0 0
Palacinky 1-2-3, jednoduchý recept na najlepšie PALACINKY

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
3 dl Mlieko klasické, sójové, mandľové
2 dl Minerálka najlepšie perlivá, alebo obyčajná voda
1 dl Olej môžeme aj menej, 0,5 dl
200 g Hladká múka alebo hladká špaldová, ovsená múka
2 ks Vajce
1 štipka Soľ
DOCHUTENIE NASLADKO
Džem podľa chuti
Granko podľa chuti
Tvaroh osladený tvaroh
Šľahačková smotana podľa chuti
Ovocie podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
310
kcal

Palacinky 1-2-3, jednoduchý recept na najlepšie PALACINKY

Tip pre vás. Na prípravu palaciniek môžeme zvoliť aj múku špaldovú, ktorá je výživnejšia. Pri verzii bez lepku pridáme múku bezlepkovú. Intolerancia na laktózu? Prilejeme mlieko bez laktózy.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • DOCHUTENIE NASLADKO

Popis:

Zdieľať

Palacinky 1-2-3. Nech sa páči, super jednoduchý recept na najlepšie palacinky, ktoré sa vždy podaria. Palacinky sa pri pečení netrhajú, sú jemné a vláčne. Čo znamená 123? Je to pomer oleja, vody (najlepšie perlivej) a mlieka. Čiže, 1 dl oleja (menej tuku? pridáme iba 0,5 dl oleja), 2 dl vody a 3 dl mlieka. Hotovo.

Palacinky 1-2-3  milujú deti, zbožňujú aj dospelí. Pripravujeme ich vo verzii na sladko a slano. V sladkej verzii s džemom, Grankom, ochuteným tvarohom, ovocím. Pri slanej variácii ich plníme dusenou zeleninou, šunkou, syrom, tvarohom na slano, zeleninou.

Na prípravu palaciniek vo FIT stravovaní zvolíme múku špaldovú, ovsenú, ražnú. Množstvo múky primiešavame postupne, potrebujeme redšie vláčne cesto. Pri zdravších hutnejších múkach je to určite menšie množstvo.

Dobrá rada. Palacinky pečieme na kvalitnejšej panvici, lepšie sa otáčajú, neprilepia. Cesto pridávame podľa potreby, či máme radšej palacinky tenké, alebo palacinky hrubšie.

Z tohto množstva ingrediencií upečieme:

15 kusov palaciniek (5 porcií – 3 palacinky na osobu)

Kroky

1
Hotové

Pripravíme si vláčne palacinkové cesto, a to tak, že všetky ingrediencie zmiešame spolu. Voda a mlieko by mali mať izbovú teplotu. Cesto môžeme aj premixovať ponorným mixérom.

2
Hotové

Palacinkové cesto necháme oddýchnuť aspoň 15 minút, palacinky budú omnoho jemnejšie. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, potrieme tenkou vrstvou oleja, iba raz, na začiatku.

3
Hotové

Postupne pripravíme tenké palacinky, ktoré pečieme z oboch strán jemne dozlatista. Na ďalšie pečenie už panvicu nepotierame. Z tohto množstva ingrediencií upečieme 15 palaciniek.

4
Hotové

Množstvo palaciniek záleží od ich hrúbky. My ich máme radi úplne tenučké. Hotové palacinky plníme podľa obľuby na sladko či slano. Môžeme ich zvinúť alebo poskladať do šatôčky.

5
Hotové

V našom recepte som ich posypala Grankom, poskladala do šatôčky, dozdobila čerstvo pripravenou šľahačkou, mrazeným ovocím (červené ríbezle) a ovocným toppinkom.

Martina

Bravčové karé na hrášku so zemiakovou kašou
predchádzajúci
Ako pripraviť najlepšiu zemiakovú kašu, RECEPT
Olej s medvedím cesnakom
ďalšií
Olej s medvedím cesnakom, RECEPT pre zdravie
Bravčové karé na hrášku so zemiakovou kašou
predchádzajúci
Ako pripraviť najlepšiu zemiakovú kašu, RECEPT
Olej s medvedím cesnakom
ďalšií
Olej s medvedím cesnakom, RECEPT pre zdravie

Pridajte svoj komentár