0 0
Orechovo-škoricové sušienky, jednoduchý RECEPT na sušienky

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
150 g Hladká múka alebo hladká špaldová múka
150 g Vlašské orechy mleté vlašské orechy
150 g Maslo alebo Palmarín
150 g Práškový cukor alebo pomletý trstinový cukor
1 ks Vanilkový cukor
1 KL Mletá škorica KL/kávová lyžička
NA ZDOBENIE
Vlašské orechy alebo iný druh, podľa chuti
Sušené ovocie podľa chuti, napr. sušené brusnice

Nutričné informácie

1
Porcia
365
kcal

Orechovo-škoricové sušienky, jednoduchý RECEPT na sušienky

Tip pre vás. Orechovo-škoricové sušienky skladujeme uzavreté v dóze. Ak máme radi koláčiky spájané lekvárom, pokojne tak môžeme urobiť. Aj s lekvárom chutia úžasne, náplňou zmäknú.

Vlastnosti:
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA ZDOBENIE

Popis:

Zdieľať

Domáce orechovo-škoricové sušienky, ktoré sú voňavé po orechoch, škorici a vanilke. Ozdobené hviezdičky, srdiečka, kvietky vyzerajú veľmi pekne, sú chrumkavé a chutia úžasne. Čo viac dodať? Nech sa páči, inšpirujte sa.

Výhodou suchého vianočného pečiva je, že uzavreté v dóze vydrží aj 8 týždňov. Skladujeme ho na tmavom, chladnejšom mieste, maximálne do 5 °C. Aj tieto orechovo-škoricové chrumkavé sušienky paria k suchému pečivu. Čo je skvelé, pripraviť sa dajú už v predstihu.

Dobrá rada. Orechovo-škoricové sušienky sa môžu upiecť z klasickej hladkej múky, ale aj z hladkej špaldovej múky, ktorá je výživnejšia. Ako tuk zvolíme maslo alebo Palmarín. Práškový cukor je možné nahradiť pomletým trstinovým cukrom. Upečte si domáce orechovo- škoricové sušienky podľa svojej chuti a z obľúbených ingrediencií.

Ak vás tento recept zaujal, keď ste ho aj vyskúšali, podeľte sa o skúsenosť v komentári pod receptom. Spätná väzba je pre nás veľmi dôležitá. Ďakujeme.

1 porcia orechovo-škoricových sušienok = 100 g

 

Kroky

1
Hotové

Zo zmäknutého masla, preosiatej múky, pomletých vlašských orechov, mletej škorice, cukru práškového a vanilkového vypracujeme vláčne cesto.

2
Hotové
60 min.

Cesto zabalíme do fólie a uložíme do chladu na 1 hodinu. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 4 mm, ak je potrebné, pomáhame si ešte ďalšou múkou.

3
Hotové

Z voňavého sušienkovéh cesta vykrajujeme obľúbené tvary, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený tukom.

4
Hotové
10 min.

Do sušienok pred pečením môžeme vtlačiť kúsok orecha alebo sušené ovocie, napríklad brusnicu. Koláčiky pečieme pri teplote 170 °C 8, max. 10 minút. 

5
Hotové

Orechovo-škoricové sušienky pri pečení sledujeme, aby sa nepripálili. Čas pečenia záleží od rúry. Keď máme rúru teplovzdušnú, upečieme aj 2 plechy naraz.

6
Hotové

Po upečení necháme orechové sušienky vychladnúť, pretože sú krehké. Z tejto dávky upečieme cca 80 orechovo škoricových sušienok, záleží od veľkosti tvarov.

Martina

Kávové zrná
predchádzajúci
Kávové zrná – skvelý recept bez pečenia
Linecké koláčiky
ďalšií
Linecké koláčiky – môj najobľúbenejší BABIČKIN recept
Kávové zrná
predchádzajúci
Kávové zrná – skvelý recept bez pečenia
Linecké koláčiky
ďalšií
Linecké koláčiky – môj najobľúbenejší BABIČKIN recept

2 Komentáre Skryť komentáre

Pridajte svoj komentár