0 0
Jablká v cestíčku, RECEPT na fantastické jablká

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
4 ks Jablká väčšie kusy
2 ks Škoricový cukor alebo vanilkový cukor
NA CESTÍČKO
1 hrnček Mlieko 250 ml, vlažné
1 hrnček Špaldová múka 250 ml, hladká špaldová alebo klasická hladká
2 ks Vajce väčšie alebo 3 ks menšie
1 štipka Soľ
NA OPEKANIE
Olej podľa potreby
NA POSÝPKU
Práškový cukor podľa potreby

Nutričné informácie

1
Porcia
280
kcal

Jablká v cestíčku, RECEPT na fantastické jablká

Tip pre vás. Namiesto posýpky z práškového cukru môžeme na osladenie pridať tekutý med alebo javorový sirup. Jabĺčka v cestíčku chutia vynikajúco hneď po upečení ešte teplé, ale aj keď vychladnú.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Sladké
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA CESTÍČKO

  • NA OPEKANIE

  • NA POSÝPKU

Popis:

Zdieľať

Jablká v cestíčku, ale inak aj jablká obalené v župane. Jednoduchý a rýchly recept na úžasné jablká to sa oplatí vyskúšať. Chutia fantasticky, to vám garantujem. Zdravá pochúťka pre deti, aj dospelých – sladké maškrtenie pre celú rodinu.

Hovorí sa, že stačí jedno jablko denne, aby sme boli zdraví. Ak chceme pripraviť niečo zaujímavé tento recept je určite skvelá voľba.

Sezóna jabĺk častokrát poteší veľkou úrodou. Keď neviete čo s jabĺčkami, vyskúšajte túto skvelú sladkú dobrotu. Jablká v cestíčku budú potom mäkučké a jemné, voňavé po škorici. Rýchla zdravá dobrota.

Dobrá rada. Na prípravu cestíčka je vhodné pridať mlieko a vajcia izbovej teploty, tak cestíčko nebude mať hrudky. Ak chceme pripraviť jablká hneď, mlieko sa zohreje, na vlažnú teplotu. Pri bezlepkovej verzii pridáme múku bez lepku.

1 hrnček = 250 ml

 

Kroky

1
Hotové

Jablká umyjeme, ošúpeme, odstránime jaderník. Jabĺčka nakrájame na 0,5 cm hrubé plátky.

2
Hotové

Jablká posypeme z oboch strán škoricovým cukrom. Ak škoricu nemôžeme, pridáme vanilkový cukor.

3
Hotové

Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky so štipkou soli vyšľaháme dotuha. Sneh naše cestíčko zjemní.

4
Hotové

K vlažnému mlieku pridáme žĺtky, prešľaháme, postupne zapracujeme špaldovú múku.

5
Hotové

Nakoniec do cestíčka opatrne primiešame sneh z bielkov. Kvalitnú panvicu rozohrejeme.

6
Hotové

Na panvicu pridáme olej podľa potreby. Tak ukladáme jablká, ktoré máčame v cestíčku.

7
Hotové

Plátky jabĺk stačí v cestíčku iba jemne namáčať. Opekáme ich na strednom stupni dozlata.

8
Hotové

Upečené jablká ukladáme na papierový obrúsok, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.

9
Hotové

Jablká v cestíčku majú iba málo cukru. Nakoniec ich poprášime práškovým cukrom.

10
Hotové

Jablká v cestíčku chutia naozaj vynikajúco, sú úžasne voňavé a mäkučké. Oplatí sa ich vyskúšať.

Martina

Mrkvové pyré
predchádzajúci
Mrkvové pyré ako príloha, RECEPT na zdravú prílohu
Cviklový tatarák
ďalšií
Cviklový tatarák – RECEPT na zdravý TATARÁK z cvikly
Mrkvové pyré
predchádzajúci
Mrkvové pyré ako príloha, RECEPT na zdravú prílohu
Cviklový tatarák
ďalšií
Cviklový tatarák – RECEPT na zdravý TATARÁK z cvikly

4 Komentáre Skryť komentáre

Pridajte svoj komentár