Ingrediencie:
- 225 g Čokoládas vyšším obsahom kakaa, min. 52 %
- 60 g Maslo
- 2 ks Vajceväčšie, alebo 3 ks menšie
- 50 g Kryštálový cukor
- 1 ks Vanilkový cukoralebo 1 lyžička vanilkovej esencie, striedka z vanilkového lusku
- 225 g Hladká múka
- 1 KL Prášok do pečivaKL/kávová lyžička
- 1 štipka Soľ
-
NA OBAĽOVANIE
- 5 PL Kryštálový cukorPL/polievková lyžica
- 5 PL Práškový cukorPL/polievková lyžica
Popis:
Čokoládové popraskance – chocolate crinkles. Že ste o nich ešte nepočuli? Určite ich vyskúšajte, pretože tieto sušienky sú plné čokolády. Chutia fantasticky, na sviatočnom stole vyzerajú úchvatne, veľmi efektne.
Dobré rady.
AKO SKLADUJEME SUCHÉ VIANOČNÉ KOLÁČIKY? Pre dlhšiu trvanlivosť pečiva najlepšie v dobre uzatvárateľných nádobách, každý druh osobitne, aby sa nespojili chute a vône. Ak skladujeme v jednej nádobe viac druhov koláčikov, oddelíme ich papierom na pečenie. Suché pečivo vydrží pri správnom skladovaní aj 8 týždňov. Keď sú plnené krémami z masla, vydržia kratšie, iba 7 dní.
PERNÍKY – MEDOVNÍKY. Je vhodné ich upiecť v predstihu, aj 2 týždne pred sviatkami. Keď sa odležia zmäknú, vtedy chutia najlepšie. Do nádoby pridáme aj kúsok rozkrojeného jabĺčka alebo krajec chleba. Opäť nezabúdame na skladovanie – zvolíme dobre uzatvarateľnú nádobu.
Perníky (medovníky) nepečieme nikdy dlho, lebo práve pridlhým pečením zvyknú stvrdnúť.
1 porcia Čokoládové popraskance = 100 g
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
|
7 Hotové |
|
8 Hotové |
|
9 Hotové |
2 Komentáre Skryť komentáre
Upeceneee podarili sa sú super Vďaka za receptík😘
To mám radosť, že sa podarili. Ďakujem za hodnotenie.