Ingrediencie:
- 1 ks Tekvica hokkaido
- 1 ks Cibuľaväčšia
- 3 strúčiky Cesnakpodľa chuti
- 3 PL Olivový olejPL/polievková lyžica
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
- 0.5 ML KurkumaML/malá lyžiča
- podľa chuti, môžeme aj vynechať
-
NA ZAKONZERVOVANIE
- 80 ml Husacia masťalebo kačacia masť, olivový olej
Popis:
Nátierka z hokkaido tekvice. Zvýšila vám tekvica hokkaido a neviete čo s ňou? Ponúkam vám vynikajúci recept, ktorý je nenáročný na čas a prípravu. Nech sa páči, skvelý tip na využitie tekvice hokkaido, ktorá je nabitá vitamínmi a minerálmi. Nezabúdame, tekvicu nešúpeme, pretože dusením zmäkne. Práve v šupke je najviac živín.
Vedeli ste? Z minerálov obsahuje tekvica hokkaido luteín, draslík, fosfor, vápnik, železo, horčík. V tekvici hokkaido majú zastúpenie vitamíny A, B, C, E a K. Tekvica má veľké množstvo kyseliny listovej a vlákniny. Vďaka vysokému obsahu vitamínu C je výbornou prevenciou proti chrípke a prechladnutiu. Obsahuje aj mnoho cenných minerálnych látok. Nátierka z hokkaido tekvice je to skutočná vitamínová bomba pre naše zdravie. S našim telom robí neskutočné zázraky.
Neváhajte, pripravte svojej rodine úžasnú nátierku. Nátierka z hokkaido tekvice, ktorá sa krásne vyníma na hrianke alebo pečive. Pridaním čerstvým byliniek doplníme aj ďalší vitamín C.
Dobrá rada. Keď domácu hokkaido nátierku zalejeme v zaváracom pohári tukom kačacou alebo husacou masťou, prípadne olivovým olejom (kačacia alebo husacia masť dodajú tekvicovej nátierke dokonalú chuť). Tekvicová nátierka teda nátierka z hokkaido tekvice vydrží v chlade aj zopár týždňov. Je však veľmi dôležité, aby boli zaváracie poháre a viečka dôkladne čisté (najlepšie sterilizované) a suché.
4 porcie = 4 menšie zaváracie poháre (cca 160 ml)
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové 10 min. |
|
3 Hotové 20 min. |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
2 Komentáre Skryť komentáre
Úžasná, ľahká. Všetkým chutila.
Ďakujem. Chutí naozaj úžasne, preto som sa o tento recept podelila.