2 0
Vanilkové rožky – babičkin rokmi overený RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
300 g Hladká múka hladká špaldová múka
250 g Maslo alebo Palmarín
150 g Vlašské orechy pomleté
100 g Práškový cukor
NA OBAĽOVANIE
3 ks Vanilkový cukor
4 PL Práškový cukor PL/polievková lyžica

Nutričné informácie

1
Porcia
460
kcal

Vanilkové rožky – babičkin rokmi overený RECEPT

Tip pre vás. Tieto vanilkové rožky vydržia dlho, lebo do cesta nejde vajce. Môžeme ich upiecť už v predstihu, samozrejme, keď vydržia do Vianoc.

Vlastnosti:
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA OBAĽOVANIE

Popis:

Zdieľať

Najlepšie vanilkové rožky. Jemnučké, krehké, voňavé – jednoducho dokonalé. Tradičné suché pečivo, ktoré k Vianociam jednoznačne patrí. Vyskúšajte recept mojej babičky. Určite si ich zamilujete.

Domáce vanilkové rožky s orechmi chutia vynikajúco. Úžasne sa rozplývajú na jazyku, skrášlia každý sviatočný stôl.

Dobrá rada. Môžeme si zvoliť výber ingrediencií. Buď na pečenie zvolíme klasické maslo (rožteky budú ešte jemnejšie) alebo Palmarín. Namiesto klasickej hladkej múky použijeme výživnejšiu hladkú špaldovú múku a práškový cukor zasa zameníme za mletý trstinový cukor.

1 porcia = 100 g

Kroky

1
Hotové

Vlašské orechy pomelieme, pridáme ku mäkkému maslu, preosiatej múke a práškovému cukru. Spracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie. Necháme v chlade 2 hod. odležať.

2
Hotové

Tak z cesta tvarujeme šúľky, ktoré nakrájame na rovnaké časti. Z týchto si urobíme guľky, ktoré ušúľame do tvaru malého valčeka. Ten ohneme ako rožtek.

3
Hotové

Z tohto množstva upečieme približne 110 ks vanilkových rožkov. Treba rátať, že rožteky pečením narastú, je lepšie, ak sa tvarujú menšie kusy. Voľba je však na nás.

4
Hotové

Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie (vymastíme tukom), ukladáme pripravené rožky. Pečieme ich pri teplote 150 ºC 20 minút. Upečieme dva plechy, môžeme aj naraz.

5
Hotové

Keď máme teplovzdušnú rúru, vanilkové rožky máme za 20 minút upečené. Pripravíme si zmes na obaľovanie, práškový cukor zmiešame s vanilkovým cukrom.

6
Hotové

Ešte teplé vanilkové rožky vkladáme do cukrovej zmesi, obaľujeme z každej strany. Pomáhame si lyžicou. Cítite tú úžasnú vôňu? To sú tie nádherné chvíle Vianoc.

7
Hotové

Keď cukrové posýpky nemusíme, cukrovú zmes na obaľovanie vynecháme. Aj čisté rožky chutia úžasne. Vanilkové rožky ukladáme do dózy, najlepšie uzatvárateľnej.

8
Hotové

Tradičné rožky skladované v uzavretej dóze vydržia naozaj veľmi dlho. Ešte na záver. Namiesto vlašských orechov je možné zvoliť aj iný druh obľúbených orechov.

Martina

zemiaky na kyslo
predchádzajúci
Najlepšie zemiaky na kyslo – recept starej mamy
kokosové KOKA sušienky
ďalšií
Kokosové KOKA sušienky – voňavé a domáce
zemiaky na kyslo
predchádzajúci
Najlepšie zemiaky na kyslo – recept starej mamy
kokosové KOKA sušienky
ďalšií
Kokosové KOKA sušienky – voňavé a domáce

3 Komentáre Skryť komentáre

Pridajte svoj komentár