0 0
Vynikajúce kokosové ježe, najjednoduchší RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
NA CESTO
300 g Hladká múka
250 g Práškový cukor
1 ks Prášok do pečiva
2.5 DL Mlieko mlieko vlažné
1 ks Vajce
50 g Maslo maslo roztopené
3 PL Med PL/polievková lyžica
NA POLEVU
200 g Maslo
200 g Práškový cukor
2 DL Mlieko
3 PL Kakao kakao preosiate, kopcovité lyžice
100 g Čokoláda tmavá s vyšším obsahom kakaa, alebo aj čokoláda na varenie
NA OBAĽOVANIE
200 g Strúhaný kokos alebo podľa potreby

Nutričné informácie

1
Porcia
230
kcal

Vynikajúce kokosové ježe, najjednoduchší RECEPT

Tip pre vás. Pri príprave kokosových ježov v bezlepkovej verzii zvolíme múku bez lepku. Môžeme použiť aj múku hladkú špaldovú, cukor kryštálový zameniť za cukor trstinový. Pri intolerancii na mliečnu laktózu vyberieme taktiež vhodné ingrediencie.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA CESTO

  • NA POLEVU

  • NA OBAĽOVANIE

Popis:

Zdieľať

Kokosové ježe, ktoré zvládne aj začiatočník. Veľmi rýchly a najjednoduchší recept, ktorý sa oplatí vyskúšať. Sladké tradičné maškrtenie želám.

Medzi koláčiky, ktoré sú neodmysliteľné na Vianoce či Veľkú noc rozhodne patria aj klasické kokosové ježe. Jemné medové cesto, ktoré sa po upečení nakrája a máča v čokoládovej poleve, tak obaľuje v strúhanom kokose. Vynikajúca dobrota, ktorá chutí skvelo.

Dobrá rada. Kokosové ježe krájame na obdlžníčky, menšie kocky alebo malé trojuholníčky. Ak do polevy pridáme aj čokoládu, koláče budú ešte chutnejšie.

Z tohto množstva ingrediencií pripravíme približne 33 väčších, až 50 menších chutných kokosových ježov.

Kroky

1
Hotové

Pripravíme cesto - všetky suroviny vymiešame v miske spolu, postačí aj varecha. Vznikne nám vláčne voňavé cesto. Mlieko pridávame vlažné, ako aj roztopené maslo. Plech na pečenie veľkosti cca 32x24 cm vystelieme papierom na pečenie.

2
Hotové

Na plech rozvrstvíme cesto na kokosové ježe, ktoré pečieme pri teplote 180 st. C cca 20 minút. Upečené bude mať jemne zlatistú farbu. Pripravíme si aj polevu a to tak, že nad parou zohrejeme všetky suroviny. Kakao je potrebné preosiať.

3
Hotové

Polevu dobre premiešame, aby nemala hrudky, pekne sa spojí. Dobre vychladnutý plát nakrájame na kúsky, väčšie či menšie - podľa obľuby. Potom jednotlivé kusy máčame v poleve, tak ježe obalíme z každej strany v strúhanom kokose.

4
Hotové

Hotové kokosové ježe skladujeme v uzavretej nádobe v chlade, aby nevyschli. Aj o pár dní chutia fantasticky, sú úplne jemnučké a úžasne šťavnaté. Ich príprava je naozaj jednoduchá a rýchla - najlepšie domáce kokosové ježe nielen na Vianoce.

Martina

Perníkové muffiny
predchádzajúci
Perníkové muffiny, NAJLEPŠÍ hrnčekový recept
Hovädzie líčka
ďalšií
Hovädzie líčka na červenom víne, TOP recept
Perníkové muffiny
predchádzajúci
Perníkové muffiny, NAJLEPŠÍ hrnčekový recept
Hovädzie líčka
ďalšií
Hovädzie líčka na červenom víne, TOP recept

Pridajte svoj komentár