0 0
Obrátené bravčové rezne, recept na šťavnaté REZNE

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
700 g Bravčové mäso bravčové stehno, chudá krkovička alebo pliecko
3 ks Vajce alebo podľa potreby
8 PL Strúhanka PL/polievková lyžica, alebo podľa potreby
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa potreby
Mleté čierne korenie podľa potreby
Drvená rasca podľa potreby
Kurkuma podľa potreby
Mletá červená paprika podľa potreby
NA OPEKANIE
6 PL Olej PL/polievková lyžica, alebo podľa potreby

Nutričné informácie

1
Porcia
320
kcal

Obrátené bravčové rezne, recept na šťavnaté REZNE

Tip pre vás. Pri bezlepkovej verzii použijeme strúhanku bez lepku. Výborné šťavnaté obrátené rezne pre celú rodinu. Dobrú chuť.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA OPEKANIE

Popis:

Zdieľať

Obrátené bravčové rezne pečené v rúre. Výborné na obed, aj večeru. Mäkučké rezne, ktoré pripravíme bez námahy za pár minút.

Pred víkendom zväčša rozmýšľame čo variť, aby chutilo všetkým. Rezne patria medzi nedeľnú klasiku. Obrátené rezne pečené v rúre ste už vyskúšali? Tu je podrobný fotorecept.

Šťavnaté rezne podávame s grilovanou či dusenou zeleninou, čerstvým zeleninovým šalátom, šťuchanými alebo opekanými zemiakmi, dusenou ryžou, bulgurom, kuskusom. So všetkými prílohami chutia vynikajúco.

Dobrá rada. Obrátené bravčové rezne pripravíme z morčacieho alebo kuracieho mäsa, vhodné sú vykostené stehná. Naklepané mäso môžeme marinovať v marináde z korenia a oleja na pár hodín, aj do druhého dňa. Mäso bude ešte chutnejšie a jemnejšie.

na 1 porciu rátame 150-200 g mäsa

Kroky

1
Hotové

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm. Plátky mäsa jemne naklepeme.

2
Hotové

Mäso okoreníme obľúbeným korením z oboch strán. Potom plátky mäsa obalíme v strúhanke.

3
Hotové

Vajcia rozšľaháme, pridáme trochu soli. Bravčové plátky obalené v strúhanke tak máčame vo vajci.

4
Hotové

Kvalitnú panvicu dobre rozohrejeme. Pridáme olej a bravčové plátky, ktoré sme obalili vo vajíčku.

5
Hotové

Mäso opekáme z každej strany do zlata.Tak rezne vyberieme, ukladáme vedľa seba na menšiu misu.

6
Hotové

Rezne pečieme v rúre prikryté alobalom pri teplote 180 °C približne 40 minút - podľa druhu mäsa.

7
Hotové

Obrátené šťavnaté bravčové rezne chutia úžasne na teplo, aj studeno, so zeleninou, zemiakmi i ryžou.

Martina

Ruská zmrzlina
predchádzajúci
Ruská ZMRZLINA, domáci recept z 3 surovín
Lososovo mrkvová nátierka
ďalšií
Lososovo mrkvová NÁTIERKA – recept na výbornú nátierku
Ruská zmrzlina
predchádzajúci
Ruská ZMRZLINA, domáci recept z 3 surovín
Lososovo mrkvová nátierka
ďalšií
Lososovo mrkvová NÁTIERKA – recept na výbornú nátierku

Pridajte svoj komentár