1 1
Segedínsky guláš – najlepší recept bez múky

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
500 g Bravčové mäso bravčové stehno alebo chudé pliecko
500 g Kyslá kapusta
1 ks Cibuľa stredná veľkosť
3 strúčiky Cesnak alebo podľa chuti
3 PL Olej PL/polievková lyžica alebo bravčová masť
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Drvená rasca podľa chuti
2 PL Mletá červená paprika PL/polievková lyžica
0.5 ML Kurkuma ML/malá lyžička
1 ks Bobkový list
NA ZJEMNENIE
1.5 dl Šľahačková smotana

Nutričné informácie

1
Porcia
400
kcal

Segedínsky guláš – najlepší recept bez múky

Tip pre vás. Segedínsky guláš chutí najlepšie na druhý deň, keď prejdú všetky chute. Pomer kyslej kapusty a mäsa by mal byť 1:1, vtedy je vyvážený.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA ZJEMNENIE

Popis:

Zdieľať

Segedínsky guláš bez múky, vhodný aj pri intolerancii na lepok. Skvelé tradičné jedlo pre celú rodinu. Vyskúšajte. Prajem vám dobrú chuť.

Keď sa „segedín“ pripraví z mäsa kuracieho (morčacieho) a bez smotany, je to vynikajúce jedlo delenej a fit stravy. Na prípravu môžeme zvoliť vykostené kuracie alebo morčacie stehná. „Segedín“ bude šťavnatý a veľmi chutný.

Nemáme kyslú kapustu? Výborný je segedínsky guláš z hlávkovej (bielej) kapusty. Je dôležité kapustu dobre doladiť, pridať ocot na vyváženie chuti.

Dobrá rada. Ak sa mäso marinuje v olejovej marináde s korením v chlade pár hodín, najlepšie cez noc, mäso je chutnejšie, jemnejšie, skôr sa a aj udusí.

Kroky

1
Hotové

Mäso umyjeme, osušíme, odblaníme, nakrájame na kocky. Pridáme soľ, korenie, rascu a kurkumu (výborná na kĺby) podľa chuti, premiešame.

2
Hotové

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na oleji (bravčovej masti) ju orestujeme do sklovita. Tak primiešame mletú červenú papriku.

3
Hotové

Vložíme bravčové mäso (podľa výberu), ktoré za stáleho miešania restujeme, aby sa zatiahlo. Mäso sa uzavrie a ostane vo vnútri šťavnaté.

4
Hotové

Keď je mäso orestované, bravčové kocky zbledli, hrniec prikryjeme a na jemnom stupni ho podusíme, aby pustilo vlastnú šťavu kvôli chuti.

5
Hotové

Takto pripravené mäso je základom na prípravu rôznych obľúbených jedál - bravčového perkeltu, soté, klasického gulášu, mäsa na prírodno.

6
Hotové
30 min.

Prikryté bravčové mäso dusíme do polomäkka. Môžeme ho podliať trochou horúcej, nikdy nie studenej vody. Mäso potrebuje cca 30 minút.

7
Hotové

Keď je kvasená kapusta veľmi kyslá, premyjeme ju vodou a vytlačíme. Môžeme ju aj nakrájať. Kapustu pridáme k mäsu s bobkovým listom.

8
Hotové

Na doladenie chuti segedínskeho gulášu pridáme roztlačený cesnak. Cesnak guláš výborne prevonia. Všetko spolu dusíme do mäkka.

9
Hotové
10 min.

Nakoniec na zjemnenie prilejeme šľahačkovú smotanu. Segedínsky guláš povaríme ešte 5-10 minút, dochutíme, ak je treba. A môžeme servírovať.

10
Hotové

Segedínsky guláš podávame tradične s parenou knedľou, môžeme pridať opekané či šťuchané zemiaky. Výborne ladí aj s tmavým chlebom.

Martina

Vajíčkový šalát
predchádzajúci
Vajíčkový šalát so zeleným hráškom – super rýchly FIT recept
Vianočka
ďalšií
Vianočka – domáca, voňavá, mäkučká, NAJLEPŠIA
Vajíčkový šalát
predchádzajúci
Vajíčkový šalát so zeleným hráškom – super rýchly FIT recept
Vianočka
ďalšií
Vianočka – domáca, voňavá, mäkučká, NAJLEPŠIA

Pridajte svoj komentár