• Domov
  • Nátierky
  • Nátierka z hokkaido tekvice – plná vitamínov a živín
0 0
Nátierka z hokkaido tekvice – plná vitamínov a živín

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1 ks Tekvica hokkaido
1 ks Cibuľa väčšia
3 strúčiky Cesnak podľa chuti
3 PL Olivový olej PL/polievková lyžica
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
0.5 ML Kurkuma ML/malá lyžiča
podľa chuti, môžeme aj vynechať
NA ZAKONZERVOVANIE
80 ml Husacia masť alebo kačacia masť, olivový olej

Nutričné informácie

1
Pohár
150
kcal

Nátierka z hokkaido tekvice – plná vitamínov a živín

Tip pre vás. Ak máte radi pikantné pochúťky, k restovaniu tekvice pridajte aj nadrobno nakrájanú chilli papričku alebo chilli korenie. Pripravte si domácu tekvicovú nátierku podľa svojej chuti.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA ZAKONZERVOVANIE

Popis:

Zdieľať

Nátierka z hokkaido tekvice. Zvýšila vám tekvica hokkaido a neviete čo s ňou? Ponúkam vám vynikajúci recept, ktorý je nenáročný na čas a prípravu. Nech sa páči, skvelý tip na využitie tekvice hokkaido, ktorá je nabitá vitamínmi a minerálmi. Nezabúdame, tekvicu nešúpeme, pretože dusením zmäkne. Práve v šupke je najviac živín.

Vedeli ste? Z minerálov obsahuje tekvica hokkaido luteín, draslík, fosfor, vápnik, železo, horčík. V tekvici hokkaido majú zastúpenie vitamíny A, B, C, E a K.  Tekvica má veľké množstvo kyseliny listovej a vlákniny. Vďaka vysokému obsahu vitamínu C je výbornou prevenciou proti chrípke a prechladnutiu. Obsahuje aj mnoho cenných minerálnych látok. Nátierka z hokkaido tekvice je to skutočná vitamínová bomba pre naše zdravie. S našim telom robí neskutočné zázraky.

Neváhajte, pripravte svojej rodine úžasnú nátierku. Nátierka z hokkaido tekvice, ktorá sa krásne vyníma na hrianke alebo pečive. Pridaním čerstvým byliniek doplníme aj ďalší vitamín C.

Dobrá rada. Keď domácu hokkaido nátierku zalejeme v zaváracom pohári tukom kačacou alebo husacou masťou, prípadne olivovým olejom (kačacia alebo husacia masť dodajú tekvicovej nátierke dokonalú chuť). Tekvicová nátierka teda nátierka z hokkaido tekvice vydrží v chlade aj zopár týždňov. Je však veľmi dôležité, aby boli zaváracie poháre a viečka dôkladne čisté (najlepšie sterilizované) a suché.

4 porcie = 4 menšie zaváracie poháre (cca 160 ml)

Kroky

1
Hotové

Tekvicu hokkaido umyjeme, osušíme, rozpolíme, dužinu odstránime. Opatrne nakrájame na menšie kocky. Tekvicu nešúpeme, pretože práve v šupke sa nachádza mnoho minerálov a vitamínov.

2
Hotové
10 min.

Cibuľu očistíme a nakrájame na menšie kocky, na olivovom oleji ju orestujeme do sklovita. Vložíme kúsky tekvice hokkaido a restujeme približne 10 minút. Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, premiešame.

3
Hotové
20 min.

Nakoniec pridáme korenie podľa chuti a nadrobno nakrájanú chilli papričku (korenie). Tekvicu prikryjeme a na miernom stupni dusíme do mäkka. Trvá to 20 minút. Nie je potrebné ju podlievať, pustí šťavu.

4
Hotové

Keď je tekvica mäkká, ihneď ju roztlačíme na kašu a vrstvíme do čistých zaváracích pohárov. Pod okrajom necháme priestor 0,5 cm. Tuk podľa výberu roztopíme, je dôležité, aby bol horúci.

5
Hotové

Do každého pohára s tekvicovou nátierkou nalejeme horúcu masť (tuk). Pohár dôkladne uzavrieme viečkom, otočíme dnom dole a necháme vychladnúť. Viečko pritiahne. Nátierka je hotová.

6
Hotové

Zaváracie poháre s nátierkou z tekvice hokkaido uložíme do chladu. Takto nám vydrží zdravá domáca nátierka aj zopár týždňov, samozrejme, ak nezmizne. Chutí naozaj fantasticky.

Martina

Domáca mačanka
predchádzajúci
Domáca mačanka s mäsom, klobásou a hubami – tradičný RECEPT
Domáce utopence
ďalšií
Domáce utopence, zaručene najlepšie – recept ORIGINÁL
Domáca mačanka
predchádzajúci
Domáca mačanka s mäsom, klobásou a hubami – tradičný RECEPT
Domáce utopence
ďalšií
Domáce utopence, zaručene najlepšie – recept ORIGINÁL

2 Komentáre Skryť komentáre

Pridajte svoj komentár