Ingrediencie:
- 150 g Hladká múkaalebo hladká špaldová múka
- 150 g Vlašské orechymleté vlašské orechy
- 150 g Masloalebo Palmarín
- 150 g Práškový cukoralebo pomletý trstinový cukor
- 1 ks Vanilkový cukor
- 1 KL Mletá škoricaKL/kávová lyžička
-
NA ZDOBENIE
- Vlašské orechyalebo iný druh, podľa chuti
- Sušené ovociepodľa chuti, napr. sušené brusnice
Popis:
Domáce orechovo-škoricové sušienky, ktoré sú voňavé po orechoch, škorici a vanilke. Ozdobené hviezdičky, srdiečka, kvietky vyzerajú veľmi pekne, sú chrumkavé a chutia úžasne. Čo viac dodať? Nech sa páči, inšpirujte sa.
Výhodou suchého vianočného pečiva je, že uzavreté v dóze vydrží aj 8 týždňov. Skladujeme ho na tmavom, chladnejšom mieste, maximálne do 5 °C. Aj tieto orechovo-škoricové chrumkavé sušienky paria k suchému pečivu. Čo je skvelé, pripraviť sa dajú už v predstihu.
Dobrá rada. Orechovo-škoricové sušienky sa môžu upiecť z klasickej hladkej múky, ale aj z hladkej špaldovej múky, ktorá je výživnejšia. Ako tuk zvolíme maslo alebo Palmarín. Práškový cukor je možné nahradiť pomletým trstinovým cukrom. Upečte si domáce orechovo- škoricové sušienky podľa svojej chuti a z obľúbených ingrediencií.
Ak vás tento recept zaujal, keď ste ho aj vyskúšali, podeľte sa o skúsenosť v komentári pod receptom. Spätná väzba je pre nás veľmi dôležitá. Ďakujeme.
1 porcia orechovo-škoricových sušienok = 100 g
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové 60 min. |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové 10 min. |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
2 Komentáre Skryť komentáre
Tak a je upečené…určite nevyzerajú tak krásne..ale chutia skvele ..Ďakujem Martinka😘
Danka, teší ma. Ďakujem za hodnotenie. Krásne Vianoce prajem.