Ingrediencie:
- 200 g Tvarohjemný hrudkovitý alebo tvaroh termizovaný
- 230 g Hladká múkaalebo hladká špaldová múka
- 40 g Masloroztopené vlažné maslo
- 0.04 dl Mliekovlažné mlieko
- 1 ks Vajceväčšie vajce
- 1 ML Sóda bikarbónaML/malá lyžička
- 1 ks Vanilkový cukor
- 1 ML Citrónová kôraML/malá lyžička
- 1 štipka Soľ
- 2 PL RumPL/polievková lyžica, môžeme aj vynechať
-
NA PEČENIE
- 3 PL Olej
-
NA ZDOBENIE
- 15 ML Džemalebo lekvár, ML/malá lyžička
- Práškový cukorpodľa potreby
Popis:
Tvarohové šišky pečené v rúre. Jednoduchá a rýchla príprava, skvelý recept bez kysnutia. Ešte ste ich neskúšali? Nech sa páči. Tu je podrobný fotorecept.
Domáce šišky, pampúšiky, pampúchy a fánky k fašiangom neodmysliteľne patria. Nepripravujete šišky, pretože vyprážané nemusíte? Pripravte si šišky z tvarohu pečené v rúre, ktorých príprava vám nezaberie veľa času. Tradičná dobrota v zdravšej verzii.
Ingrediencie na tvarohové šišky stačí zmiešať spolu. Cesto sa nechá odležať, tak vyvaľká, tvarujú šišky, ktoré sa upečú. Hotovo.
Dobrá rada. Tvarohové šišky pečené v rúre sa môžu pripraviť aj z výživnejšej hladkej špaldovej múky, odoberieme však cca 20 g (podľa potreby), aby bolo cesto vláčne. Šišky nepečieme nikdy pridlho, boli by tvrdšie. Zvoliť sa môže tvaroh jemný hrudkovitý, s termizovaným nízkotučným tvarohom budú šišky ešte vláčnejšie.
1 porcia = 100 g tvarohových šišiek
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
|
7 Hotové |
2 Komentáre Skryť komentáre
Vyskúšala som a bola som nadšená z tej chute.
Je to ozaj mňamka a potrebujete pritom tak málo času.
Hodnotenie veľmi potešilo, som rada, že chutili.