0 0
Pečená tekvica hokkaido, jednoduchý zdravý RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1 ks Tekvica hokkaido stredná veľkosť
4 PL Olivový olej PL/polievková lyžica
3 strúčiky Cesnak alebo podľa chuti
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
210
kcal

Pečená tekvica hokkaido, jednoduchý zdravý RECEPT

Tip pre vás. Ak cesnak neobľubujete, môžete pridať čerstvé bylinky, napríklad tymián alebo oregano. Bylinky pečenú tekvicu hokkaido nádherne prevoňajú.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Pečená tekvica hokkaido s cesnakom – jednoduchá príloha plná vitamínov a minerálov. Výborne ladí s pečeným či duseným mäsom, grilovanou rybou, ale aj tak, bez všetkého. Tvrdú šupku z tekvice hokkaido neodstraňujeme, pretože práve v nej je najviac živín. Použijeme však ostrý nôž, dávame pozor, aby sme si neublížili.

V tekvici hokkaido sa nachádza vitamín A, B, C, E, K. Vysoký obsah vitamínu C je výbornou prevenciou proti chrípke a prechadnutiu. Z cenných minerálov obsahuje luteín, draslík, fosfor, vápnik, železo a horčík. Tekvica má aj veľa vlákniny a kyseliny listovej.

Dobrá rada. Pečenú tekvicu hokkaido môžeme vidličkou roztlačiť, pridáme na opečený chlebík či bagetku a pokvapkáme olivovým olejom. Skvelý tip na vynikajúcu pochúťku s pečenou tekvicou.

Kroky

1
Hotové

Tekvicu hokkaido dôkladne umyjeme, osušíme, prekrojíme, striedku vyberieme lyžicou. Tak tekvicu nakrájame na mesiačiky, alebo menšie kúsky. Malé kusy tekvice sa skôr upečú.

2
Hotové

Olej zmiešame so soľou, čiernym korením a roztlačeným cesnakom, premiešame s kúskami tekvice. Zapekaciu misu vystelieme alobalom, poukladáme pripravenú tekvicu hokkaido.

3
Hotové

Keď milujeme cesnak, môžeme pridať aj rozpolenú hlávku cesnaku. Takto upečený chutí úžasne. Tekvicu hokkaido pečieme pri teplote 180 stupňov C približne 30 minút.

4
Hotové

Tekvicu pečieme podľa potreby, záleží akú ju máme radi - mäkkšiu alebo chrumkavejšiu. Šupka nádherne zmäkne. Jednoduchá zdravá príloha, plná vitamínov a minerálov.

Martina

Cviklový šalát s jablkom
predchádzajúci
Cviklový šalát s jablkom – RECEPT na šalát plný vitamínov
Kapustové fliačky
ďalšií
Kapustové fliačky, recept na fliačky s hlávkovou kapustou
Cviklový šalát s jablkom
predchádzajúci
Cviklový šalát s jablkom – RECEPT na šalát plný vitamínov
Kapustové fliačky
ďalšií
Kapustové fliačky, recept na fliačky s hlávkovou kapustou

Pridajte svoj komentár