1 0
Ruská ZMRZLINA, domáci recept z 3 surovín

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
500 ml Šľahačková smotana min. 33 % alebo kvalitná rastlinná šľahačka, ja som zvolila RAMA Cremefine Profi
1 ks Salko 397 g - Salko tradičné, môže byť aj Salko karamelizované
4 ks Tortové oblátky obdĺžniky, veľkosť cca 30x15 cm

Nutričné informácie

1
Porcia
200
kcal

Ruská ZMRZLINA, domáci recept z 3 surovín

Tip pre vás. Keď chceme pripraviť ruskú zmrzlinu bez lepku, zvolíme bezlepkové oblátky. Ak máme radi kakao, k vyšľahaniu šľahačkovej smotany pridáme preosiate kakao približne 2-3 PL, podľa chuti.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

Popis:

Zdieľať

Ruská zmrzlina, ale k tomu ešte domáca chutí úžasne. Dnes som pre vás pripravila úplne jednoduchý recept, ktorý zvládne naozaj každý. Zmrzlina – skvelá v horúce dni, v tie sviatočné, ale aj vo všedný deň, keď nás premôže chuť na sladké a osviežujúce.

Pripravujeme oslavu a chceme prekvapiť oslávenca? Domáca zmrzlina, krémová a lahodná – skvelá voľba. Pridáme ešte čerstvé obľúbené ovocie, no nádhera. Z tohto množstva ingrediencií pripravíme 10 zmrzlín.

Ešte intenzívnejšia vanilková chuť? K šľahaniu pridáme striedku z vanilkového lusku. Vynikajúca ruská zmrzlina pre všetkých. Sladké maškrtenie.

Dobrá rada. Pripravenú zmrzlinu dáme stuhnúť do mrazničky na 5-6 hodín. Potom krájame ostrým nožom rezy klasickej ruskej zmrzliny. Kto miluje čokoládu, zmrzlinu môže pofŕkať (máčať) roztopenou čokoládou, nechať chvíľu zamraziť.

 

Kroky

1
Hotové

Šľahačkovú smotanu podľa výberu (rastlinnú alebo živočíšnu 33 %) vyšľaháme dotuha.

2
Hotové

Opatrne otvoríme Salko. Zvoliť môžeme klasické tradičné, ale aj Salko karamelizované.

3
Hotové

K tuhej šľahačke postupne na malých otáčkach zašľaháme Salko do nadýchaného krému.

4
Hotové

Do misy alebo menšieho plechu uložíme oblátku, ktorú môžeme prispôsobiť/orezať nožom.

5
Hotové

Na oblátku po celej ploche rozvrstvíme 1/2 prudko jedlého krému. Krém zarovnáme stierkou.

6
Hotové

Na krém položíme druhú oblátku, jemne zatlačíme. Tak položíme fóliu a celý postup opakujeme.

7
Hotové

Mne vyšli z tohto množstva dve veľké ruské zmrzliny. Zmrzlinu uložíme do mrazničky na 5-6 hodín.

8
Hotové

Hotovú ruskú zmrzlinu krájame ostrým nožom na rezy veľkosti klasickej ruskej zmrzliny.

Martina

Kuracie placky s lečom
predchádzajúci
Kuracie placky s lečom, skvelý recept na MINÚTKU
Obrátené bravčové rezne
ďalšií
Obrátené bravčové rezne, recept na šťavnaté REZNE
Kuracie placky s lečom
predchádzajúci
Kuracie placky s lečom, skvelý recept na MINÚTKU
Obrátené bravčové rezne
ďalšií
Obrátené bravčové rezne, recept na šťavnaté REZNE

Pridajte svoj komentár