0 0
Veľkonočná hrudka s medvedím cesnakom, recept na HRUDKU

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1 l Mlieko najlepšie plnotučné
12 ks Vajce
1 hrsť Medvedí cesnak plná hrsť, čerstvé listy
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Kryštálový cukor podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
270
kcal

Veľkonočná hrudka s medvedím cesnakom, recept na HRUDKU

Tip pre vás. Namiesto medvedieho cesnaku môžeme pridať aj iné bylinky, napríklad nakrájanú petržlenovú vňať, pažítku, bazalku, alebo aj kôpor. Tradičná veľkonočná hrudka podľa vlastnej chuti, ktorá zahrá nádhernými farbami.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Veľká noc je spojená s tradičnými jedlami z mlieka a vajec. Veľkonočná hrudka – syrek je v mnohých rodinách neodmysliteľnou súčasťou, veľkonočná klasika, ktorú milujú skoro všetci. Výborne dopĺňa klobásky, údenú šunku, veľkonočnú pasku, a čo k tomu ešte nesmie chýbať, no predsa obľúbená strúhaná cvikla, ktorá tieto ťažšie stráviteľné pochúťky odľahčí, zlepší trávenie.

Veľkonočná hrudka s medvedím cesnakom skrášli každý sviatočný veľkonočný stôl. Viete ako sa robí hrudka (syrek) s medvedím cesnakom? Tu je môj recept. Medvedí cesnak pridávame do hmoty ku koncu varenia, aby si zachoval čo najviac vitamínov a minerálov. Vyskúšajte.

Medvedí cesnak detoxikuje, pomáha pri žalúdočných a srdcovo-cievnych problémoch, skvelý pri liečbe dýchacích ochorení, podporuje imunitu, má silné antibiotické a antibakteriálne účinky, zmierňuje bolesti hlavy, podporný pri bolestiach kŕčových žíl. Obsahuje vitamín B, C a minerály – draslík, železo, sodík, jód. Nie nadarmo sa mu hovorí, že je to zelený dar prírody.

Dobrá rada. Aby sme mali veľkonočnú hrudku šťavnatú, vaječnú zmes nevaríme pridlho. Uvarenú hrudku vytlačíme od tekutiny podľa potreby, čím viac ju stláčame, tým bude hutnejšia, suchšia. Dôležitá je chuť, niekto hrudku iba solí, my máme radi hrudku jemne sladkavú. Cukor môžeme aj vynechať. Veľkonočnú hrudku skladujeme na chladnom mieste.

1 porcia = 100 g veľkonočnej hrudky

Kroky

1
Hotové

Listy medvedieho cesnaku jemne prepláchneme a dobre osušíme, nakrájame nadrobno. Medvedí cesnak dodá našej veľkonočnej hrudke nádhernú farbu, k tomu aj zaujímavú, cesnakovú chuť. Hrudka bude ešte výživnejšia.

2
Hotové

Do väčšej misky pridáme mlieko a vajcia, dobre spolu vyšľaháme. Hmotu môžeme precediť, veľkonočná hrudka bude pekne hladká bez vaječných kúskov. Medvedí cesnak pridávame do hrudky ku koncu prípravy.

3
Hotové

Rozšľahané vajcia s mliekom dáme do hrnca s dvojitým dnom (pískacieho hrnca) alebo kvalitného hrnca s hrubým dnom. Podľa potreby pridáme soľ, na vyváženie chuti veľkonočnej hrudky môžeme trošku cukru.

4
Hotové

Vaječnú hmotu varíme na strednom stupni, priebežne miešame a sledujeme. Hmota sa začne zrážať, bude pripomínať hustejšiu praženicu, trvá to cca 20 minút. Pridáme pripravený medvedí cesnak.

5
Hotové

Na väčšie sito položíme gázu alebo čistú utierku, nalejeme vaječnú hmotu. Gázu s hmotou stláčame, aby sa nám vytvoril bochníček. Čím viac tekutiny vytlačíme, tým bude veľkonočná hrudka tuhšia.

6
Hotové

Dávame pozor, hmota je horúca. Vytvoríme bochníček, ktorý navrchu zaviažeme a hrudku zavesíme do väčšieho hrnca, na ktorý sme položili dlhú varechu. Necháme vytuhnúť 2 hodiny, tak gázu odstránime.

Martina

Ako sa robí ryža
predchádzajúci
Ako sa robí ryža – TOP recept na dlhozrnnú ryžu
Lasagne
ďalšií
LASAGNE – recept na jednoduché výborné lasagne
Ako sa robí ryža
predchádzajúci
Ako sa robí ryža – TOP recept na dlhozrnnú ryžu
Lasagne
ďalšií
LASAGNE – recept na jednoduché výborné lasagne

Pridajte svoj komentár