Ingrediencie:
- 400 g Žltý hrachdve hrste
-
NA DOCHUTENIE
- 1 ks Bobkový list
- 3 guličky Celé čierne koreniealebo podľa chuti
- 1 gulička Nové koreniemôžeme aj vynechať
- Soľpodľa chuti
- 2 PL Masloalebo olej, PL/polievková lyžica
- 1 ks Cibuľamenšia cibuľa
- 2 strúčiky Cesnakalebo podľa chuti
- 1 PL Mletá červená paprikaPL/polievková lyžica alebo podľa chuti
-
NA DOZDOBENIE
- Bylinkypetržlenová vňať, pažítka, alebo jarná cibuľka podľa chuti
Popis:
Hrachová kaša, prívarok zo žltého suchého hrachu. Lacný a zdravý recept bez lepku pre celú rodinu. Dobrú chuť želám.
Strukoviny sú na Slovensko tradičné a veľmi obľúbené – neodmysliteľnou súčasťou zdravého stravovania. Hrachová kaša (hrachový prívarok) je skvelou voľbou.
Žltý polený hrach. Chutný, bez cholesterolu, plný bielkovín. Podporuje trávenie, posilňuje imunitu, uvoľňuje napätie, detoxikuje, znižuje krvný tlak. Obsahuje draslík, vápnik, fosfor, horčík, vitamíny A, C, E, K a vitamíny skupiny B. Hrach je lacný, bežne dostupný, mali by sme ho zaradiť čo najskôr do svojho jedálnička.
Dobrá rada. Na prípravu hrachovej kaše necháme hrach napučať. Keď ho namočíme do vody, zbavíme ho tak plynatosti, je ľahšie stráviteľný. Takto pripravený hrach sa aj skôr uvarí. Soľ pridávame vždy nakoniec. Ak obľubujeme pálivé, k restovanej cibuli primiešame mletú červenú pálivú papriku.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |