0 0
Pečený losos v rúre na masle, TOP recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
4 filety Losos jeden filet cca 125 g
125 g Maslo 1/2 masla, 82%
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
NA KONEČNÉ DOCHUTENIE
1 citrón Citrónová štava citrónová šťava z jedného citróna
0.5-1 PL Med PL/polievková lyžica, alebo podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
390
kcal

Pečený losos v rúre na masle, TOP recept

Tip pre vás. Ak máme radi bylinkové chute, k pečeniu lososa môžeme pridať vetvičky čerstvého tymiánu, rozmarínu alebo kôpru. Bylinky s rybkou nádherne ladia. Pri pečení lososa sa chute ryby, byliniek a masla nádherne prepoja. Med a citrón to už len vyšperkujú do dokonalosti.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA KONEČNÉ DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Pečený losos v rúre na masle – TOP recept. Delikátna šťavnatá rybka, vynikajúca na obed i večeru. Príprava úplne jednoduchá, aj pre začiatočníkov. Potrebujeme iba lososa (filety či plátky), maslo, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu a med. Výborný recept od môjho zaťka Tadeáša. Oplatí sa vyskúšať. Stačí zaželať iba dobrú zdravšiu chuť.

Losos patrí celkovo medzi najobľúbenejšie ryby. Chutí úžasne aj surový, údený, i pečený. Mäsko z lososa je šťavnaté a jemnučké. Losos – tučnejšia ryba, pritom ľahko stráviteľná. Má vysoký obsah kvalitných bielkovín a omega-3 mastných kyselín. Prospieva srdcu, očiam, cievam, kĺbom, kostiam, správnej činnosti mozgu. Podporuje aj zdravú a peknú pokožku, skrátka, pre nás ženy ako stvorený. Losos – bohatý na vitamín A, D, zastúpenie majú aj takmer všetky vitamíny skupiny B. Minerály – fosfor, vápnik, horčík, železo, draslík, selén.

Viete ako správne pripraviť jednoduchého lososa na panvici, aby ostal šťavnatý? Tu je náš recept. Rybu môžeme pripraviť na ghee masle , v poslednej dobe veľmi preferovanom tuku. Je to takzvané prepustené maslo, plné benefitov pre naše zdravie. Losos ladí so zemiakmi na mnoho spôsobov (šťuchané i opekané, zemiaková kaša), dusenou či grilovanou zeleninou, zeleninovým pyré, s rôznymi obľúbenými zeleninovými šalátmi.

Dobrá rada. Dĺžka pečenia lososa vždy závisí od hrúbky filetov (plátkov). Ak sú tenšie, lososa pečieme omnoho kratšie. Hrubšie kusy pečieme dlhšie, aby sa prepiekli. Je dôležité, aby bola ryba po upečení šťavnatá a lahodná. Keď losos zmení jemne farbu, trošičku zbledne – máme hotovo. Vysušená ryba – nič pre milovníkov rýb.

Kroky

1
Hotové

Filety lososa jemne opláchneme vodou a dôkladne osušíme papierovou utierkou. Je vhodné, ak má losos izbovú teplotu, z chladničky ho preto vyberieme skôr. Pripraveného lososa osolíme a okoreníme mletým čiernym korením z oboch strán.

2
Hotové

Pripravíme si menšiu zapekaciu misu. Do misy pridáme zmäknuté maslo a ochutené filety lososa. Rúru - spodný a horný ohrev rozohrejeme na 200 stupňov Celzia. Do rozohriatej rúry vložíme prepripraveného lososa. Lososa, pečieme cca 15 minút.

3
Hotové

Po tomto čase lososa polejeme šťavou z citróna, do ktorej sme primiešali aj tekutý med. Lososa pečieme ešte 5 minút, získa jemnú chrumkavú kôrku. Pečený losos na masle chutí úžasne so zemiakmi, ktoré polejeme fajnovou voňavou maslovou šťavičkou.

Martina

Babičkina orechovica
predchádzajúci
Babičkina orechovica, najlepší domáci RECEPT
Hrnčekový koláč s ovocím
ďalšií
Hrnčekový koláč s ovocím a posýpkou, rýchly RECEPT
Babičkina orechovica
predchádzajúci
Babičkina orechovica, najlepší domáci RECEPT
Hrnčekový koláč s ovocím
ďalšií
Hrnčekový koláč s ovocím a posýpkou, rýchly RECEPT

Pridajte svoj komentár