Ingrediencie:
- 1 ks Tekvica hokkaidostredná veľkosť
- 4 PL Olivový olejPL/polievková lyžica
- 3 strúčiky Cesnakalebo podľa chuti
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
Popis:
Pečená tekvica hokkaido s cesnakom – jednoduchá príloha plná vitamínov a minerálov. Výborne ladí s pečeným či duseným mäsom, grilovanou rybou, ale aj tak, bez všetkého. Tvrdú šupku z tekvice hokkaido neodstraňujeme, pretože práve v nej je najviac živín. Použijeme však ostrý nôž, dávame pozor, aby sme si neublížili.
V tekvici hokkaido sa nachádza vitamín A, B, C, E, K. Vysoký obsah vitamínu C je výbornou prevenciou proti chrípke a prechadnutiu. Z cenných minerálov obsahuje luteín, draslík, fosfor, vápnik, železo a horčík. Tekvica má aj veľa vlákniny a kyseliny listovej.
Dobrá rada. Pečenú tekvicu hokkaido môžeme vidličkou roztlačiť, pridáme na opečený chlebík či bagetku a pokvapkáme olivovým olejom. Skvelý tip na vynikajúcu pochúťku s pečenou tekvicou.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |