Ingrediencie:
- 700 g Bravčové mäsobravčové stehno, chudá krkovička alebo pliecko
- 3 ks Vajcealebo podľa potreby
- 8 PL StrúhankaPL/polievková lyžica, alebo podľa potreby
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa potreby
- Mleté čierne koreniepodľa potreby
- Drvená rascapodľa potreby
- Kurkumapodľa potreby
- Mletá červená paprikapodľa potreby
-
NA OPEKANIE
- 6 PL OlejPL/polievková lyžica, alebo podľa potreby
Popis:
Obrátené bravčové rezne pečené v rúre. Výborné na obed, aj večeru. Mäkučké rezne, ktoré pripravíme bez námahy za pár minút.
Pred víkendom zväčša rozmýšľame čo variť, aby chutilo všetkým. Rezne patria medzi nedeľnú klasiku. Obrátené rezne pečené v rúre ste už vyskúšali? Tu je podrobný fotorecept.
Šťavnaté rezne podávame s grilovanou či dusenou zeleninou, čerstvým zeleninovým šalátom, šťuchanými alebo opekanými zemiakmi, dusenou ryžou, bulgurom, kuskusom. So všetkými prílohami chutia vynikajúco.
Dobrá rada. Obrátené bravčové rezne pripravíme z morčacieho alebo kuracieho mäsa, vhodné sú vykostené stehná. Naklepané mäso môžeme marinovať v marináde z korenia a oleja na pár hodín, aj do druhého dňa. Mäso bude ešte chutnejšie a jemnejšie.
na 1 porciu rátame 150-200 g mäsa
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
|
7 Hotové |