poliať čokoládou, posypať nasekanými orieškami, strúhaným kokosom, ale aj cukrovými perličkami. Výhodou suchého pečiva je, že si ho môžeme upiecť už skôr pred vianočnými sviatkami, pretože keď postoja, pečivo ešte zmäkne, chute sa dokonale prepoja.

Kakaové linecké koláčiky skladujeme uzavreté v dóze. Keď sú poliate čokoládou, uložia sa do chladu, aby ostala poleva pekne lesklá a tuhá.

Dobrá rada. Viete ako pripraviť lesklú čokoládovú polevu? Nad parou v miske sa čokoláda roztopí spolu s kokosovým olejom (slnečnicovým olejom alebo Cerou). Keď jemne vychladne, čoko poleva je vhodná na zdobenie.

množstvo ingrediencií v recepte = 50 ks menších zlepených lineckých kakaových koláčikov

1 porcia koláčikov = 100 g

 

Kroky

1
Hotové

Zmäknuté maslo (Palmarín) zmiešame so žĺtkami. Pridáme múku, preosiate kakao a cukor. Vypracujeme vláčne cesto.

2
Hotové

Kakaové linecké cesto zabalíme do fólie a necháme ho odležať 1 hodinu v chlade. Pripravíme si formičky na vykrajovanie.

3
Hotové

Zvoliť môžeme rôzne tvary. Potrebujeme vždy párny počet jednotlivého druhu, pretože zliepať budeme vždy 2 ks spolu.

4
Hotové

Kakaové cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 4 mm, pomáhame si múkou. Vykrojíme tvary podľa obľuby a príležitosti.

5
Hotové

Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie alebo vymastíme tukom. Na plech ukladáme jednotlivé tvary.

6
Hotové

Kakaové linecké koláčiky pečieme 8-10 minút pri teplote 170 °C. Teplých vzduchom upečieme aj dva plechy naraz.

7
Hotové

Upečené koláčiky spájame džemom (lekvárom). Dozdobíme ich roztopenou čokoládou, orieškami, kokosom či perličkami.

Martina

kokosové KOKA sušienky
predchádzajúci
Kokosové KOKA sušienky – voňavé a domáce
Cestoviny s tuniakom
ďalšií
Cestoviny s tuniakom a paradajkami – rýchly, chutný FIT recept
kokosové KOKA sušienky
predchádzajúci
Kokosové KOKA sušienky – voňavé a domáce
Cestoviny s tuniakom
ďalšií
Cestoviny s tuniakom a paradajkami – rýchly, chutný FIT recept

Pridajte svoj komentár