Ingrediencie:
- 2 hrste Žltý hrach2 plné hrste, suchý žltý hrach
- 2 PL OlejPL/polievková lyžica
- 1 ks Cibuľastredná veľkosť
- 2 strúčiky Cesnakalebo podľa chuti
- 1 ks Klobása1 nožička, podľa chuti
-
NA DOCHUTENIE
- 1 PL Mletá červená paprika1-2 PL/polievková lyžica
- 1 ks Bobkový list
- 0.5 ML Mletá rascaML/malá lyžička
- 0.5 ML KurkumaML/malá lyžička, výborná na kĺby a zápaly
- Mleté čierne koreniepodľa chuti, môžeme aj vynechať
- Soľpodľa chuti
-
NA DOZDOBENIE
- Bylinkypetržlenová vňať, pažítka alebo jarná cibuľka
Popis:
Hrachová polievka s klobásou – polievka zo žltého poleného hrachu s klobásou chutí úžasne. Klasický tradičný recept, ktorý sa oplatí vyskúšať. Polievka je krémová, bez múky – lepku, príprava jednoduchá, aj pre začiatočníkov.
Žltý polený hrach. Chutný, bez cholesterolu, plný bielkovín. Podporuje trávenie, posilňuje imunitu, uvoľňuje napätie, detoxikuje, znižuje krvný tlak. Obsahuje draslík, vápnik, fosfor, horčík, vitamíny A, C, E, K a vitamíny skupiny B. A čo dodať na záver? Hrach je lacný, bežne dostupný a trvanlivý.
Máme zvyšnú klobásu z vianočných či veľkonočných sviatkov. Ako ju využiť? Tu je tip na recept hrachová polievka s klobásou, no a takže trošku klobásky či údenej šunky na chuť predsa nezaškodí. Ak pridáme ešte aj bylinky – petržlenovú vňať, pažítku alebo jarnú cibuľku, doplníme dôležitý vitamín C. Keď obľubujeme pálivé, k restovaniu cibule primiešame pálivú papriku.
Dobrá rada. Ešte výdatnejšia polievka? Do hrachovej polievky, k polomäkkému hrachu, ktorý môžeme rozmixovať, pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Keď preverujeme delenú stravu, zemiaky vynecháme.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |