0 1
Ako sa robí tarhoňa, ktorá nelepí – overený RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
400 g Tarhoňa alebo slovenská ryža
2 PL Maslo zarovnaná polievková lyžica
Pór alebo pažítka podľa chuti
3 hrnčeky Voda
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti

Nutričné informácie

1
porcia
156
kcal

Ako sa robí tarhoňa, ktorá nelepí – overený RECEPT

Tip pre vás. Tarhoňa (slovenská ryža) je cestovina, ktorá sa nevarí, ale iba opraží a dusí pod pokrievkou. Je výbornou a obľúbenou prílohou k mnohým jedlám.

Vlastnosti:
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Tarhoňa, ktorá nelepí. Neviete ako pripraviť úžasnú tarhoňu? Nech sa páči, tu je overený recept. Je naozaj úplne jednoduchý, prípravu zvládne aj každý začiatočník.  Táto príloha sa hodí k dusenému mäsu, rôznym omáčkam, zeleninovým jedlám. Má zaujímavú chuť, na tanieri sa pekne vyníma. Deti ju milujú. Poznáme tarhoňu, ktorá vyzerá ako malé guľôčky, alebo slovenskú ryžu, ktorá sa podobá na klasickú ryžu. Chutné sú obe, výber je iba na vás. Postup prípravy je úplne rovnaký.

Dobrá rada. Ako prvé je potrebné tarhoňu odmerať pohárom, pretože na 1 pohár tarhone potrebujeme 1,5 pohára VLAŽNEJ vody. Na dusenie tarhone zvolíme kvalitnú panvicu, aby bola sypká a nezlepila sa. Po dusení necháme tarhoňu odležať 20 minút, na to netreba zabúdať, vtedy sa domáca tarhoňa zaručene podarí.

Kroky

1
Hotové

Tarhoňu odmeriame pohárom. 400 g tarhone = cca 2 poháre tarhone. Dôležitý je pomer tarhone a vody, na 1 pohár tarhone potrebujeme 1,5 pohára vlažnej vody.

2
Hotové

Na prípravu tarhone zvolíme kvalitnú panvicu. Tarhoňu opražíme na suchej panvici za stáleho miešania 5-10 minút. Tarhoňa zavonia, bude jemne oriešková.

3
Hotové

K opraženej tarhoni pridáme maslo, pierka jarnej cibuľky alebo horné časti póru, môžeme aj vňate - petržlenovú či zelerovú. Prilejeme ešte vlažnú vodu.

4
Hotové
12 min.

Tarhoňu necháme zovrieť, osolíme. Teplotu znížime, tarhoňu premiešame a na jemnom stupni dusíme 12 minút. Potom tarhoňu vypneme, neodkrývame, nemiešame.

5
Hotové
20 min.

Tarhoňu takto necháme "dôjsť" 20 minút, vtedy bude výborná, nelepivá. Táto chutná príloha je skvelá k mnohým hlavným jedlám. Čo poviete na hovädzie s hráškom?

Martina

morčacie prsia s cuketou
predchádzajúci
Výborné morčacie prsia s cuketou – rýchly FIT recept
Domáca mačanka
ďalšií
Domáca mačanka s mäsom, klobásou a hubami – tradičný RECEPT
morčacie prsia s cuketou
predchádzajúci
Výborné morčacie prsia s cuketou – rýchly FIT recept
Domáca mačanka
ďalšií
Domáca mačanka s mäsom, klobásou a hubami – tradičný RECEPT

4 Komentáre Skryť komentáre

Na kvalitnom oleji(Venus) opražíme na drobno nakrájanú osolenu cibuľu (osolena cibuľa sa ľahšie rozpustí v jedle) opražíme do zlatova pridáme tarhoňu a opražíme do zlatova zatiaľ vodou 1pohar tarhoňe 1,5 voda premiešame necháme zovrieť zakrijeme a úplne stišime sporák. Občas premiešame pripadne dolejeme vodu. Keď bude tarhoňa al dante premiešame zakrijeme a necháme ju doist

Pridajte svoj komentár