Ingrediencie:
- 300 g Hladká múkaalebo hladká špaldová múka
- 250 g Masloalebo Palmarín
- 7 PL Biele vínosuché víno, PL/polievková lyžica
- 1 štipka Soľ
-
NA OBAĽOVANIE
- 2 ks Vanilkový cukor
- 2 PL Práškový cukorPL/polievková lyžica
Popis:
Krehučké vínové koláčiky, ktoré sa rozplývajú na jazyku. Keď cukrovú posýpku na obaľovanie vynecháme, máme verziu slaného vianočného pečiva. Pečivo je vhodné aj pre diabetikov. Vyskúšajte. Tradičné vianočné maškrtenie na sladko i slano prajem.
Suché pečivo k Vianociam jednoznačne patrí. Vínové pečivo je veľmi obľúbené, pretože sa môže upiecť aj v predstihu, lebo je trvanlivejšie. Potrebujeme iba 3 základné suroviny – hladkú múku, suché biele víno a maslo (Palmarín). Recept nie je vôbec náročný. Za pár minút upečieme 3 plechy drobného vínového domáceho pečiva.
Dobrá rada. Nezabúdame. Spracované cesto musí odležať v chlade aspoň 4 hodiny. Dá sa pripraviť aj deň vopred. Pred pečením ho vyberieme z chladu skôr, aby jemne zmäklo, bolo vláčne a elastické, dobre sa s ním pracovalo. Keď máme teplovzdušnú rúru, môžeme upiecť aj dva plechy koláčikov naraz. Po upečení sa pečivo jemne nafúkne.
Z tejto dávky upečieme 3 plechy vínové pečiva (1 dóza).
1 porcia koláčikov = 100 g
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
2 Komentáre Skryť komentáre
S cestom sa super pracuje. Sú úžasné, určite vyskúšam aj nabudúce.
Teší ma, že sa podarili.