Ingrediencie:
-
SUCHÉ INGREDIENCIE
- 2 hrnčeky Hladká múkahladká špaldová alebo klasická hladká múka
- 1 hrnček Kryštálový cukoralebo trstinový cukor
- 1 ks Prášok do pečiva12 g
- 1 ks Vanilkový cukor8 g
-
MOKRÉ INGREDIENCIE
- 1 hrnček Mliekovlažné mlieko
- 3 ks Vajce
- 0.5 hrnčeka Olej
-
NA DOCHUTENIE
- 150 g Čokoládaaj viac či menej - podľa chuti
Popis:
Muffiny s čokoládou. Recept na jednoduché hrnčekové muffiny, ktoré sú vláčne a veľmi chutné. Pridáme kúsky čokolády – tmavej, mliečnej či bielej. Fantastické muffiny podľa vlastnej chuti. Najjednoduchší recept, dokonalé muffiny s čokoládou aj pre začiatočníkov.
Na prípravu muffín môžeme zvoliť aj múku špaldovú, ktorú často používam. Táto múka je výživnejšia. Pri tejto voľbe odoberieme 1 kopcovitú polievkovú lyžicu, pretože je omnoho hutnejšia. Cukor pridáme zasa trstinový, ak ho preferujeme. Keď máme formu na 12 kusov muffín, polovicu cesta navrstvíme do košíčkov, upečieme prvú dávku. Po upečení muffiny vyberieme, plech necháme vychladnúť, postup opakujeme. Poukladáme košíčky, vrstvíme cesto a upečieme. Úžasné muffiny s čokoládou. Sladké maškrtenie želám.
Dobrá rada. Chceme upiecť dva druhy muffín? Do polovice cesta primiešame kúsky čokolády (množstvo znížime napoly), do druhej časti cesta pridáme hrsť čučoriedok, malín či nakrájaných jahôd. Ovocné muffiny však pečieme dlhšie, cca 20 minút, aby sa prepiekli. Na pečenie zvolíme funkciu dolný a horný ohrev, aby sa muffiny rovnomerne upiekli.
hrnček = 300 ml
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |