Ingrediencie:
-
NA CESTO
- 3 PL MedPL/polievková lyžica
- 100 g Masloroztopené
- 500 g Hladká múkaalebo hladká špaldová múka
- 150 g Práškový cukoralebo pomletý trstinový cukor
- 2 ks Vajceväčšie, alebo 3 ks menšie
- 1 KL Sóda bikarbónaKL/kávová lyžička
- 1 KL Perníkové korenieKL/kávová lyžička
- 1 KL Mletá škoricaKL/kávová lyžička
- 1 KL KakaoKL/kávová lyžička
-
NA POTRETIE
- 1 ks Vajcerozšľahané
-
NA ZDOBENIE
- Gélové farbypodľa fantázie
- Cukrové perličkypodľa fantázie
- Vlašské orechypodľa fantázie
Popis:
Vianoce a medovníky. To sú tie dokonalé Vianoce, pretože a pečú práve v tento sviatočný čas. Hneď po upečení mäkké medovníčky, ktoré miznú rýchlosťou vetra, lebo nemusia odležať, aby zmäkli. Nech sa páči, vyskúšajte overený recept na vynikajúce mäkučké medovníky.
Stále na Vianoce si mnohí povieme, prečo ich nepečieme aj počas roka, keď sú také úžasné? Práve v tom je ich čaro. Voňajú medom, škoricou, perníkovým korením – voňajú Vianocami, domovom a rodinou.
Medovníky (perníky) sú fantastické, lebo dlho vydržia. Môžu sa piecť v predstihu, ale aj rovno na sviatky. Podľa nášho receptu sú mäkké hneď po upečení. Malý trik, aby sa pekne leskli nájdete v postupe.
Dobrá rada. Mäkké medovníky sa môžu upiecť z klasickej hladkej múky, ale aj z hladkej špaldovej múky, ktorá je výživnejšia. Tuk zvolíme maslo alebo Palmarín. Práškový cukor je možné nahradiť pomletým trstinovým cukrom. Upečte si domáce voňavé medovníky z vašich obľúbených ingrediencií.
Ak vás tento recept zaujal, keď ste ho aj vyskúšali, podeľte sa o skúsenosť v komentári pod receptom. Spätná väzba je pre nás veľmi dôležitá. Ďakujeme. Nádherné Vianoce plné zdravia, šťastia, lásky a porozumenia vám želáme.
1 porcia medovníkov = 100 g
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |