Ingrediencie:
-
ZÁKLADNÉ INGREDIENCIE NA JEDNOHUBKY
- 275 g Lístkové cesto1 ks - chladené vyvaľkané lístkové cesto
- 8 PL KečupPL/polievková lyžica, môže byť aj paradajkové pyré
-
NA DOCHUTENIE JEDNOHUBIEK
- podľa chuti Pizza korenie
- podľa chuti Granulovaný cesnak
- podľa chuti Bazalkabazalka sušená
-
VARIÁCIE NA NÁPLŇ JEDNOHUBIEK
- 1 ks Klobásamenší kus - nakrájaná na malé kocky
- 6 PL KukuricaPL/polievková lyžica - kukurica mrazená alebo sterilizovaná
- 150 g Tvrdý syrsyr nastrúhaný alebo syr plátkový
- 6 plátkov Šunkaalebo podľa veľkosti
- 6 plátkov Údená šunkaplátky alebo šunka nakrájaná na malé kocky
- 2 ks Kyslé uhorkystrednej veľkosti, nakrájané na malé kocky
-
NA POTRETIE JEDNOHUBIEK
- 1 ks Vajcevajce rozšľahané
-
NA KONEČNÉ DOZDOBENIE JEDNOHUBIEK
- podľa chuti Mak
- podľa chuti Semienkasezamové, chia či tekvicové
- podľa chuti Tvrdý syrobľúbený nastrúhaný syr (gouda, eidam, mozzarella)
Popis:
Jednohubky chuťovky ako na Silvestra – TOP recept. Fantastické jednohubky z lístkového cesta, vynikajúce na Silvestra, ale aj na rôzne oslavy a party. Úžasné chuťovky, ktoré pripravíme za pár minút podľa vlastnej chuti. Potešia mnohé maškrtné jazýčky.
Práve na Silvestra sú domáce pomazánky (nátierky) veľmi žiadané. Fantastické na chlieb i pečivo, úžasné na jednohubky. Stačí ich iba natrieť a môžeme vychutnávať. Hľadáte recepty na bezéčkové nátierky? Vyskúšajte naše overené – výbornú rybaciu pomazánku , skvelú vajíčkovú nátierku s mrkvou , dokonalú avokádovú nátierku s paradajkami, lahodnú lososovú nátierku s mrkvou alebo tvarohovo-špenátovú FIT nátierku . Chcete staviť na istotu? Skúste najobľúbenejšiu silvestrovskú cesnakovú nátierku. Takže vyskušajte aj jednohubky chuťovky ako na Silvestra.
Dobrá rada. Pri intolerancii na lepok zvolíme vhodné bezlepkové lístkové cesto. Pri vegetariánskej verzii šunku, klobásu či salámu vynecháme. Kto má rád pikantné chute, na kečup pridá chilli korenie alebo nadrobno nakrájanú chilli papričku. Na dozdobenie – výborný mak, semienka (sezamové, chia, tekvicové) alebo obľúbený strúhaný syr.
množstvo ingrediencií v recepte =cca 4 porcie
1 plech = 30 menších jednohubiek
Kroky
1 Hotové |
Lístkové cesto môžeme zvoliť chladené vcelku alebo už vyvaľkané - ušetríme si čas. Ak máme lístkové cesto mrazené, necháme ho najskôr rozmraziť. Lístkové cesto vcelku vyvaľkáme na hrúbku približne 3 mm. V našom recepte sme použili 275 g lístkové cesto. Cesto prekrojíme po dĺžke na 2 časti - pásy (veľkosti cca 35x10 cm). Cesto potrieme kečupom (alebo paradajkovým pyré), posypeme pizza korením (alebo granulovaným cesnakom, sušenou bazalkou). |
2 Hotové |
Na ochutený kečup poukladáme sterilizovanú kukuricu (alebo na malé kocky nakrájanú kyslú uhorku), nadrobno nakrájanú klobásu (alebo plátky šunky dusenej či údenej), pridáme nastrúhaný (alebo plátkový) syr. My sme mali zvyšky klobásy, strúhaného syra a kukuricu. Lístkové pásy s náplňou zrolujeme do malých závinov. Pripravíme dva záviny, z ktorých budeme krájať jednotlivé chuťovky. Ak máme lístkové cesto väčšie, veľkosť pásov prispôsobíme. |
3 Hotové |
Je dôležité, aby sme lístkové cesto s náplňou zrolovali dôsledne, cesto zatláčali, aby sa náplň vo vnútri prepojila. Chuťovky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie (alebo vymastený tukom). Tak ich jemne zatlačíme pohárom, aby sa lepšie spojili. Vajce rozšľaháme vidličkou. Hotové chuťovky potrieme vajcom, posypeme podľa fantázie - celým makom, sezamom, chia či tekvicovými semienkami. Na dozdobenie je výborný aj obľúbený nastrúhaný syr. |
4 Hotové |
Pripravené silvestrovské jednohubky - chuťovky pečieme pri teplote 200 stupňov C približne 15-20 minút dozlatista. Z jednej dávky ingrediencií v našom recepte upečieme 1 plech - cca 30 kusov menších chuťoviek (jednohubky pre 4-5 osôb). Lístkové slané jednohubky chutia úžasne. Vo vnútri sú šťavnaté, zvonku fajnovo chrumkavé. Vyzerajú aj veľmi efektne. Keď mäsové výrobky nemusíme, klobásu či šunku vynecháme. Pridať môžeme však rôzne druhy syra. |
5 Hotové |
Silvestrovské jednohubky (chuťovky) na slano skladujeme v dóze, ktorá je však pootvorená, aby sa tam dostal aj vzduch. Lístkové jednohubky si tak zachovajú čerstvosť. Výborne ladia k vínku, šampanskému, prossecu, úžasné aj k obyčajnému čaju. Na prípravu našich chuťoviek môžeme zvoliť ingrediencie podľa vlastnej chuti, alebo to, čo doma máme. Môžeme ich pripraviť aj väčšie, ale potom ich pečieme aj dlhšie, aby sa dobre prepiekli. Skúsite náš overený recept? |