Ingrediencie:
- 600 g Morčacie prsiaalebo kuracie prsia
- 1 ks Cibuľastredná veľkosť
- 4 PL Olivový olejPL/polievková lyžica
- 1 ks Cuketamenšia mladá cuketa
- 2 strúčiky Cesnakpodľa chuti
-
Na dochutenie
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
- Drvená rascapodľa chuti
- Kurkumapodľa chuti
-
Na zahustenie
- 1 ML SolamylML/malá lyžička
Popis:
Morčacie prsia s cuketou. Namiesto morčacieho mäsa môžeme zvoliť aj mäsko kuracie, ktoré je taktiež veľmi rýchle na prípravu, obľúbené pri diétnom stravovaní. Keď máme cuketu väčšiu, s tvrdšou šupkou, šupku ošúpeme. K duseniu mäsa pridáme dve plné hrste nastrúhanej cukety. Nezabúdame však, že práve v šupke cukety sa nachádza najviac vitamínov a minerálov. Dobrá rada. Morčacie prsia s cuketou si môžeme pripraviť aj vopred. Pripravíme olejovú marinádu (k olivovému oleju pridáme korenie podľa chuti). Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame. Do olejovej marinády pridáme pripravené mäso, dobre premiešame a v chlade necháme morčacie kocky marinovať na pár hodín, najlepšie aj do druhého dňa. Mäso bude omnoho jemnejšie, ale aj chutnejšie. Ak si kalórie nestrážime, ako prílohu môžeme zvoliť dusenú ryžu, zemiakovú kašu, opekané zemiaky. Pri fit verzii pridáme iba šalát z čerstvej zeleniny alebo grilovanú zeleninu.
Na jednu porciu potrebujeme cca 150 g mäsa.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |