Ingrediencie:
-
NA CESTO
- 300 g Hladká múka
- 250 g Práškový cukor
- 1 ks Prášok do pečiva
- 2.5 DL Mliekomlieko vlažné
- 1 ks Vajce
- 50 g Maslomaslo roztopené
- 3 PL MedPL/polievková lyžica
-
NA POLEVU
- 200 g Maslo
- 200 g Práškový cukor
- 2 DL Mlieko
- 3 PL Kakaokakao preosiate, kopcovité lyžice
- 100 g Čokoládatmavá s vyšším obsahom kakaa, alebo aj čokoláda na varenie
-
NA OBAĽOVANIE
- 200 g Strúhaný kokosalebo podľa potreby
Popis:
Kokosové ježe, ktoré zvládne aj začiatočník. Veľmi rýchly a najjednoduchší recept, ktorý sa oplatí vyskúšať. Sladké tradičné maškrtenie želám.
Medzi koláčiky, ktoré sú neodmysliteľné na Vianoce či Veľkú noc rozhodne patria aj klasické kokosové ježe. Jemné medové cesto, ktoré sa po upečení nakrája a máča v čokoládovej poleve, tak obaľuje v strúhanom kokose. Vynikajúca dobrota, ktorá chutí skvelo.
Dobrá rada. Kokosové ježe krájame na obdlžníčky, menšie kocky alebo malé trojuholníčky. Ak do polevy pridáme aj čokoládu, koláče budú ešte chutnejšie.
Z tohto množstva ingrediencií pripravíme približne 33 väčších, až 50 menších chutných kokosových ježov.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |