0 0
Stroganov z kuracích pŕs, NAJLEPŠÍ recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
800 g Kuracie prsia alebo prsia morčacie
1 ks Cibuľa väčšia cibuľa, alebo 2 ks menšie
2 ks Uhorka kyslá - kvasená, 2-3 ks strednej veľkosti
3 PL Olej alebo maslo - pre lepšiu chuť
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
0.5 ML Mleté čierne korenie ML/malá lyžička, alebo podľa chuti
0.5 ML Drvená rasca ML/malá lyžička, alebo podľa chuti
0.5 ML Kurkuma ML/malá lyžička, výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo
1 PL Mletá červená paprika PL/polievková lyžica, alebo podľa chuti
1 PL Worcestrová omáčka PL/polievková lyžica, alebo podľa chuti
1 ML Kryštálový cukor ML/malá lyžička, keď zvolíme paradajkový pretlak
5 PL Kečup PL/polievková lyžica, alebo paradajkový pretlak, podľa chuti
2 PL Horčica PL/polievková lyžica, alebo podľa chuti
NA ZJEMNENIE
1.5 dl Šľahačková smotana alebo podľa chuti, potreby

Nutričné informácie

1
Porcia
230
kcal

Stroganov z kuracích pŕs, NAJLEPŠÍ recept

Tip pre vás. Klasický stroganov sa pripravuje z hovädzieho mäsa, u nás doma je však obľúbené kuracie alebo morčacie mäso. Stroganov chutí úžasne aj z mäsa bravčového. Výber je iba na nás.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA ZJEMNENIE

Popis:

Zdieľať

Fantastický stroganov z kuracích pŕs, najlepší recept mojej dcéry Danielky. Jednoduchá a nenáročná príprava, úspech zaručený. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.

Minútky obľubujeme, pretože ich príprava je naozaj rýchla. Chutný domáci stroganov – pochúťka, ktorá ladí s dusenou ryžou , opekanými zemiakmi , zemiakovými hranolkami, ale aj zdravým zeleninovým šalátom. Vyskúšate?

Páčia sa vám moje recepty? Chutí vám? Napíšte komentár pod recept. Spätná väzba je pre mňa veľmi dôležitá, podporuje to moju prácu. Ďakujem.

Dobrá rada. Ak mäso marinujeme (marináda z oleja a korenia) pár hodín, alebo aj cez noc, mäsko získa na skvelej chuti, rýchlejšie ho udusíme. Korenie zvolíme podľa obľuby, na zvýraznenie pridáme k restovaniu cibule 1-2 strúčiky cesnaku. Pri FIT verzii smotanu vynecháme, alebo, prilejeme šľahačku rastlinnú (napríklad sójovú).

na 1 porciu rátame 150-200 g surového mäsa

 

Kroky

1
Hotové

Mäso umyjeme, dôkladne osušíme, nakrájame na menšie kocky alebo rezančeky. Kúsky vložíme do misky a môžeme ho takto dochutiť, alebo mäso koreníme na panvici. Väčšiu kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme maslo alebo olej (maslo dodá lepšiu chuť) a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú restujeme do sklovita.

2
Hotové

Pridáme ochutené mäso, ktoré restujeme, aby sa "zatiahlo" - uzavrelo. Takto ostane vo vnútri šťavnaté. Keď sme mäso nekorenili, kúsky dochutíme. Zatiahnuté mäso prikryjeme, podusíme na strednom stupni cca 5 minút, aby pustilo vlastnú šťavu. Stroganov získa ešte lepšiu chuť. Potom mäso podlejeme, ďalej dusíme.

3
Hotové

Kúsky mäsa podlievame horúcim vývarom alebo vodou podľa potreby, potrebujeme približne 4-5 dl tekutiny. Mäso dusíme do polomäkka. Kyslé (kvasené) uhorky nastrúhame na hrubšie rezančeky, alebo nakrájame na malé kocky. K polomäkkému mäsu pridáme uhorky, kečup (pretlak), horčicu, worcester.

4
Hotové

Ak zvolíme paradajkový pretlak, pridáme trošku cukru na vyrovnanie chuti. K mäsu prilejeme aj šľahačkovú smotanu, všetko spolu podusíme 10 minút. Chute sa prepoja, omáčka zhustne. Kurací stroganov ochutnáme a doladíme chute. Môžeme pridať kečup, horčicu, worcester, uhorku, smotanu či vývar.

Martina

Cestoviny s cuketou
predchádzajúci
Cestoviny s CUKETOU, lacný a zdravý recept
Púpavový med
ďalšií
Púpavový med, AKO pripraviť púpavový med
Cestoviny s cuketou
predchádzajúci
Cestoviny s CUKETOU, lacný a zdravý recept
Púpavový med
ďalšií
Púpavový med, AKO pripraviť púpavový med

Pridajte svoj komentár