0 0
Falošný tatarák zo zemiakov TOP recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
4 ks Zemiaky zemiaky strednej veľkosti uvarené v šupke
1 ks Cibuľa menšia cibuľa
3 strúčiky Cesnak aj viac alebo menej - podľa chuti
0.5 dl Olej olej slnečnicový alebo olivový - alebo podľa potreby
NA DOCHUTENIE ZEMIAKOVÉHO TATARÁKU
podľa chuti Soľ
1 štipka Mleté čierne korenie alebo podľa chuti
1 štipka Drvená rasca alebo podľa chuti
1+1 ML Mletá červená paprika ML/malá lyžička, 1 ML papriky pálivej, 1 ML papriky pálivej
1 PL Worcestrová omáčka PL/polievková lyžica - alebo podľa chuti
3 PL Sójová omáčka PL/polievková lyžica - alebo podľa chuti
1 PL Horčica PL/polievková lyžica - alebo podľa chuti
3 PL Kečup PL/polievková lyžica - alebo podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
100
kcal

Falošný tatarák zo zemiakov TOP recept

Tip pre Vás. Kto má rád exra pálivé, do zemiakového tataráku - falošného tataráku zo zemiakov pridá aj nadrobno nakrájanú chilli papričku. Na zjemnenie môžeme primiešať aj surový vaječný žĺtok. Fajnový domáci zemiakový tatarák, ktorý si zamilujete.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE ZEMIAKOVÉHO TATARÁKU

Popis:

Zdieľať

Falošný tatarák zo zemiakov, top recept. Zemiakový tatarský biftek – lacný a jednoduchý. Domáci zeleninový tataráčik, ktorý chutí fantasticky – to Vám garantujem. Skúste náš rýchly recept aj pre začiatočníkov Tatarák zo zemiakov.

Recepty na domáce tataráky. Najlepší recept na tradičný klasický tatársky biftek – ako pripraviť pravý tatarák. Zdravá ponuka – cviklový tatarák (z cvikly) či cuketový tatarák  (z cukety) – dobroty pre zdravší životný štýl. Želáme dobrú chuť.

Dobrá rada. Keď falošný zemiakový biftek postojí, chute nádherne prejdú. Hrianky môžeme pripraviť tak, že ich opečieme na kvalitnej panvici nasucho, bez tuku. Najlepšie však – hrianky opečené na oleji, dochrumkava. Opečený chlebík potrieme ešte cesnakom, aby bola tataráková chuť dokonalá. Mňam.

množstvo ingrediencií v recepte = 4 porcie

Kroky

1
Hotové

Zemiaky uvaríme v šupke. Od bodu varu to trvá približne 20 minút. Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, tak ich nastrúhame na strúhadle s malými očkami, môžeme aj roztlačiť vidličkou. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno. Cesnak očistíme - nastrúhame najemno alebo roztlačíme.

2
Hotové

K zemiakovej hmote pridáme olej a korenie - soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu, mletú červenú sladkú i pálivú papriku, sójovú a worcestrovú omáčku. Zmes premiešame, ochutnáme. Chuť doladíme ešte kečupom aj horčicou. Zemiakový biftek uložíme do chladu aspoň na 15 minút.

3
Hotové

Keď zemiakový tatarák - falošný tatársky biftek zo zemiakov necháme odležať v chlade, chute sa nádherne prepoja, tataráčiková chuť bude ešte intenzívnejšia. Zemiakový tatarák podávame na hrianke opečenej nasucho alebo na oleji. Pre lepšiu cesnakovú chuť hrianky potrieme cesnakom.

Martina

Špenátová omáčka na cestoviny
predchádzajúci
Špenátová omáčka na cestoviny – najlepší RECEPT
Jablkový likér
ďalšií
Domáci jablkový likér, RECEPT z jabĺk
Špenátová omáčka na cestoviny
predchádzajúci
Špenátová omáčka na cestoviny – najlepší RECEPT
Jablkový likér
ďalšií
Domáci jablkový likér, RECEPT z jabĺk

Pridajte svoj komentár