Ingrediencie:
- 250 g Čokoláda
- 250 ml Šľahačková smotana
Popis:
GANACHE poleva – dokonalá francúzska čokoládová poleva. Jednoduchá poleva iba z dvoch surovín – kvalitnej čokolády a šľahačkovej smotany. Množstvo ingrediencií z tohto receptu je vhodné na prípravu koláča veľkosti cca 36×25 cm, alebo väčšej torty pre oslávenca.
Základný pomer surovín pri príprave polevy GANACHE je 1:1, čiže 250 ml 33 % šľahačkovej smotany a 250 g čokolády s vyšším obsahom kakaa, min. 52 %. Dokonalá lesklá poleva, ktorá sa pri krájaní neláme. GANACHE poleva – lahodná a prudko chutná. Sladké maškrtenie.
Hľadáte čokoládovú polevu, ktorá bude nádherne lesklá a pri krájaní nepraská? Vyskúšajte tento rýchly recept na polevu ganache, ktorá nikdy nesklame.
Dobrá rada. Touto polevou zdobíme koláče, zákusky a torty. Hotovú polevu ganache necháme odpočívať cca 10 minút, aby jemne zhustla. Tak dozdobíme obľúbené sladké dobroty.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |