0 0
Vínové koláčiky, RECEPT na sladko a slano

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
300 g Hladká múka alebo hladká špaldová múka
250 g Maslo alebo Palmarín
7 PL Biele víno suché víno, PL/polievková lyžica
1 štipka Soľ
NA OBAĽOVANIE
2 ks Vanilkový cukor
2 PL Práškový cukor PL/polievková lyžica

Nutričné informácie

1
Porcia
240
kcal

Vínové koláčiky, RECEPT na sladko a slano

Tip pre vás. Namiesto klasickej hladkej múky môžeme zvoliť výživnejšiu, hladkú špaldovú múku. Maslo alebo Palmarín? Vyberte si. Práškový cukor sa dá zameniť za mletý trstinový cukor. Zdravšie pečenie pre celú rodinu.

Vlastnosti:
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA OBAĽOVANIE

Popis:

Zdieľať

Krehučké vínové koláčiky, ktoré sa rozplývajú na jazyku. Keď cukrovú posýpku na obaľovanie vynecháme, máme verziu slaného vianočného pečiva. Pečivo je vhodné aj pre diabetikov. Vyskúšajte. Tradičné vianočné maškrtenie na sladko i slano prajem.

Suché pečivo k Vianociam jednoznačne patrí. Vínové pečivo je veľmi obľúbené, pretože sa môže upiecť aj v predstihu, lebo je trvanlivejšie. Potrebujeme iba 3 základné suroviny – hladkú múku, suché biele víno a maslo (Palmarín). Recept nie je vôbec náročný. Za pár minút upečieme 3 plechy drobného vínového domáceho pečiva.

Dobrá rada. Nezabúdame. Spracované cesto musí odležať v chlade aspoň 4 hodiny. Dá sa pripraviť aj deň vopred. Pred pečením ho vyberieme z chladu skôr, aby jemne zmäklo, bolo vláčne a elastické, dobre sa s ním pracovalo. Keď máme teplovzdušnú rúru, môžeme upiecť aj dva plechy koláčikov naraz. Po upečení sa pečivo jemne nafúkne.

Z tejto dávky upečieme 3 plechy vínové pečiva (1 dóza).

1 porcia koláčikov = 100 g

Kroky

1
Hotové

Zo zmäknutého masla (Palmarínu), bieleho vína izbovej teploty, preosiatej múky a štipky soli vypracujeme vláčne elastické cesto.

2
Hotové

Cesto zabalíme do fólie a uložíme do chladu odležať na 4 hodiny. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 4 mm, pomáhame si múkou.

3
Hotové

Vykrajujeme malé tvary podľa obľuby. S cestom sa výborne pracuje. Plechy vystelieme papierom na pečenie (vymastíme tukom).

4
Hotové

Na plechy ukladáme koláčiky, ktoré pečieme pri teplote 170 °C cca 12 minút. Sledujeme ich, mali by mať iba jemne ružové končeky.

5
Hotové

Pripravíme cukrovú posýpku. Vanilkový cukor zmiešame s cukrom práškovým. Ešte jemne teplé pečivo obaľujeme v cukrovej zmesi.

6
Hotové

Keď chceme koláčiky bez pridania cukru, posýpku vynecháme. Vínové koláčiky skladujeme uzavreté v dóze. Vydržia naozaj dlho.

Martina

Vianočný punč
predchádzajúci
Vianočný punč – recept ako sa robí domáci vianočný punč
Čokoládové popraskance
ďalšií
Čokoládové popraskance (CRINKLES) – recept, ktorý musíte vyskúšať
Vianočný punč
predchádzajúci
Vianočný punč – recept ako sa robí domáci vianočný punč
Čokoládové popraskance
ďalšií
Čokoládové popraskance (CRINKLES) – recept, ktorý musíte vyskúšať

2 Komentáre Skryť komentáre

Pridajte svoj komentár