Ingrediencie:
- 500 g Masloalebo Palmarín
- 3 ks Žĺtko
- 250 g Práškový cukoralebo pomletý trstinový cukor
- 1 ks Vanilkový cukor
- 750 g Hladká múkaalebo hladká špaldová múka
- Citrónová kôranastrúhaná, najlepšie v BIO kvalite
-
NA SPÁJANIE
- 1 MP Lekvárhustejší, MP/malý pohár
-
NA ZDOBENIE
- Práškový cukorpodľa chuti
- 100 g Čokoládamin. 52 % kakaa
- 2 PL Kokosový olejalebo olej, PL/polievková lyžica
- Vlašské orechynasekané, podľa chuti
- Strúhaný kokospodľa chuti
- Cukrové perličkypodľa chuti
Popis:
Domáce linecké koláčiky sa zlepujú hustejším lekvárom, obaľujú práškovým cukrom alebo máčajú v čokoláde. Keď sa tieto koláčiky zaujímavo ozdobia, na sviatočnom stole vyzerajú nádherne. Nezabúdame, z jednotlivých druhov potrebujeme vždy párny počet koláčikov, pretože sa spájajú lekvárom po 2 ks spolu.
Viete si predstaviť Vianoce bez klasických lineckých koláčikov? My doma určite nie. Upečte ich podľa receptu mojej mamky a babky, ktoré sú úžasné. Recept je vyskúšaný a overený už desiatky rokov. Vyskúšajte. Sladké maškrtenie želáme.
Dobrá rada. Linecké koláčiky sa môžu upiecť z klasickej hladkej múky, ale aj z hladkej špaldovej múky, ktorá je omnoho výživnejšia. Ako tuk môžeme zvoliť maslo alebo Palmarín. Práškový cukor je možné nahradiť pomletým trstinovým cukrom. Citrónová kôra dodá lineckému pečivu skvelú vôňu, môže sa aj vynechať. Upečte si domáce linecké koláčiky podľa svojej chuti a obľúbených ingrediencií.
Ak vás tento recept zaujal, keď ste ho aj vyskúšali, podeľte sa o skúsenosť v komentári pod receptom. Spätná väzba je pre nás veľmi dôležitá. Ďakujeme.
1 porcia lineckých koláčikov = 100 g
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
2 Komentáre Skryť komentáre
Maťka úžasné Výborne cesto a dobre sa s ním robí 😍Teším sa na tvoje receptiky Sú jednoduché akrasny popis paaa
Valika, ďakujem za hodnotenie a podporu. Teší ma, že sa recepty páčia, hlavne však, že chutia.