Ingrediencie:
- 500 g Mleté mäsonajlepšie mix bravčové a hovädzie
- 1 hrsť Ryžaplná hrsť
- 1 ks Cibuľastredná veĺkosť
- 1 ks Vajce
- 2 strúčiky Cesnak
-
Na dochutenie
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Drvená rasca
- Mletá červená paprika
- Kurkuma
-
Na omáčku
- 3 PL Olejalebo bravčová masť
- 1 ks Cibuľastredná veĺkosť
- 1000 g Paradajkové pyré
-
Duchutenie omáčky
- Soľ
- Kryštálový cukor
- 4 guličky Celé čierne korenie
- 2 guličky Nové korenie
- 1 ks Bobkový list
Popis:
Ako pripraviť vynikajúce mäsové guľky v paradajkovej omáčke? Ak neviete ako na to, vyskúšajte náš rodinný, rokmi overený recept. Nech sa páči. Prípravu paradajkovej omáčky s mäsovými guľkami zvládne aj každý začiatočník, stačí si zaželať iba dobrú chuť. Omáčky majú radi dospelí, ale predovšetkým deti. Paradajková omáčka s mäsovými guľkami bez pridania múky, hlavné jedlo bez lepku pre celú rodinu, ktoré chutí všetkým.
Dobrá rada: Pri výbere paradajkového pyré si všímame zloženie, aby bolo bez zbytočných éčiek. Najlepšie je samozrejme domáce, z vlastnej úrody paradajok.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové 10-15 |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové 5 |
|
7 Hotové |
|
8 Hotové 30 |
|
9 Hotové |