0 0
Čokoládové popraskance (CRINKLES) – recept, ktorý musíte vyskúšať

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
225 g Čokoláda s vyšším obsahom kakaa, min. 52 %
60 g Maslo
2 ks Vajce väčšie, alebo 3 ks menšie
50 g Kryštálový cukor
1 ks Vanilkový cukor alebo 1 lyžička vanilkovej esencie, striedka z vanilkového lusku
225 g Hladká múka
1 KL Prášok do pečiva KL/kávová lyžička
1 štipka Soľ
NA OBAĽOVANIE
5 PL Kryštálový cukor PL/polievková lyžica
5 PL Práškový cukor PL/polievková lyžica

Nutričné informácie

1
Porcia
363
kcal

Čokoládové popraskance (CRINKLES) – recept, ktorý musíte vyskúšať

Tip pre vás. Do cesta na čokoládové popraskance sa môže pridať aj mletá škorica a nastrúhaná kôra z BIO pomarančov alebo mandariniek. Vyskúšajte. Škorica a kôra z citrusov čokoládové crinkles nádherne prevoňajú, dodajú na skvelej chuti.

Vlastnosti:
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA OBAĽOVANIE

Popis:

Zdieľať

Čokoládové popraskance – chocolate crinkles. Že ste o nich ešte nepočuli? Určite ich vyskúšajte, pretože tieto sušienky sú plné čokolády. Chutia fantasticky, na sviatočnom stole vyzerajú úchvatne, veľmi efektne.

Dobré rady.

AKO SKLADUJEME SUCHÉ VIANOČNÉ KOLÁČIKY? Pre dlhšiu trvanlivosť pečiva najlepšie v dobre uzatvárateľných nádobách, každý druh osobitne, aby sa nespojili chute a vône. Ak skladujeme v jednej nádobe viac druhov koláčikov, oddelíme ich papierom na pečenie. Suché pečivo vydrží pri správnom skladovaní aj 8 týždňov. Keď sú plnené krémami z masla, vydržia kratšie, iba 7 dní.

PERNÍKY – MEDOVNÍKY. Je vhodné ich upiecť v predstihu, aj 2 týždne pred sviatkami. Keď sa odležia zmäknú, vtedy chutia najlepšie. Do nádoby pridáme aj kúsok rozkrojeného jabĺčka alebo krajec chleba. Opäť nezabúdame na skladovanie – zvolíme dobre uzatvarateľnú nádobu.

Perníky (medovníky) nepečieme nikdy dlho, lebo práve pridlhým pečením zvyknú stvrdnúť.

1 porcia Čokoládové popraskance = 100 g

Kroky

1
Hotové

Nad parou v hrnci roztopíme čokoládu spolu s maslom, necháme vychladnúť.

2
Hotové

Vajcia izbovej teploty vyšľaháme s kryštálovým cukrom a vanilkou do hustej peny.

3
Hotové

Ku vyšľahaným vajciam postupne zašľaháme aj vychladnutú čokoládu s maslom.

4
Hotové

Tak varechou zapracujeme preosiatu múku zmiešanú so soľou a práškom do pečiva.

5
Hotové

Vznikne nám elastické cesto, ktoré zabalíme do fólie. Uložíme ho do chladu na 3 hodiny.

6
Hotové

Potom z cesta tvarujeme guľky v tvare malého orecha, ktoré obalíme v kryštálovom cukre.

7
Hotové

Nakoniec domáce crinkles poriadne vygúľame v práškovom cukre. Práškovým cukrom nešetríme.

8
Hotové

Popraskance ukladáme na plechy vystlané papierom na pečenie, nie blízko seba, ešte narastú.

9
Hotové

Čokoládové popraskance (chocolate crinkles) pečieme pri teplote 170 °C 10, max. 12 minút.

Martina

Vínové koláčiky
predchádzajúci
Vínové koláčiky, RECEPT na sladko a slano
Tatársky biftek
ďalšií
Tatársky biftek – ako pripraviť domáci „tatarák“
Vínové koláčiky
predchádzajúci
Vínové koláčiky, RECEPT na sladko a slano
Tatársky biftek
ďalšií
Tatársky biftek – ako pripraviť domáci „tatarák“

2 Komentáre Skryť komentáre

Pridajte svoj komentár