0 0
Škvarková pomazánka od babičky – RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
200 g Škvarky cca 2 hrste
1 ks Kyslé uhorky 1 väčšia alebo 2 menšie
1 ks Cibuľa 1 malá alebo 1/2 väčšej, najlepšie šalotka alebo červená cibuľa
3 ks Vajce uvarené natvrdo
NA DOCHUTENIE
Mletá červená paprika môže byť aj pálivá - podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Soľ podľa chuti
Horčica podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
300
kcal

Škvarková pomazánka od babičky – RECEPT

Tip pre vás. Namiesto kyslých uhoriek môžeme do škvarkovej nátierky pridať aj nadrobno nakrájanú sterilizovanú kapiu. Tradičná domáca nátierka zo škvariek bude mať tiež vynikajúcu chuť.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Škarková pomazánka od babičky – recept. Jednoduchá, rýchla a chutná domáca nátierka, ktorá poteší predovšetkým mužské polovičky. Škvarky sú na Slovensku tradičné a obľúbené. Škvarkovú pomazánku, zvládne aj každý začiatočník. Nech sa páči, vyskúšajte.

Dobrá rada. Domácu škvarkovú pomazánku si môžeme pripraviť jemnú, keď ju rozmixujeme dohladka. Ak chceme nátierku so štruktúrou, škvarky zomelieme, vajcia, cibuľu a kyslé uhorky nakrájame nadrobno. Máme radi pálivé? Pridáme mletú pálivú červenú papriku.

1 porcia = 70 g

Kroky

1
Hotové

Vajcia uvaríme natvrdo. Od bodu varu ich povaríme 10 minút, necháme dobre schladiť. Tak vajíčka ošúpeme. Škvarky - najlepšie domáce spolu s vychladnutými vajíčkami rozmixujeme alebo pomelieme na mlynčeku.

2
Hotové

Ja som škvarky s vajcami rozmixovala ponorným mixérom. Do škvarkovej nátierky pridáme aj nadrobno nakrájanú cibuľku a na malé kúsky nakrájané kyslé uhorky. Nátierku ochutíme červenou paprikou a čiernym korením.

3
Hotové

Nakoniec pridáme soľ, tiež horčicu - podľa chuti a potreby. Škvarkovú nátierku odložíme do chladu aspoň na 20 minút, aby sa prepojili chute. Podávame s čerstvým chlebíkom či pečivom. Babičkina nátierka chutí naozaj úžasne.

Martina

Trnkový likér
predchádzajúci
Trnkový likér, AKO sa robí likér z trniek
obrátený Jablkový koláč
ďalšií
Obrátený JABLKOVÝ koláč – najjednoduchší recept
Trnkový likér
predchádzajúci
Trnkový likér, AKO sa robí likér z trniek
obrátený Jablkový koláč
ďalšií
Obrátený JABLKOVÝ koláč – najjednoduchší recept

Pridajte svoj komentár