Ingrediencie:
- 500 g Bravčové mäsobravčové stehno alebo chudé pliecko
- 500 g Kyslá kapusta
- 1 ks Cibuľastredná veľkosť
- 3 strúčiky Cesnakalebo podľa chuti
- 3 PL OlejPL/polievková lyžica alebo bravčová masť
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
- Drvená rascapodľa chuti
- 2 PL Mletá červená paprikaPL/polievková lyžica
- 0.5 ML KurkumaML/malá lyžička
- 1 ks Bobkový list
-
NA ZJEMNENIE
- 1.5 dl Šľahačková smotana
Popis:
Segedínsky guláš bez múky, vhodný aj pri intolerancii na lepok. Skvelé tradičné jedlo pre celú rodinu. Vyskúšajte. Prajem vám dobrú chuť.
Keď sa „segedín“ pripraví z mäsa kuracieho (morčacieho) a bez smotany, je to vynikajúce jedlo delenej a fit stravy. Na prípravu môžeme zvoliť vykostené kuracie alebo morčacie stehná. „Segedín“ bude šťavnatý a veľmi chutný.
Nemáme kyslú kapustu? Výborný je segedínsky guláš z hlávkovej (bielej) kapusty. Je dôležité kapustu dobre doladiť, pridať ocot na vyváženie chuti.
Dobrá rada. Ak sa mäso marinuje v olejovej marináde s korením v chlade pár hodín, najlepšie cez noc, mäso je chutnejšie, jemnejšie, skôr sa a aj udusí.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové 30 min. |
|
7 Hotové |
|
8 Hotové |
|
9 Hotové 10 min. |
|
10 Hotové |