Ingrediencie:
- 6 ks Vajceväčšie vajce
- 1 štipka Soľdo šľahania snehu z bielkov
- 300 g Práškový cukor
- 300 g Tvarohtvaroh jemný, krémový, termizovaný
- 120 ml Olej
- 300 g Polohrubá múka
- 1 ks Prášok do pečiva12 g
-
NA OBLOHU
- Ovociepodľa výberu, približne 3 hrste
-
NA POSýPKU
- Práškový cukorpodľa chuti
Popis:
Rýchla tvarohová bublanina – najlepší recept. Ak milujete rýchle mňamkové koláčiky, ste na správnom mieste. Fantastická bublanina a overené Recepty pre Vás.
Rozmýšľate čo piecť cez víkend alebo niečo rýchle a jednoduché cez týždeň? Hľadáte koláč s tvarohom a ovocím? Rýchla tvarohová bublanina s ovocím (jahodami, čučoriedkami, marhuľami či čerešňami) – skvelý výber na sladkú maškrtu, ktorá zmizne zo stola za pár minút. Bublanina výbornej chuti, nie príliš sladká, pritom šťavnatá, a vďaka tvarohu výživná.
Na prípravu bublaniny môžeme pridať múku špaldovú, určite menšie množstvo, pretože je hutnejšia, alebo aj vhodnú a osvedčenú múku bezlepkovú. Ovocie – podľa výberu a chuti, ľubovoľné – čerstvé, mrazené i kompótové.
Dobrá rada. Ako dlho pečieme tvarohovú bublaninu s ovocím? Podľa potreby, záleží od veľkosti plechu – výšky bublaniny, a samozrejme vlastnej rúry. Zlatistá farba nám napovie, že je bublanina upečená. Pečenie trvá približne 30 minút.
bublanina na plech veľkosti cca 26×36 cm (hotová tvarohová bublanina bude vyššia ako na obrázku)
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |