0 0
Čučoriedkový likér s rumom, domáci RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
500-700 g Čučoriedky alebo podľa chuti, potreby
300 g Kryštálový cukor podľa chuti a potreby, alebo cukor trstinový, môže byť aj med
1 l Rum môžeme zvoliť aj vodku alebo slivovicu, likér bude však ostrejší

Nutričné informácie

1
Porcia
140
kcal

Čučoriedkový likér s rumom, domáci RECEPT

Tip pre vás. Do čučoriedkového likéru môžeme pridať namiesto rumu aj vodku alebo slivovicu. Domáci likér z čučoriedok a rumu je však jemnejší a lahodnejší. Vhodná je aj domáca pálenka, čučoriedkový likér tak konzumujeme s mierou, ako liek.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

Popis:

Zdieľať

Čučoriedkový likér s rumom. Domáci recept na skvelý likér z čučoriedok. Lahodný zdravý likérik plný skvelej chuti. Skúsite? Určite si ho obľúbite. Príprava úplne jednoduchá, potrebujeme iba čučoriedky, rum a cukor. Na zdravie.

Čučoriedky – plné vitamínov a minerálov, nie nadarmo patria medzi najzdravšie ovocie na svete. Bohaté na vitamíny – A, C, E a vitamíny skupiny B. Minerály – zinok, vápnik, železo, mangán, kremík, jód, fosfor, meď a horčík. Obsahujú veľa vlákniny, kyselinu listovú, ale aj dôležitý betakarotén. Čučoriedky zbavujú telo toxických látok, odvodňujú, tlmia menštruačné bolesti. Vynikajúce pri zápaloch močového mechúra, fantastické proti stresu. Pôsobia antioxidačne, úžasné pri chudnutí, podporujú zdravé srdce a mozog. Čo viac dodať? Čučoriedky – fialový poklad pre naše zdravie.

Hľadáte domáce babičkovské recepty? Skúste aj náš výborný trnkový likér ODKLIK alebo fajnovú babičkinu orechovicu. Niečo sladké z čučoriedok? Nech sa páči, šťavnaté hrnčekové čučoriedkové muffiny ODKLIK. Sladké maškrtenie.

Dobrá rada. Pre zaujímavú chuť môžeme do čučoriedkového likéru pridať aj celú škoricu a klinčeky, ale aj plátky pomaranča. Tieto ingrediencie dodajú čučoriedkovému likéru na chuti, nádherne ho prevoňajú. Čím viac čučoriedok, tým kvalitnejší výluh docielime. Cukor pridáme kryštálový, alebo trstinový či med.  Zvyšné ovocie môžeme spapkať (s mierou, obsahuje alkohol), alebo použiť do koláčov, dezertov, zákuskov, zmrzlinových pohárov.

množstvo ingrediencií v recepte = cca 2x 0,7 l fľaša čučoriedkového likéru

1 porcia = cca 0,05 l

Kroky

1
Hotové

Čučoriedky očistíme od listov a stopiek, dôkladne umyjeme. Tak čučoriedky osušíme. Čučoriedky sú vhodné domáce záhradné - poznáme rôzne odrody. Výborné sú aj čučoriedky lesné, síce menšie, ale veľmi chutné a výživné. Nakoniec, všetky druhy čučoriedok sú na prípravu domáceho čučoriedkového likéru úžasné.

2
Hotové

Do fľaše so širším hrdlom (mne sa osvedčili sklenené fľaše od vodky Absolut, kvôli hrdlu a uzatváraniu) nasypeme čučoriedky, zasypeme ich cukrom podľa chuti. Nezabúdame, cukor môžeme vždy ešte pridať. Čučoriedky s cukrom zalejeme rumom. Čím viac čučoriedok, tým kvalitnejší zdravší výluh docielime.

3
Hotové

Fľaše s čučoriedkovým likérom necháme lúhovať 6 týždňov pri izbovej teplote. Dôležité je, aby boli čučoriedky zaliate alkoholom min. 1 cm nad ich povrchom. Počas lúhovania fľaše pretrasieme, aby sa cukor rozpustil, a živiny z čučoriedok ľahšie uvoľnili Ak sa nám zdá likér málo sladký, pridáme ďalší cukor.

4
Hotové

Čučoriedkový likér môžeme scediť, zvyšné ovocie využijeme do koláčov, zákuskov, tort, zmrzlinových pohárov. Likér môžeme nalievať aj rovno s čučoriedkami. Domáci čučoriedkový likér chutí najlepšie dobre vychladený. Má nádhernú farbu a dokonalú chuť. Likér skladujeme v chladničke, tak chutí predsa úžasne.

Martina

Pečeňové halušky
predchádzajúci
Kuracie pečeňové halušky do polievky – RECEPT
Bazový cukor
ďalšií
Recepty z bazy čiernej – BAZOVÝ CUKOR
Pečeňové halušky
predchádzajúci
Kuracie pečeňové halušky do polievky – RECEPT
Bazový cukor
ďalšií
Recepty z bazy čiernej – BAZOVÝ CUKOR

Pridajte svoj komentár