0 0
Jablkový kompót k obedu, rýchly domáci RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
8 ks Jablká jablká strednej veľkosti
Kryštálový cukor podľa chuti, zdravšia verzia je s cukrom trstinovým
1 PL Vanilkový cukor PL/polievková lyžica, alebo podľa chuti
0.5 ks Citrón alebo podľa chuti
2 ks Celá škorica alebo aj mletá škorica

Nutričné informácie

1
Porcia
80
kcal

Jablkový kompót k obedu, rýchly domáci RECEPT

Tip pre vás. Kto ľúbi zaujímavé chute, k vareniu môže pridať aj celé klinčeky a badián, pre pikantnosť zasa kúsky zázvoru. Jablkový kompót chutí úžasne vlažný, ale aj dobre vychladený.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Sladké
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

Popis:

Zdieľať

Jablkový kompót k obedu. Rýchly domáci recept, ktorý sa oplatí vyskúšať. Jablká sú veľmi zdravé, výživné, nie nadarmo sa hovorí, aspoň jedno jabĺčko denne, aby sme boli zdraví a pekní. Ak máme domáce – je to výborná voľba na vynikajúci kompót.

Tento rok bola nádielka jabĺk naozaj bohatá. Ak neviete čo s jabĺčkami, pripravte svojej rodine úžasný domáci jablkový kompót k obedu. Príprava je rýchla a jednoduchá, nech sa páči, tu je náš obľúbený recept.

Uvarili sme viac kompótu? Vyberieme všetky koreniny a kompót rozmixujeme. Za pár minút máme domácu výživu. Stačí pridať piškóty a šľahačku – skvelý TIP na sladkú zdravšiu maškrtu.

Jablká – plné živín a vitamínov. Tradičné, obľúbené, dostupné po celý rok. Jablko obsahuje mnoho minerálnych látok – fosfor, vápnik, železo, horčík, draslík. Z vitamínov majú zastúpenie vitamín A, C, E, vitamíny skupiny B. Jablká sú ideálne pre  zdravé trávenie, skvelé proti stresu, napomáhajú znížiť hladinu cholesterolu v krvi, sú vhodné aj pre diabetikov. Jablčká pomáhajú pri nachladnutí, chrípke a kašli.

Tip pre vás. Namiesto jabĺk môžeme zvoliť aj hrušky. Postup je rovnaký. Cukor pridávame podľa sladkosti hrušiek, varíme ich podľa potreby, záleží či sú mäkšie – postačí nám zopár minút. Keď sú tvrdšie, povaríme ich dlhšie.

Kroky

1
Hotové

Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníka (striedky) a dobre umyjeme. Potom ich nakrájame na mesiačiky alebo menšie kúsky. Jablká dáme do hrnca, zalejeme ich vodou podľa potreby - tak, aby boli prikryté.

2
Hotové

Jablká necháme zovrieť, ochutnáme a pridáme celú škoricu, vanilkový cukor a kryštálový (trstinový) cukor podľa chuti - kyslosti jabĺčok. Cukor môžeme aj vynechať, niekedy sú jablká dostatočne sladké.

3
Hotové

Hrniec prikryjeme pokrievkou a jablkový kompót varíme cca 10 minút. Závisí to od tvrdosti jabĺk, a aký kompót obľubujeme - ovocie mäkšie alebo tvrdšie. Hotový jablkový kompót chutí skvelo za tepla, aj studena.

4
Hotové

Martina

Vianočná juška
predchádzajúci
Vianočná JUŠKA s hubami, tradičný recept
Zemiakový šalát
ďalšií
Zemiakový šalát s majonézou, NAJLEPŠÍ recept
Vianočná juška
predchádzajúci
Vianočná JUŠKA s hubami, tradičný recept
Zemiakový šalát
ďalšií
Zemiakový šalát s majonézou, NAJLEPŠÍ recept

Pridajte svoj komentár