0 0
VEĽKONOČNÉ vajíčka varené v cibuľovej šupke – AKO SA TO ROBÍ

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
10 ks Vajce prípadne podľa potreby
Cibuľa šupky z cibule podľa potreby, aspoň z 8 cibúľ
1 ML Soľ ML/malá lyžička
1 PL Ocot PL/polievková lyžica
Bylinky podľa výberu - petržlenová vňať, pažítka, kôpor

Nutričné informácie

1
Porcia
108
kcal

VEĽKONOČNÉ vajíčka varené v cibuľovej šupke – AKO SA TO ROBÍ

Tip pre vás. Na prípravu veľkonočných vajec varených v cibuľovej šupke potrebujeme aj silónkové pančuchy, nožnice, motúz alebo pevnejšiu niť.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

Popis:

Zdieľať

Veľkonočné vajíčka varené v cibuľovej šupke. Nádherné tradičné vajcia uvarené natvrdo, ktoré majú úžasnú farbu, skrášlia každý sviatočný stôl Veľkej noci. Neviete ako na to? Tu je jednoduchý návod – postup ako na to.

Na farbenie vajec sú vhodné vajcia biele. Ak ich však nemáme, zvolíme vajíčka hnedé, aj tieto sa nádherne zafarbia. Potrebujeme šupky z cibule, žltej a červenej, bylinky. Ďalej to sú silónkové pančuchy (podkolienky), nožnice a špagát či pevnú niť.

K vareniu vajec vždy pridáme soľ, aby boli vajcia pevné, nepraskli, a ocot, pre sýtejšiu farbu, lepšie sa zafarbia.

Aj keď moja mamka varila veľkonočné vajíčka iba cibuľovej šupke, bez byliniek, pre pekný nádherný lesk ich potrela kúskom slaniny. Takto zafarbené lesklé vajíčka sa vo veľkonočnom košíku nádherne vynímajú. Vyskúšajte.

A typ ako zabaviť deti na Veľkú noc ?  Prečitajte si.

Dobrá rada. Ak chceme ešte intenzívnejšiu farbu veľkonočných vajíčok, nemáme dostatok cibuľových šupiek, do vody k vareniu vajec pridáme šupky alebo kúsky cvikly. Ďakujem veľmi pekne za radu od čitateľky Janky. Dobrý rád predsa nikdy nie je dosť.

Kroky

1
Hotové

Do väčšieho hrnca pridáme cibuľové šupky, ktoré si môžeme zbierať v predstihu, potrebujeme ich totiž viac. Šupky z červenej cibule dodajú intenzívnejšiu farbu. Môžeme pridať aj vrecúško čierneho čaju, ale aj šupky z cvikly, aby sme docielili nádhernú farbu.

2
Hotové

Teraz prichádza dôležitá, tá kreatívna časť - príprava zdobenia vajec. Nastriháme si silónkové pančuchy a to tak, aby obalili vajce, zároveň, aby sme urobili niťou uzlíky z oboch strán. Na vajíčko počas naťahovania pančušky priložíme bylinky podľa výberu.

3
Hotové

S vajciami pracujeme opatrne, aby sa nepoškodili. Dávame pozor, aby označenie vajec nebolo tam, kde je bylinka, ale aj, aby na bylinke nebol uzol. Na bylinkách musí byť iba natiahnutá silónka. Do hrnca pridáme vajcia, nalejeme dostatočné množstvo vody.

4
Hotové

Vajcia musia byť ponorené. Do vody pridáme soľ a ocot. Vajíčka sa pekne zafarbia a neprasknú. Keď začnú vajcia vrieť, teplotu znížime. Vajíčka varíme 12-15 minút. Po uvarení ich schladíme studenou vodou a necháme vychladnúť , odstránime zdobenie.

Martina

Muffiny s čokoládou
predchádzajúci
MUFFINY s čokoládou – recept na hrnčekové a vláčne muffiny
Šunkové rolky s chrenom
ďalšií
Šunkové rolky s chrenom – vynikajúci veľkonočný RECEPT
Muffiny s čokoládou
predchádzajúci
MUFFINY s čokoládou – recept na hrnčekové a vláčne muffiny
Šunkové rolky s chrenom
ďalšií
Šunkové rolky s chrenom – vynikajúci veľkonočný RECEPT

Pridajte svoj komentár