Ingrediencie:
- 800 g Kuracie prsiaalebo prsia morčacie
- 1 ks Cibuľaväčšia cibuľa, alebo 2 ks menšie
- 2 ks Uhorkakyslá - kvasená, 2-3 ks strednej veľkosti
- 3 PL Olejalebo maslo - pre lepšiu chuť
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- 0.5 ML Mleté čierne korenieML/malá lyžička, alebo podľa chuti
- 0.5 ML Drvená rascaML/malá lyžička, alebo podľa chuti
- 0.5 ML KurkumaML/malá lyžička, výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo
- 1 PL Mletá červená paprikaPL/polievková lyžica, alebo podľa chuti
- 1 PL Worcestrová omáčkaPL/polievková lyžica, alebo podľa chuti
- 1 ML Kryštálový cukorML/malá lyžička, keď zvolíme paradajkový pretlak
- 5 PL KečupPL/polievková lyžica, alebo paradajkový pretlak, podľa chuti
- 2 PL HorčicaPL/polievková lyžica, alebo podľa chuti
-
NA ZJEMNENIE
- 1.5 dl Šľahačková smotanaalebo podľa chuti, potreby
Popis:
Fantastický stroganov z kuracích pŕs, najlepší recept mojej dcéry Danielky. Jednoduchá a nenáročná príprava, úspech zaručený. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.
Minútky obľubujeme, pretože ich príprava je naozaj rýchla. Chutný domáci stroganov – pochúťka, ktorá ladí s dusenou ryžou , opekanými zemiakmi , zemiakovými hranolkami, ale aj zdravým zeleninovým šalátom. Vyskúšate?
Páčia sa vám moje recepty? Chutí vám? Napíšte komentár pod recept. Spätná väzba je pre mňa veľmi dôležitá, podporuje to moju prácu. Ďakujem.
Dobrá rada. Ak mäso marinujeme (marináda z oleja a korenia) pár hodín, alebo aj cez noc, mäsko získa na skvelej chuti, rýchlejšie ho udusíme. Korenie zvolíme podľa obľuby, na zvýraznenie pridáme k restovaniu cibule 1-2 strúčiky cesnaku. Pri FIT verzii smotanu vynecháme, alebo, prilejeme šľahačku rastlinnú (napríklad sójovú).
na 1 porciu rátame 150-200 g surového mäsa
Kroky
1 Hotové |
Mäso umyjeme, dôkladne osušíme, nakrájame na menšie kocky alebo rezančeky. Kúsky vložíme do misky a môžeme ho takto dochutiť, alebo mäso koreníme na panvici. Väčšiu kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme maslo alebo olej (maslo dodá lepšiu chuť) a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú restujeme do sklovita. |
2 Hotové |
Pridáme ochutené mäso, ktoré restujeme, aby sa "zatiahlo" - uzavrelo. Takto ostane vo vnútri šťavnaté. Keď sme mäso nekorenili, kúsky dochutíme. Zatiahnuté mäso prikryjeme, podusíme na strednom stupni cca 5 minút, aby pustilo vlastnú šťavu. Stroganov získa ešte lepšiu chuť. Potom mäso podlejeme, ďalej dusíme. |
3 Hotové |
|
4 Hotové |