0 0
Tvarohovo-smotanový dezert s ovocím, recept do pohára

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
400 g Kyslá smotana
500 g Tvaroh plnotučný termizovaný tvaroh. Ale aj polotučny či nízkotučný
1 ks Vanilkový cukor podľa chuti kryštálový alebo trstinový cukor
1 hrsť Piškóty
0.8 dl Uvarená káva uvarená silná káva (bez gruntu) 0.5-1 dl
Ovocná omáčka
2 hrste Mrazené ovocie obľúbené mrazené ovocie, podľa chuti
Kryštálový cukor podľa chuti kryštálový alebo trstinový
Na zdobenie
Piškóty
Ovocie obľúbené čerstvé ovocie
Granko
Mäta alebo medovka

Nutričné informácie

1
pohár
290
kcal

Tvarohovo-smotanový dezert s ovocím, recept do pohára

Tip pre vás: Do polovice tvarohovo-smotanového krému môžete primiešať aj kakao, ktoré dodá na chuti, smotanový dezert bude pekne farebný.

Vlastnosti:
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • Ovocná omáčka

  • Na zdobenie

Popis:

Zdieľať

Tvarohovo-smotanový dezert. Ak zbožňujete jednoduché a rýchle dezerty do pohára, ste na správnom mieste. Vyskúšajte vynikajúci tvarohovo smotanový dezert podľa nášho domáceho receptu. Na prípravu tvarohovo smotanového dezertu môžete zvoliť ovocie čerstvé, alebo aj ovocnú omáčku, ktorá dodá lahodnému dezertu skvelú chuť. Piškóty namočené v káve (ak obľubujete rumovú príchuť, pridajte aj trošku rumu) sú tiež skvelou voľbou. A už stačí iba zamiešať, vrstviť, nádherne dozdobiť. Skvelý tvarohovo-smotanový dezert bude dokonalý. Sladké maškrtenie. Tvarohovo smotanový dezert do pohára, chutí najlepšie dobre vychladený. Je osviežujúci a lahodný. Pripraviť si ho môžete podľa vlastnej chuti – výberu ovocia (čučoriedkový, jahodový, malinový, miešané ovocie). Ak zvolíte na prípravu skvelého dezertu bez pečenia poháre na stopke, tvarohovo smotanový dezert s ovocím bude vyzerať veľmi efektne.

Kroky

1
Hotové

Mrazené ovocie povaríme za stáleho miešania spolu s cukrom (podľa chuti) do konzistencie omáčky. Necháme vychladnúť.

2
Hotové

Pripravíme si silnú kávu (0,5-1 dl) bez kávového gruntu. Piškóty v miske rukami rozdrvíme, zalejeme ich kávou podľa potreby.

3
Hotové

Kávy pridáme toľko, koľko piškóty pohltia. Tvaroh s kyslou smotanou vymiešame, dochutíme vanilínovým a kryštálovým cukrom.

4
Hotové

Na dno sklenených pohárov (misiek) dáme piškóty ochutené kávou. Pri bezlepkovej verzii zvolíme iba piškóty bezlepkové.

5
Hotové

Ďalej do pohárov vrstvíme tvarohovo smotanový krém. Ak by sme kyslú smotanu nemali, môžeme zvoliť hustý biely jogurt.

6
Hotové

Na jogurt pridáme vychladnutú ovocnú omáčku. Na prípravu jednoduchého dezertu môžeme zvoliť aj ľubovoľné čerstvé ovocie.

7
Hotové

Nasleduje posledná vrstva lahodného tvarohovo-smotanového krému. Vrstvy môžeme aj obmieňať, podľa vlastného výberu.

8
Hotové

Tvarohovo smotanové poháre dozdobíme čerstvým ovocím, piškótami, lístkami mäty alebo medovky, posypeme grankom.

Martina

predchádzajúci
Zdravé pyré z Hokkaido tekvice – recept pre deti aj dospelých
plnené čokoládové oblátky
ďalšií
Jednoduché plnené čokoládové oblátky, mamičkin RECEPT
predchádzajúci
Zdravé pyré z Hokkaido tekvice – recept pre deti aj dospelých
plnené čokoládové oblátky
ďalšií
Jednoduché plnené čokoládové oblátky, mamičkin RECEPT

Pridajte svoj komentár