Ingrediencie:
- 4 filety Lososjeden filet cca 125 g
- 125 g Maslo1/2 masla, 82%
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
-
NA KONEČNÉ DOCHUTENIE
- 1 citrón Citrónová štavacitrónová šťava z jedného citróna
- 0.5-1 PL MedPL/polievková lyžica, alebo podľa chuti
Popis:
Pečený losos v rúre na masle – TOP recept. Delikátna šťavnatá rybka, vynikajúca na obed i večeru. Príprava úplne jednoduchá, aj pre začiatočníkov. Potrebujeme iba lososa (filety či plátky), maslo, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu a med. Výborný recept od môjho zaťka Tadeáša. Oplatí sa vyskúšať. Stačí zaželať iba dobrú zdravšiu chuť.
Losos patrí celkovo medzi najobľúbenejšie ryby. Chutí úžasne aj surový, údený, i pečený. Mäsko z lososa je šťavnaté a jemnučké. Losos – tučnejšia ryba, pritom ľahko stráviteľná. Má vysoký obsah kvalitných bielkovín a omega-3 mastných kyselín. Prospieva srdcu, očiam, cievam, kĺbom, kostiam, správnej činnosti mozgu. Podporuje aj zdravú a peknú pokožku, skrátka, pre nás ženy ako stvorený. Losos – bohatý na vitamín A, D, zastúpenie majú aj takmer všetky vitamíny skupiny B. Minerály – fosfor, vápnik, horčík, železo, draslík, selén.
Viete ako správne pripraviť jednoduchého lososa na panvici, aby ostal šťavnatý? Tu je náš recept. Rybu môžeme pripraviť na ghee masle , v poslednej dobe veľmi preferovanom tuku. Je to takzvané prepustené maslo, plné benefitov pre naše zdravie. Losos ladí so zemiakmi na mnoho spôsobov (šťuchané i opekané, zemiaková kaša), dusenou či grilovanou zeleninou, zeleninovým pyré, s rôznymi obľúbenými zeleninovými šalátmi.
Dobrá rada. Dĺžka pečenia lososa vždy závisí od hrúbky filetov (plátkov). Ak sú tenšie, lososa pečieme omnoho kratšie. Hrubšie kusy pečieme dlhšie, aby sa prepiekli. Je dôležité, aby bola ryba po upečení šťavnatá a lahodná. Keď losos zmení jemne farbu, trošičku zbledne – máme hotovo. Vysušená ryba – nič pre milovníkov rýb.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |