Ingrediencie:
-
NA SIRUP
- 500 g Kryštálový cukor
- 2.5 dl Voda
- 1 KL Sóda bikarbónaKL/kávová lyžička
-
NA CESTO
- 1 kg Hladká múkašpeciál
- 190 g Medtekutý
- 40 g Lekvárhustý slivkový alebo iný obľúbený
- 2 ks Vajce
- 0.5 ks Salajkajelenia soľ - 10 g
- 0.5 ks Prášok do pečiva6 g
- 1 KL Mletá škoricaKL/kávová lyžička
-
NA NÁPLŇ 1.
- 1 MP LekvárMP/malý pohár - hustý slivkový alebo iný obľúbený
-
NA NÁPLŇ 2.
- 6 PL LekvárPL/polievková lyžica, hustý slivkový alebo iný obľúbený
- 1 dl Čaj1-1.5 dl, uvarený silný čierny alebo ovocný
- 0.5 dl Rumalebo podľa chuti
- 50 g Vlašské orechy
- Medalebo kryštálový cukor podľa chuti
-
NA ZDOBENIE
- 100 g Čokoládamin. 52 %
- 2 PL Kokosový olejalebo olej, PL/polievková lyžica
- Vlašské orechynasekané, podľa fantázie
- Cukrové perličkypodľa fantázie
Popis:
Plnené pardubické perníky, ktoré sú voňavé po mede, slivkovom lekvári a škorici. Jednoducho, úžasné. Po naplnení ešte zmäknú, chute sa nádherne prepoja. Pardubické medovníky milo prekvapia takmer všetky chuťové poháriky.
Pekne ozdobené pardubické medovníky sú vhodné aj ako sladký vianočný darček, ktorý stačí zaujímavo zabaliť, napísať kartičku s prianím. Čo poviete, kto by sa nepotešil?
Dobrá rada. Pardubické perníky potrebujú čas a trpezlivosť, ale výsledok stojí za to. Z tohto množstva ingrediencií pripravíme naozaj bohatú voňavú nádielku. Ak je toto množstvo priveľa, použijeme polovičné množstvo surovín. Z cesta môžeme upiecť pardubické perníky aj na 2x, pretože perníkové cesto môže zrieť v chladničke aj zopár dní.
Ak vás tento recept zaujal, keď ste ho aj vyskúšali, podeľte sa o skúsenosť v komentári pod receptom. Spätná väzba je pre nás veľmi dôležitá. Ďakujeme.
1 porcia perníkov = 100 g
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
|
7 Hotové |
|
8 Hotové |
|
9 Hotové |
|
10 Hotové |
|
11 Hotové |