1 0
Hovädzie kocky na hrášku, jednoduchý fit RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
800 g Hovädzie mäso hovädzie zadné, prípadne hovädzie predné, hovädzia kližka
1 ks Cibuľa väčšia, 2 menšie
3 PL Olej PL/polievková lyžica
2 strúčiky Cesnak prípadne podľa chuti
350 g Zelený hrášok mrazený
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
0.5 ML Mleté čierne korenie ML/malá lyžička
0.5 ML Drvená rasca ML/malá lyžička
0.5 ML Kurkuma ML/malá lyžička, výborná na kĺby a zápaly
1-2 PL Mletá červená paprika PL/polievková lyžica, môže byť aj pálivá
NA ZAHUSTENIE
1-2 ML Solamyl ML/malá lyžička, môžeme aj vynechať

Nutričné informácie

1
Porcia
240
kcal

Hovädzie kocky na hrášku, jednoduchý fit RECEPT

Tip pre vás. Keď máme radi pikantné, k duseniu hovädzieho mäsa môžeme pridať mletú červenú pálivú papriku, prípadne chilli korenie, alebo nadrobno nakrájanú chilli papričku.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA ZAHUSTENIE

Popis:

Zdieľať

Hovädzie kocky na hrášku, jednoduchý recept aj pre začiatočníkov. Hovädzie mäso je chudé, vhodné pri rôznych diétach, vynikajúce pre športovcov, ktorí dbajú na vyšší príjem proteínov.

Prečo práve hovädzie mäso? Pretože má veĺa zdraviu prospešných benefitov. Obsahuje zinok, horčík, železo. Tieto minerály veľmi dobre vplývajú na nervovú sústavu, srdce a cievy. Hovädzie mäso má veľké množstvo vitamínu E, vitamínov skupiny B, bielkovín, ďalej to je vysoký podiel kolagénu a elastínu. Títo pomocníci vyživujú a regenerujú pokožku.

Hľadáte recepty na prípravu hovädzieho mäsa? Dnes mám pre vás pripravený nenáročný recept na chutné hovädzie kocky na hrášku. Recept bez múky, vhodný aj pri intolerancii na lepok. Na prípravu som vybrala hovädzie zadné. Kto má rád šťavnatejšie hovädzie, zvolí mäso z nožiny, napríklad hovädziu kližku bez kosti. Dobrú chuť.

Pri FIT verzii ako prílohu k hovädziemu dusenému pridáme grilovanú či dusenú zeleninu, alebo čerstvý zeleninový šalát. Hovädzie mäsko na hrášku chutí skvelo s dusenou tarhoňou , ryžou, opekanými zemiakmi, ale aj s kuskusom či bulgurom.

Dobrá rada. Keď hovädzie kocky naložíme do marinády z oleja a korenia a uložíme do chladu na pár hodín, najlepšie do druhého dňa, mäso bude ešte chutnejšie, jemnejšie, skôr sa aj udusí.

na 1 osobu rátame 100-150 g surového mäsa

Kroky

1
Hotové

Hovädzie mäso umyjeme, dôkladne osušíme, odblaníme a nakrájame na kocky. Kvalitnú panvicu rozpálime, pridáme olej a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú restujeme do sklovita.

2
Hotové

Potom vložíme ošúpaný roztlačený alebo nastrúhaný cesnak, ktorý chvíľu opekáme, aby pekne zavoňal. Ihneď pridáme hovädzie kocky a korenie podľa vlastnej chuti a obľuby.

3
Hotové

Mäso restujeme, aby sa zatiahlo, zbledne. Keď sa uzavrie, ostane vo vnútri šťavnaté. Potom mäso prikryjeme pokrievkou a dusíme na nízkom stupni 5 minút, aby pustilo vlastnú šťavu.

4
Hotové

Tak hovädzie podlejeme pohárom horúcej vody (vývaru), dusíme do polomäkka. Mäso sledujeme, podľa potreby podlievame ďalšou tekutinou. K polomäkkému mäsu pridáme hrášok.

5
Hotové

Celková dĺžka dusenia záleží od druhu a kvality zvoleného mäsa. Hovädzie kocky dusíme do mäkka, môžeme ešte dochutiť, ale aj zahustiť Solamylom, ktorý rozmiešame v troche vody.

6
Hotové

K hovädziemu dusenému na hrášku výborne ladí tarhoňa alebo slovenská ryža, ale aj kuskus, bulgur, dusená ryža, varené zemiaky, zeleninový šalát, grilovaná a pečená zelenina.

Martina

Lievance z Acidka
predchádzajúci
LIEVANCE z Acidka (acidofilného mlieka) – hrnčekový recept
Paštéta z kuracích pečienok
ďalšií
Paštéta z kuracích pečienok – TRADIČNÝ recept
Lievance z Acidka
predchádzajúci
LIEVANCE z Acidka (acidofilného mlieka) – hrnčekový recept
Paštéta z kuracích pečienok
ďalšií
Paštéta z kuracích pečienok – TRADIČNÝ recept

Pridajte svoj komentár