Ingrediencie:
- 8 ks Jablkájablká strednej veľkosti
- Kryštálový cukorpodľa chuti, zdravšia verzia je s cukrom trstinovým
- 1 PL Vanilkový cukorPL/polievková lyžica, alebo podľa chuti
- 0.5 ks Citrónalebo podľa chuti
- 2 ks Celá škoricaalebo aj mletá škorica
Popis:
Jablkový kompót k obedu. Rýchly domáci recept, ktorý sa oplatí vyskúšať. Jablká sú veľmi zdravé, výživné, nie nadarmo sa hovorí, aspoň jedno jabĺčko denne, aby sme boli zdraví a pekní. Ak máme domáce – je to výborná voľba na vynikajúci kompót.
Tento rok bola nádielka jabĺk naozaj bohatá. Ak neviete čo s jabĺčkami, pripravte svojej rodine úžasný domáci jablkový kompót k obedu. Príprava je rýchla a jednoduchá, nech sa páči, tu je náš obľúbený recept.
Uvarili sme viac kompótu? Vyberieme všetky koreniny a kompót rozmixujeme. Za pár minút máme domácu výživu. Stačí pridať piškóty a šľahačku – skvelý TIP na sladkú zdravšiu maškrtu.
Jablká – plné živín a vitamínov. Tradičné, obľúbené, dostupné po celý rok. Jablko obsahuje mnoho minerálnych látok – fosfor, vápnik, železo, horčík, draslík. Z vitamínov majú zastúpenie vitamín A, C, E, vitamíny skupiny B. Jablká sú ideálne pre zdravé trávenie, skvelé proti stresu, napomáhajú znížiť hladinu cholesterolu v krvi, sú vhodné aj pre diabetikov. Jablčká pomáhajú pri nachladnutí, chrípke a kašli.
Tip pre vás. Namiesto jabĺk môžeme zvoliť aj hrušky. Postup je rovnaký. Cukor pridávame podľa sladkosti hrušiek, varíme ich podľa potreby, záleží či sú mäkšie – postačí nám zopár minút. Keď sú tvrdšie, povaríme ich dlhšie.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|