Ingrediencie:
- 1 l Mliekonajlepšie plnotučné
- 12 ks Vajce
- 1 hrsť Medvedí cesnakplná hrsť, čerstvé listy
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Kryštálový cukorpodľa chuti
Popis:
Veľká noc je spojená s tradičnými jedlami z mlieka a vajec. Veľkonočná hrudka – syrek je v mnohých rodinách neodmysliteľnou súčasťou, veľkonočná klasika, ktorú milujú skoro všetci. Výborne dopĺňa klobásky, údenú šunku, veľkonočnú pasku, a čo k tomu ešte nesmie chýbať, no predsa obľúbená strúhaná cvikla, ktorá tieto ťažšie stráviteľné pochúťky odľahčí, zlepší trávenie.
Veľkonočná hrudka s medvedím cesnakom skrášli každý sviatočný veľkonočný stôl. Viete ako sa robí hrudka (syrek) s medvedím cesnakom? Tu je môj recept. Medvedí cesnak pridávame do hmoty ku koncu varenia, aby si zachoval čo najviac vitamínov a minerálov. Vyskúšajte.
Medvedí cesnak detoxikuje, pomáha pri žalúdočných a srdcovo-cievnych problémoch, skvelý pri liečbe dýchacích ochorení, podporuje imunitu, má silné antibiotické a antibakteriálne účinky, zmierňuje bolesti hlavy, podporný pri bolestiach kŕčových žíl. Obsahuje vitamín B, C a minerály – draslík, železo, sodík, jód. Nie nadarmo sa mu hovorí, že je to zelený dar prírody.
Dobrá rada. Aby sme mali veľkonočnú hrudku šťavnatú, vaječnú zmes nevaríme pridlho. Uvarenú hrudku vytlačíme od tekutiny podľa potreby, čím viac ju stláčame, tým bude hutnejšia, suchšia. Dôležitá je chuť, niekto hrudku iba solí, my máme radi hrudku jemne sladkavú. Cukor môžeme aj vynechať. Veľkonočnú hrudku skladujeme na chladnom mieste.
1 porcia = 100 g veľkonočnej hrudky
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |