0 0
Výborné morčacie prsia s cuketou – rýchly FIT recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
600 g Morčacie prsia alebo kuracie prsia
1 ks Cibuľa stredná veľkosť
4 PL Olivový olej PL/polievková lyžica
1 ks Cuketa menšia mladá cuketa
2 strúčiky Cesnak podľa chuti
Na dochutenie
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Drvená rasca podľa chuti
Kurkuma podľa chuti
Na zahustenie
1 ML Solamyl ML/malá lyžička

Nutričné informácie

1
Porcia
260
kcal

Výborné morčacie prsia s cuketou – rýchly FIT recept

Tip pre vás. Rýchly FIT recept na chutný obed či večeru? Vynikajúce morčacie prsia s cuketou sú skvelým výberom. Morčacie prsia majú mnoho bielkovín, cuketa zasa veľa vitamínov a živín. Dobrú chuť želám.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • Na dochutenie

  • Na zahustenie

Popis:

Zdieľať

Morčacie prsia s cuketou. Namiesto morčacieho mäsa môžeme zvoliť aj mäsko kuracie, ktoré je taktiež veľmi rýchle na prípravu, obľúbené pri diétnom stravovaní.  Keď máme cuketu väčšiu, s tvrdšou šupkou, šupku ošúpeme. K duseniu mäsa pridáme dve plné hrste nastrúhanej cukety. Nezabúdame však, že práve v šupke cukety sa nachádza najviac vitamínov a minerálov.                                                                                                                         Dobrá rada. Morčacie prsia s cuketou si môžeme pripraviť aj vopred. Pripravíme olejovú marinádu (k olivovému oleju pridáme korenie podľa chuti). Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame. Do olejovej marinády pridáme pripravené mäso, dobre premiešame a v chlade necháme morčacie kocky marinovať na pár hodín, najlepšie aj do druhého dňa. Mäso bude omnoho jemnejšie, ale aj chutnejšie.  Ak si kalórie nestrážime, ako prílohu môžeme zvoliť dusenú ryžu, zemiakovú kašu, opekané zemiaky. Pri fit verzii pridáme iba šalát z čerstvej zeleniny alebo grilovanú zeleninu.

Na jednu porciu potrebujeme cca 150 g mäsa.

 

Kroky

1
Hotové

Morčacie prsia umyjeme, dobre osušíme, odblaníme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno. Na olivovom oleji orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme mäso a korenie podľa chuti

2
Hotové

Morčacie kocky za stáleho miešania restujeme, aby sa zatiahli. Mäsko zbledne a uzavrie sa, ostane tak šťavnaté. Cesnak očistíme a roztlačíme. Cuketu umyjeme a nastrúhame na malé rezančeky.

3
Hotové

Keď je mäsko zatiahnuté, pridáme cesnak a cuketu. Morčacie kocky s cuketou opražíme ďalších 5 minút. Potom panvicu prikryjeme a spolu podusíme 5 minút. Mäso pustí chutnú vlastnú šťavu.

4
Hotové

Morčacie kocky podlejeme podľa potreby horúcou vodou alebo vývarom (cca 2-2,5 dl) a dusíme na jemnom stupni do mäkka približne 15 minút. Mäsko nakoniec ochutnáme, môžeme ešte dosoliť.

5
Hotové

Prírodnú šťavu môžeme ešte zahustiť Solamylom a to tak, že si malú lyžičku Solamylu rozmiešame v troške vody a prilejeme k mäsu. Prevaríme a máme hotovo. Podávame s obľúbenou prílohou.

Martina

Šalát s kuracím mäsom
predchádzajúci
Fantastický zeleninový šalát s kuracím mäsom
Tarhoňa
ďalšií
Ako sa robí tarhoňa, ktorá nelepí – overený RECEPT
Šalát s kuracím mäsom
predchádzajúci
Fantastický zeleninový šalát s kuracím mäsom
Tarhoňa
ďalšií
Ako sa robí tarhoňa, ktorá nelepí – overený RECEPT

Pridajte svoj komentár