0 0
Jednohubky chuťovky ako na Silvestra – TOP recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
ZÁKLADNÉ INGREDIENCIE NA JEDNOHUBKY
275 g Lístkové cesto 1 ks - chladené vyvaľkané lístkové cesto
8 PL Kečup PL/polievková lyžica, môže byť aj paradajkové pyré
NA DOCHUTENIE JEDNOHUBIEK
podľa chuti Pizza korenie
podľa chuti Granulovaný cesnak
podľa chuti Bazalka bazalka sušená
VARIÁCIE NA NÁPLŇ JEDNOHUBIEK
1 ks Klobása menší kus - nakrájaná na malé kocky
6 PL Kukurica PL/polievková lyžica - kukurica mrazená alebo sterilizovaná
150 g Tvrdý syr syr nastrúhaný alebo syr plátkový
6 plátkov Šunka alebo podľa veľkosti
6 plátkov Údená šunka plátky alebo šunka nakrájaná na malé kocky
2 ks Kyslé uhorky strednej veľkosti, nakrájané na malé kocky
NA POTRETIE JEDNOHUBIEK
1 ks Vajce vajce rozšľahané
NA KONEČNÉ DOZDOBENIE JEDNOHUBIEK
podľa chuti Mak
podľa chuti Semienka sezamové, chia či tekvicové
podľa chuti Tvrdý syr obľúbený nastrúhaný syr (gouda, eidam, mozzarella)

Nutričné informácie

1
Porcia
410
kcal

Jednohubky chuťovky ako na Silvestra – TOP recept

Tip pre Vás. Jednohubky ako na Silvestra - chuťovky výborne ladia s vínkom, šampanským, prossecom, i čajom. Skvelá dobrota z lístkového cesta. Slané chrumkavé chuťovky z lístkového cesta so syrom a šunkou, prevoňané pizza korením.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • ZÁKLADNÉ INGREDIENCIE NA JEDNOHUBKY

  • NA DOCHUTENIE JEDNOHUBIEK

  • VARIÁCIE NA NÁPLŇ JEDNOHUBIEK

  • NA POTRETIE JEDNOHUBIEK

  • NA KONEČNÉ DOZDOBENIE JEDNOHUBIEK

Popis:

Zdieľať

Jednohubky chuťovky ako na Silvestra – TOP recept. Fantastické jednohubky z lístkového cesta, vynikajúce na Silvestra, ale aj na rôzne oslavy a party. Úžasné chuťovky, ktoré pripravíme za pár minút podľa vlastnej chuti. Potešia mnohé maškrtné jazýčky.

Práve na Silvestra sú domáce pomazánky (nátierky) veľmi žiadané. Fantastické na chlieb i pečivo, úžasné na jednohubky. Stačí ich iba natrieť a môžeme vychutnávať. Hľadáte recepty na bezéčkové nátierky? Vyskúšajte naše overené – výbornú rybaciu pomazánku , skvelú vajíčkovú nátierku s mrkvou , dokonalú avokádovú nátierku s paradajkami, lahodnú lososovú nátierku s mrkvou alebo tvarohovo-špenátovú FIT nátierku . Chcete staviť na istotu? Skúste najobľúbenejšiu silvestrovskú cesnakovú nátierku. Takže vyskušajte aj jednohubky chuťovky ako na Silvestra.

Dobrá rada. Pri intolerancii na lepok zvolíme vhodné bezlepkové lístkové cesto. Pri vegetariánskej verzii šunku, klobásu či salámu vynecháme. Kto má rád pikantné chute, na kečup pridá chilli korenie alebo nadrobno nakrájanú chilli papričku. Na dozdobenie – výborný mak, semienka (sezamové, chia, tekvicové) alebo obľúbený strúhaný syr.

množstvo ingrediencií v recepte =cca 4 porcie

1 plech = 30 menších jednohubiek

 

Kroky

1
Hotové

Lístkové cesto môžeme zvoliť chladené vcelku alebo už vyvaľkané - ušetríme si čas. Ak máme lístkové cesto mrazené, necháme ho najskôr rozmraziť. Lístkové cesto vcelku vyvaľkáme na hrúbku približne 3 mm. V našom recepte sme použili 275 g lístkové cesto. Cesto prekrojíme po dĺžke na 2 časti - pásy (veľkosti cca 35x10 cm). Cesto potrieme kečupom (alebo paradajkovým pyré), posypeme pizza korením (alebo granulovaným cesnakom, sušenou bazalkou).

2
Hotové

Na ochutený kečup poukladáme sterilizovanú kukuricu (alebo na malé kocky nakrájanú kyslú uhorku), nadrobno nakrájanú klobásu (alebo plátky šunky dusenej či údenej), pridáme nastrúhaný (alebo plátkový) syr. My sme mali zvyšky klobásy, strúhaného syra a kukuricu. Lístkové pásy s náplňou zrolujeme do malých závinov. Pripravíme dva záviny, z ktorých budeme krájať jednotlivé chuťovky. Ak máme lístkové cesto väčšie, veľkosť pásov prispôsobíme.

3
Hotové

Je dôležité, aby sme lístkové cesto s náplňou zrolovali dôsledne, cesto zatláčali, aby sa náplň vo vnútri prepojila. Chuťovky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie (alebo vymastený tukom). Tak ich jemne zatlačíme pohárom, aby sa lepšie spojili. Vajce rozšľaháme vidličkou. Hotové chuťovky potrieme vajcom, posypeme podľa fantázie - celým makom, sezamom, chia či tekvicovými semienkami. Na dozdobenie je výborný aj obľúbený nastrúhaný syr.

4
Hotové

Pripravené silvestrovské jednohubky - chuťovky pečieme pri teplote 200 stupňov C približne 15-20 minút dozlatista. Z jednej dávky ingrediencií v našom recepte upečieme 1 plech - cca 30 kusov menších chuťoviek (jednohubky pre 4-5 osôb). Lístkové slané jednohubky chutia úžasne. Vo vnútri sú šťavnaté, zvonku fajnovo chrumkavé. Vyzerajú aj veľmi efektne. Keď mäsové výrobky nemusíme, klobásu či šunku vynecháme. Pridať môžeme však rôzne druhy syra.

5
Hotové

Silvestrovské jednohubky (chuťovky) na slano skladujeme v dóze, ktorá je však pootvorená, aby sa tam dostal aj vzduch. Lístkové jednohubky si tak zachovajú čerstvosť. Výborne ladia k vínku, šampanskému, prossecu, úžasné aj k obyčajnému čaju. Na prípravu našich chuťoviek môžeme zvoliť ingrediencie podľa vlastnej chuti, alebo to, čo doma máme. Môžeme ich pripraviť aj väčšie, ale potom ich pečieme aj dlhšie, aby sa dobre prepiekli. Skúsite náš overený recept?

Martina

Zemiakové strapačky s tvarohom
predchádzajúci
Zemiakové strapačky s tvarohom – babičkin RECEPT
Zemiakové strapačky s tvarohom
predchádzajúci
Zemiakové strapačky s tvarohom – babičkin RECEPT

Pridajte svoj komentár