Ingrediencie:
- 10 ks Vajceprípadne podľa potreby
- Cibuľašupky z cibule podľa potreby, aspoň z 8 cibúľ
- 1 ML SoľML/malá lyžička
- 1 PL OcotPL/polievková lyžica
- Bylinkypodľa výberu - petržlenová vňať, pažítka, kôpor
Popis:
Veľkonočné vajíčka varené v cibuľovej šupke. Nádherné tradičné vajcia uvarené natvrdo, ktoré majú úžasnú farbu, skrášlia každý sviatočný stôl Veľkej noci. Neviete ako na to? Tu je jednoduchý návod – postup ako na to.
Na farbenie vajec sú vhodné vajcia biele. Ak ich však nemáme, zvolíme vajíčka hnedé, aj tieto sa nádherne zafarbia. Potrebujeme šupky z cibule, žltej a červenej, bylinky. Ďalej to sú silónkové pančuchy (podkolienky), nožnice a špagát či pevnú niť.
K vareniu vajec vždy pridáme soľ, aby boli vajcia pevné, nepraskli, a ocot, pre sýtejšiu farbu, lepšie sa zafarbia.
Aj keď moja mamka varila veľkonočné vajíčka iba cibuľovej šupke, bez byliniek, pre pekný nádherný lesk ich potrela kúskom slaniny. Takto zafarbené lesklé vajíčka sa vo veľkonočnom košíku nádherne vynímajú. Vyskúšajte.
A typ ako zabaviť deti na Veľkú noc ? Prečitajte si.
Dobrá rada. Ak chceme ešte intenzívnejšiu farbu veľkonočných vajíčok, nemáme dostatok cibuľových šupiek, do vody k vareniu vajec pridáme šupky alebo kúsky cvikly. Ďakujem veľmi pekne za radu od čitateľky Janky. Dobrý rád predsa nikdy nie je dosť.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |