Ingrediencie:
- 400 g Tarhoňaalebo slovenská ryža
- 2 PL Maslozarovnaná polievková lyžica
- Póralebo pažítka podľa chuti
- 3 hrnčeky Voda
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
Popis:
Tarhoňa, ktorá nelepí. Neviete ako pripraviť úžasnú tarhoňu? Nech sa páči, tu je overený recept. Je naozaj úplne jednoduchý, prípravu zvládne aj každý začiatočník. Táto príloha sa hodí k dusenému mäsu, rôznym omáčkam, zeleninovým jedlám. Má zaujímavú chuť, na tanieri sa pekne vyníma. Deti ju milujú. Poznáme tarhoňu, ktorá vyzerá ako malé guľôčky, alebo slovenskú ryžu, ktorá sa podobá na klasickú ryžu. Chutné sú obe, výber je iba na vás. Postup prípravy je úplne rovnaký.
Dobrá rada. Ako prvé je potrebné tarhoňu odmerať pohárom, pretože na 1 pohár tarhone potrebujeme 1,5 pohára VLAŽNEJ vody. Na dusenie tarhone zvolíme kvalitnú panvicu, aby bola sypká a nezlepila sa. Po dusení necháme tarhoňu odležať 20 minút, na to netreba zabúdať, vtedy sa domáca tarhoňa zaručene podarí.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové 12 min. |
|
5 Hotové 20 min. |
4 Komentáre Skryť komentáre
Super recept
Ďakujem.
Na kvalitnom oleji(Venus) opražíme na drobno nakrájanú osolenu cibuľu (osolena cibuľa sa ľahšie rozpustí v jedle) opražíme do zlatova pridáme tarhoňu a opražíme do zlatova zatiaľ vodou 1pohar tarhoňe 1,5 voda premiešame necháme zovrieť zakrijeme a úplne stišime sporák. Občas premiešame pripadne dolejeme vodu. Keď bude tarhoňa al dante premiešame zakrijeme a necháme ju doist
Ďakujem za váš tip. Určite vyskúšam aj tento postup.