Ingrediencie:
- 800 g Hovädzie mäsohovädzie zadné, prípadne hovädzie predné, hovädzia kližka
- 1 ks Cibuľaväčšia, 2 menšie
- 3 PL OlejPL/polievková lyžica
- 2 strúčiky Cesnakprípadne podľa chuti
- 350 g Zelený hrášokmrazený
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- 0.5 ML Mleté čierne korenieML/malá lyžička
- 0.5 ML Drvená rascaML/malá lyžička
- 0.5 ML KurkumaML/malá lyžička, výborná na kĺby a zápaly
- 1-2 PL Mletá červená paprikaPL/polievková lyžica, môže byť aj pálivá
-
NA ZAHUSTENIE
- 1-2 ML SolamylML/malá lyžička, môžeme aj vynechať
Popis:
Hovädzie kocky na hrášku, jednoduchý recept aj pre začiatočníkov. Hovädzie mäso je chudé, vhodné pri rôznych diétach, vynikajúce pre športovcov, ktorí dbajú na vyšší príjem proteínov.
Prečo práve hovädzie mäso? Pretože má veĺa zdraviu prospešných benefitov. Obsahuje zinok, horčík, železo. Tieto minerály veľmi dobre vplývajú na nervovú sústavu, srdce a cievy. Hovädzie mäso má veľké množstvo vitamínu E, vitamínov skupiny B, bielkovín, ďalej to je vysoký podiel kolagénu a elastínu. Títo pomocníci vyživujú a regenerujú pokožku.
Hľadáte recepty na prípravu hovädzieho mäsa? Dnes mám pre vás pripravený nenáročný recept na chutné hovädzie kocky na hrášku. Recept bez múky, vhodný aj pri intolerancii na lepok. Na prípravu som vybrala hovädzie zadné. Kto má rád šťavnatejšie hovädzie, zvolí mäso z nožiny, napríklad hovädziu kližku bez kosti. Dobrú chuť.
Pri FIT verzii ako prílohu k hovädziemu dusenému pridáme grilovanú či dusenú zeleninu, alebo čerstvý zeleninový šalát. Hovädzie mäsko na hrášku chutí skvelo s dusenou tarhoňou , ryžou, opekanými zemiakmi, ale aj s kuskusom či bulgurom.
Dobrá rada. Keď hovädzie kocky naložíme do marinády z oleja a korenia a uložíme do chladu na pár hodín, najlepšie do druhého dňa, mäso bude ešte chutnejšie, jemnejšie, skôr sa aj udusí.
na 1 osobu rátame 100-150 g surového mäsa
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |