0 0
Linecké koláčiky – môj najobľúbenejší BABIČKIN recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
500 g Maslo alebo Palmarín
3 ks Žĺtko
250 g Práškový cukor alebo pomletý trstinový cukor
1 ks Vanilkový cukor
750 g Hladká múka alebo hladká špaldová múka
Citrónová kôra nastrúhaná, najlepšie v BIO kvalite
NA SPÁJANIE
1 MP Lekvár hustejší, MP/malý pohár
NA ZDOBENIE
Práškový cukor podľa chuti
100 g Čokoláda min. 52 % kakaa
2 PL Kokosový olej alebo olej, PL/polievková lyžica
Vlašské orechy nasekané, podľa chuti
Strúhaný kokos podľa chuti
Cukrové perličky podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
528
kcal

Linecké koláčiky – môj najobľúbenejší BABIČKIN recept

Tip pre vás. Linecké koláčiky skladujeme uzavreté v dóze. Keď sú zdobené čokoládovou polevou, skladujeme ich na chladnejšom mieste, jednotlivé poschodia oddelíme papierom na pečenie, aby zostali neporušené. Správne skladované vianočné pečivo vydrží aj 8 týždňov.

Vlastnosti:
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA SPÁJANIE

  • NA ZDOBENIE

Popis:

Zdieľať

Domáce linecké koláčiky sa zlepujú hustejším lekvárom, obaľujú práškovým cukrom alebo máčajú v čokoláde. Keď sa tieto koláčiky zaujímavo ozdobia, na sviatočnom stole vyzerajú nádherne. Nezabúdame, z jednotlivých druhov potrebujeme vždy párny počet koláčikov, pretože sa spájajú lekvárom po 2 ks spolu.

Viete si predstaviť  Vianoce bez klasických lineckých koláčikov? My doma určite nie. Upečte ich podľa receptu mojej mamky a babky, ktoré sú úžasné. Recept je vyskúšaný a overený už desiatky rokov. Vyskúšajte. Sladké maškrtenie želáme.

Dobrá rada. Linecké koláčiky sa môžu upiecť z klasickej hladkej múky, ale aj z hladkej špaldovej múky, ktorá je omnoho výživnejšia. Ako tuk môžeme zvoliť maslo alebo Palmarín. Práškový cukor je možné nahradiť pomletým trstinovým cukrom. Citrónová kôra dodá lineckému pečivu skvelú vôňu, môže sa aj vynechať. Upečte si domáce linecké koláčiky podľa svojej chuti a obľúbených ingrediencií.

Ak vás tento recept zaujal, keď ste ho aj vyskúšali, podeľte sa o skúsenosť v komentári pod receptom. Spätná väzba je pre nás veľmi dôležitá. Ďakujeme.

1 porcia lineckých koláčikov = 100 g

Kroky

1
Hotové

Do zmäknutého masla primiešame žĺtky, práškový a vanilkový cukor. Tak zapracujeme preosiatu múku a nastrúhanú citrónovú kôru, ktorá dodá úžasnú chuť.

2
Hotové

Vypracované cesto zabalíme do fólie a uložíme do chladu na 1 hodinu. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 4 mm, pomáhame si múkou. Z cesta vykrajujeme obľúbené tvary.

3
Hotové

Jednotlivé kúsky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený tukom. Linecké koláčiky pečieme pri teplote 180 °C cca 7 minút, sledujeme ich.

4
Hotové

Koláče by mali mať iba jemne ružovkasté konce. Naraz môžeme piecť aj 2 plechy, ak máme teplovzdušnú rúru. Tak ich necháme vychladnúť, po upečení sú krehké.

5
Hotové

Koláčiky spájame hustejším lekvárom, obalíme v práškovom cukre, zdobíme čokoládou, strúhaným kokosom, nasekanými orieškami, cukrovými perličkami - podľa fantázie.

Martina

Orechovo škoricové sušienky
predchádzajúci
Orechovo-škoricové sušienky, jednoduchý RECEPT na sušienky
Medovníky
ďalšií
MEDOVNÍKY – recept na hneď mäkké medovníčky
Orechovo škoricové sušienky
predchádzajúci
Orechovo-škoricové sušienky, jednoduchý RECEPT na sušienky
Medovníky
ďalšií
MEDOVNÍKY – recept na hneď mäkké medovníčky

2 Komentáre Skryť komentáre

Maťka úžasné Výborne cesto a dobre sa s ním robí 😍Teším sa na tvoje receptiky Sú jednoduché akrasny popis paaa

Pridajte svoj komentár