0 0
Tradičné mäsové guľky v paradajkovej omáčke – overený recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
500 g Mleté mäso najlepšie mix bravčové a hovädzie
1 hrsť Ryža plná hrsť
1 ks Cibuľa stredná veĺkosť
1 ks Vajce
2 strúčiky Cesnak
Na dochutenie
Soľ
Mleté čierne korenie
Drvená rasca
Mletá červená paprika
Kurkuma
Na omáčku
3 PL Olej alebo bravčová masť
1 ks Cibuľa stredná veĺkosť
1000 g Paradajkové pyré
Duchutenie omáčky
Soľ
Kryštálový cukor
4 guličky Celé čierne korenie
2 guličky Nové korenie
1 ks Bobkový list

Nutričné informácie

1
porcia
330
kcal

Tradičné mäsové guľky v paradajkovej omáčke – overený recept

Tip pre vás: Ako prílohu môžete zvoliť aj obľúbené cestoviny, ale aj varené či šťuchané zemiaky s maslom. Úžasný obed pre celú rodinu.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • Na dochutenie

  • Na omáčku

  • Duchutenie omáčky

Popis:

Zdieľať

Ako pripraviť vynikajúce mäsové guľky v paradajkovej omáčke? Ak neviete ako na to, vyskúšajte náš rodinný, rokmi overený recept. Nech sa páči. Prípravu paradajkovej omáčky s mäsovými guľkami zvládne aj každý začiatočník, stačí si zaželať iba dobrú chuť. Omáčky majú radi dospelí, ale predovšetkým deti. Paradajková omáčka s mäsovými guľkami bez pridania múky, hlavné jedlo bez lepku pre celú rodinu, ktoré chutí všetkým.

Dobrá rada: Pri výbere paradajkového pyré si všímame zloženie, aby bolo bez zbytočných éčiek. Najlepšie je samozrejme domáce, z vlastnej úrody paradajok.

Kroky

1
Hotové

Mäso (podľa výberu) pomelieme, môžeme si ho zakúpiť už aj pomleté, je bežne dostupné. Výborná kombinácia je mix mäsa.

2
Hotové
10-15

Ryžu uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody ako cestoviny, a to do polomäkka. Trvá to približne 10-15 minút.

3
Hotové

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. K mäsu pridáme scedenú vychladnutú ryžu, cibuľu, vajce, roztlačený cesnak.

4
Hotové

Hmotu dochutíme a dobre premiešame. Cibuľu očistíme, rozpolíme. Do kvalitnejšieho hrnca (panvice) pridáme olej (masť).

5
Hotové

Keď je tuk rozohriaty, pridáme rozpolenú cibuľu, chvíľu restujeme. Keď cibuľa pekne zavonia, pridáme aj paradajkové pyré.

6
Hotové
5

Paradajkové pyré restujeme 5 minút. Pridáme soľ, cukor, nové a čierne korenie, bobkový list. Z mäsovej hmoty vytvarujeme guľky.

7
Hotové

Mäsové guľky (môžeme si pripraviť väčšie alebo menšie - podľa obľuby) tvarujeme do horúcej paradajkovej omáčky.

8
Hotové
30

Ak je paradajková omáčka hustá, zriedime ju horúcou vodou podľa potreby. Guľky v omáčke ešte varíme 30 minút.

9
Hotové

Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou sa tradične podávajú s parenou knedľou, najlepšie pravou domácou. Mňam.

Martina

predchádzajúci
Fantastické cuketové placky, ktoré si zamilujete
ďalšií
Najlepší kuskus šalát s tuniakom a zeleninou-FIT recept
predchádzajúci
Fantastické cuketové placky, ktoré si zamilujete
ďalšií
Najlepší kuskus šalát s tuniakom a zeleninou-FIT recept

Pridajte svoj komentár