0 0
Rýchla tvarohová bublanina, najlepší RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
6 ks Vajce väčšie vajce
1 štipka Soľ do šľahania snehu z bielkov
300 g Práškový cukor
300 g Tvaroh tvaroh jemný, krémový, termizovaný
120 ml Olej
300 g Polohrubá múka
1 ks Prášok do pečiva 12 g
NA OBLOHU
Ovocie podľa výberu, približne 3 hrste
NA POSýPKU
Práškový cukor podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
90
kcal

Rýchla tvarohová bublanina, najlepší RECEPT

Tip pre vás. Množstvo surovín závisí od veľkosti plechu na pečenie. Ak máme plech väčší, stačí narátať gramáž múky, tvarohu a práškového cukru. Na jedno vajce rátame 50 g týchto ingrediencií navyše, zvýšime aj olej o 20 ml. Pridáme aj trošku prášku do pečiva.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA OBLOHU

  • NA POSýPKU

Popis:

Zdieľať

Rýchla tvarohová bublanina – najlepší recept. Ak milujete rýchle mňamkové koláčiky, ste na správnom mieste. Fantastická bublanina a overené Recepty pre Vás.

Rozmýšľate čo piecť cez víkend alebo niečo rýchle a jednoduché cez týždeň? Hľadáte koláč s tvarohom a ovocím? Rýchla tvarohová bublanina s ovocím (jahodami, čučoriedkami, marhuľami či čerešňami) – skvelý výber na sladkú maškrtu, ktorá zmizne zo stola za pár minút. Bublanina výbornej chuti, nie príliš sladká, pritom šťavnatá, a vďaka tvarohu výživná.

Na prípravu bublaniny môžeme pridať múku špaldovú, určite menšie množstvo, pretože je hutnejšia, alebo aj vhodnú a osvedčenú múku bezlepkovú. Ovocie – podľa výberu a chuti, ľubovoľné – čerstvé, mrazené i kompótové.

Dobrá rada. Ako dlho pečieme tvarohovú bublaninu s ovocím? Podľa potreby, záleží od veľkosti plechu – výšky bublaniny, a samozrejme vlastnej rúry. Zlatistá farba nám napovie, že je bublanina upečená. Pečenie trvá približne 30 minút.

bublanina na plech veľkosti cca 26×36 cm (hotová tvarohová bublanina bude vyššia ako na obrázku)

Kroky

1
Hotové

Bielky oddelíme od žĺtkov. Najprv vyšľaháme bielky so štipkou soli do tuhej peny. Tak ideme na žĺtky. Pridáme k nim práškový cukor a šľaháme spolu do nadýchanej peny. Prišľaháme aj jemný termizovaný tvaroh.

2
Hotové

Tak do cesta na bublaninu zapracujeme olej. Na nízkych otáčkach zašľaháme preosiatu múku, do ktorej sme primiešali prášok do pečiva. Potom už iba stierkou (varechou) postupne zapracujeme sneh z bielkov.

3
Hotové

Robíme to jemne, aby bolo cesto vláčne. Ovocie je najlepšie pripraviť vopred pred pečením, aby sme sa nezdržiavali. Môžeme zvoliť ovocie čerstvé, ale aj mrazené či kompótové. Nakrájame ho menšie kúsky.

4
Hotové

Na plech uložíme papier na pečenie, môžeme ho vymastiť tukom, vysypať múkou. Cesto rozotrieme, poukladáme ovocie. Tvarohovú bublaninu s ovocím pečieme pri teplote 190 st. C približne 30 minút.

5
Hotové

Tvarohovú bublaninu pečieme podľa potreby, dlhšie či kratšie podľa veľkosti plechu - výšky bublaniny a rúry. Keď má zlatistú farbu, vtedy je ten správny čas. Bublaninu posypeme práškovým cukrom.

Martina

Zemiakovo mrkvové pyré
predchádzajúci
Zemiakovo mrkvové pyré ako príloha – RECEPT
Hubová omáčka
ďalšií
Vynikajúca hubová omáčka, babičkin RECEPT
Zemiakovo mrkvové pyré
predchádzajúci
Zemiakovo mrkvové pyré ako príloha – RECEPT
Hubová omáčka
ďalšií
Vynikajúca hubová omáčka, babičkin RECEPT

Pridajte svoj komentár