0 1
Zemiakový šalát s majonézou, NAJLEPŠÍ recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
7 ks Zemiaky stredná veľkosť, uvarené v šupke
3 ks Vajce uvarené natvrdo
1 ks Majonéza cca 220 g balenie
1 ks Sterilizovaná zelenina mrkva s hráškom, cca 330 g balenie
3 ks Kyslé uhorky 3 kusy strednej alebo väčšej veľkosti
1 ks Cibuľa 1 menšia či strednej veľkosti
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Kryštálový cukor iba trošku, na vyváženie chuti
Ocot alebo šťava z kyslých uhoriek či citrónová šťava - podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
330
kcal

Zemiakový šalát s majonézou, NAJLEPŠÍ recept

Tip pre vás. Ako najlepšie dochutiť zemiakový majonézový šalát? Stačí vopred dochutiť majonézu (majolenku) soľou, mletým čiernym korením, troškou cukru, prípadne šťavou z kyslých uhoriek, octom či citrónovou šťavou. Chute sa jednoducho a skvelo prepoja. Je to tip našej skvelej Danky. Ďakujeme.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Najlepší zemiakový šalát s majonézou, ktorý si zaručene obľúbite. Vianočný stôl bez majonézového šalátu si nevieme vôbec predstaviť. Klasický majonézový šalát – tradícia na Vianoce, Veľkú noc, ale aj taká nedeľná klasika s vyprážaným rezňom. Mňam. šalát, ktorý je šťavnatý a veľmi chutný? Nech sa páči, tu je jednoduchý overený recept. Dobrú sviatočnú chuť. Do zemiakového šalátu sa hodí domáca majonéza.

Dobrá rada. Ak si zemiaky na  šalát uvaríme deň vopred, alebo aj zopár hodín pred prípravou, ušetríme si čas samotným chladením, nebudeme v strese. Obvarená cibuľa nie iba ľahšie stráviteľná, ale aj jemnejšia. Keď máme radi odľahčené verzie, polovicu majonézy nahradíme hustým bielym jogurtom alebo kyslou smotanou. Šťava z kyslých uhoriek dodá výbornú chuť, šalát jemne zjemní. Zemiakový šalát skladujeme vždy v chlade.

množstvo ingrediencií = na 4-5 porcií

Kroky

1
Hotové

Najskôr si uvaríme zemiaky v šupke. Trvá to cca 20 minút, záleží to od druhu zemiakov. Dávame pozor, aby sa nám nerozvarili. Tak zemiaky zlejeme, môžeme ich prepláchnuť studenou vodou a necháme úplne vychladnúť. Vajcia uvaríme natvrdo. Od bodu varu ich varíme 10 minút, aby boli žĺtky pekné, žĺtkasté. Do vody k vareniu pridáme lyžičku sódy bikarbóny, budú sa ľahšie šúpať. Vajcia tiež necháme dobre vychladnúť, najlepšie v ľadovom kúpeli.

2
Hotové

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a vo vode povaríme približne 5 minút, aby bola jemnejšia. Zemiaky očistíme - zbavíme šupky, vajíčka tiež ošúpeme. Do väčšej misky si pretlačíme zemiaky cez mriežkované koliesko. Môžeme urobiť kratšie či dlhšie kúsky, ako obľubujeme. Keď koliesko na šalát nemáme, uvarené zemiaky môžeme aj jednoducho nakrájať. Vajcia pretlačíme tiež cez mriežku na malé kocky, alebo krájame. Kyslé uhorky nakrájame na menšie kocky.

3
Hotové

Sterilizovanú mrkvu s hráškom scedíme, alebo ju pridáme s nálevom. K zelenine a vajíčkam na šalát primiešame majonézu a korenie - soľ, mleté čierne korenie, trošku cukru, nálev z uhoriek (ocot či citrón). Ak si majonézu ochutíme, dobre premiešame osobitne, a tak pridáme do šalátu, chute sa jednoducho a rýchlejšie prepoja. Zemiakový šalát spolu s majonézou opatrne premiešame a uložíme do chladu aspoň na pár hodín, aby prešli všetky chute.

Martina

Jablkový kompót
predchádzajúci
Jablkový kompót k obedu, rýchly domáci RECEPT
Zemiakový šalát bez majonézy
ďalšií
Slovenský zemiakový šalát bez majonézy, babičkin RECEPT
Jablkový kompót
predchádzajúci
Jablkový kompót k obedu, rýchly domáci RECEPT
Zemiakový šalát bez majonézy
ďalšií
Slovenský zemiakový šalát bez majonézy, babičkin RECEPT

Pridajte svoj komentár