1 0
Domáce langoše RECEPT – langoše do chladničky

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
NA KVÁSOK
1 DL Mlieko
0.5 ML Kryštálový cukor ML/malá lyžička
21 g Čerstvé droždie 1/2 balenia
NA CESTO
500 g Hladká múka môže byť aj múka hladká špaldová, pridáme jej trošku menej
1.5 DL Mlieko najlepšie vlažné plnotučné mlieko
2 PL Kyslá smotana PL/polievková lyžica, môže byť aj biely jogurt
1 ks Vajce
1 ML Soľ ML/malá lyžička
NA VYPRÁŽANIE
2.5 DL Repkový olej alebo iný olej, podľa potreby
NA OBLOHU
Olivový olej podľa chuti
Cesnak roztlačený, podľa chuti
Kečup podľa chuti
Tatárska omáčka podľa chuti
Kyslá smotana podľa chuti
Syr podľa chuti strúhaný syr

Nutričné informácie

1
Porcia
430
kcal

Domáce langoše RECEPT – langoše do chladničky

Tip pre vás. Na vyprážanie domácich langošov je vhodný repkový olej, pretože má vysoký stupeň zadymenia. To znamená, že sa aj pri vyššej teplote neprepáli ako olej slnečnicový.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA KVÁSOK

  • NA CESTO

  • NA VYPRÁŽANIE

  • NA OBLOHU

Popis:

Zdieľať

Domáce langoše – recept na langoše do chladničky podľa mojej úžasnej priateľky Tonky. Keď ich vyskúšate, iné už robiť nebudete.

Langoše – múčne jedlo, ktoré je na Slovensku veľmi obľúbené a žiadané. Najlepšie chutia hneď po upečení, čerstvé, s kečupom alebo tatárskou omáčkou. Hľadáte jednoduchý recept z chladničkového cesta? Nech a páči. Dobrú tradičnú chuť.

Dobrá rada. Pri bezlepkovej verzii zvolíme osvedčenú múku bez lepku. Ak nemôžeme kravské mlieko, pridáme mlieko, ktoré znášame. Namiesto kyslej smotany je možné použiť aj biely jogurt. Langošové cesto vydrží v chladničke zopár dní, 4 dni určite.

množstvo = približne 12 langošov (podľa veľkosti)

Kroky

1
Hotové

Cesto si pripravíme aspoň deň vopred, pretože kysne v chladničke. Do menšej misky pridáme 1 DL vlažného mlieka, 0.5 malej lyžičky cukru a 1/2 balenia rozdrobeného droždia. Spolu premiešame, aby sa droždie rozpustilo, necháme kysnúť cca 5 minút, kvások napučí. Mlieko nesmie byť horúce, iba vlažné. Do väčšej misy dáme suroviny na cesto, vykysnutý kvások a vymiesime vláčne cesto.

2
Hotové

Cesto rukami naolejujeme, vložíme do mikroténového vrecka, uzol urobíme omnoho vyššie, pretože cesto potrebuje miesto, v chladničke nakysne. Druhý deň urobíme naolejovanými rukami guličky - menšie či väčšie, záleží aké veľké langoše chceme. Guľky naťahujeme do tvaru langoša. Kvalitný hrniec rozohrejeme, pridáme dostatočné množstvo tuku, a langoše vyprážame dozlatista.

3
Hotové

Langoše vyprážame z oboch strán, ide to veľmi rýchlo, dávame pozor, aby sme sa nepopálili. Hotové domáce langoše môžeme potrieť olivovým olejom, do ktorého sme roztlačili cesnak, alebo ich potrieť iba cesnakom, pridať kečup, tatársku omáčku, posypať nastrúhaným syrom. Namiesto tatárskej omáčky môžeme zvoliť kyslú smotanu, biely jogurt, do ktorého sme pridali cesnak. Mňam.

Martina

Brokolicová krémová polievka
predchádzajúci
Brokolicová krémová polievka s krutónmi, TOP recept
Čína z kuracieho mäsa
ďalšií
Čína z kuracieho mäsa, super rýchly RECEPT
Brokolicová krémová polievka
predchádzajúci
Brokolicová krémová polievka s krutónmi, TOP recept
Čína z kuracieho mäsa
ďalšií
Čína z kuracieho mäsa, super rýchly RECEPT

Pridajte svoj komentár