0 0
Šatôčky z lístkového cesta s lekvárom RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1 bal. Lístkové cesto chladené 300 g balenie (podľa balenia)
NA NÁPLŇ
10 PL Lekvár alebo podľa potreby
NA POTRETIE
1 ks Vajce vajce rozšľahané
NA POSÝPKU
Práškový cukor podľa chuti a potreby

Nutričné informácie

1
Porcia
360
kcal

Šatôčky z lístkového cesta s lekvárom RECEPT

Tip pre vás. Šatôčky z lístkového cesta s lekvárom si môžeme pripraviť v tvare trojuholníčkov alebo v tvare obdlžníčkov. Môžu byť väčšie či menšie. Väčšie pečieme dlhšie. Vhodné sú štvorčeky veľkosti cca 5x5 cm, ktoré budeme tvarovať podľa obľuby.

Vlastnosti:
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA NÁPLŇ

  • NA POTRETIE

  • NA POSÝPKU

Popis:

Zdieľať

Šatôčky z lístkového cesta s lekvárom. Jednoduchý a super rýchly recept na skvelú chrumkavú dobrotu. Sladké maškrtenie za pár minút.

Lístkové cesto – tradičné a obľúbené. Môžeme ho kúpiť už rozvaľkané chladené, hotové hneď k príprave. V obchodoch nájdeme aj lístkového cesto mrazené, ktoré treba ešte rozmraziť, a tak rozvaľkať. Zaberie nám to trošku viac času, ale výsledok je tiež skvelý. Mrazené cesto má aj väčšiu gramáž.

Pizza tyčinky z lístkového cesta? Nech páči, vyskúšajte náš overený recept. Fajnové slané tyčinky, ktoré chutia všetkým. Pochúťky z lístkového cesta, dokonalé vo všedný deň, na rôzne oslavy, párty, Silvestra i Vianoce. Nenáročné na prípravu, ktorú zvládnu aj začiatočníci.

Dobrá rada. Na prípravu lístkových šatôčok s lekvárom je vhodný lekvár hustý – napríklad slivkový, marhuľový, čučoriedkový (najlepšie poctivý domáci), aby pri pečení nevytekal. Dôležité je šatôčky aj dobre zlepiť, lekvár ostane vo vnútri. Môžeme si pomôcť rozšľahaným vajíčkom.

Z tohto množstva ingrediencií upečieme približne 25-30 menších šatôčok – podľa veľkosti.

Kroky

1
Hotové

Cesto lístkové môžeme zvoliť už vopred rozvaľkané chladené, alebo lístkové cesto mrazené. Mrazené je potrebné rozmraziť a následne vyvaľkať natenko. Zaberie nám to ale viac času. Z lístkového cesta krájame pásy, tie na štvorce veľkosti 5x5 cm. Na každý štvorček dáme malú lyžičku hustého lekváru.

2
Hotové

Lekvár je vhodný hustý, aby pri pečení nevytekal. Vajce rozšľaháme vidličkou. Štvorčeky lístkového cesta s lekvárom spájame do trojuholníkov alebo do obdĺžníkov. Potom ich na okrajoch dôkladne zatlačíme, aby sa cesto pekne spojilo. Ak nám to nejde, môžeme si pomôcť rozšľahaným vajíčkom.

3
Hotové

Konce jemne potrieme rozšľahaným vajíčkom a tak dobre zatlačíme. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie, môžeme použiť aj papier, ktorý máme z chladeného lístkového cesta. Na papier ukladáme jednotlivé tvary - šatôčky. Tak ich upečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200 st. C. podľa potreby.

4
Hotové

Šatôčky z lístkového cesta s lekvárom - hustým slivkovým, čučoriedkový, v našom recepte poctivým domácim lekvárom marhuľovým pečieme cca 15 minút dozlatista. Nádherne narastú, budú úžasne chrumkavé. Hotové vychladené šatôčky posypeme práškovým cukrom. Chutia božsky, vyskúšajte.

Martina

Sirup zo smrekových výhonkov
predchádzajúci
Sirup zo smrekových výhonkov pre deti RECEPT
Jahodový džem
ďalšií
Rýchly jahodový džem, babičkin RECEPT
Sirup zo smrekových výhonkov
predchádzajúci
Sirup zo smrekových výhonkov pre deti RECEPT
Jahodový džem
ďalšií
Rýchly jahodový džem, babičkin RECEPT

Pridajte svoj komentár