0 0
Tvarohové šišky za 10 minút – TOP recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
250 g Tvaroh tvaroh jemný, termizovaný, najlepšie plnotučný
3 ks Vajce
250 g Hladká múka
2 ML Prášok do pečiva ML/malá lyžička
1 štipka Soľ
1 ks Vanilkový cukor 8 g
2 PL Kryštálový cukor PL/polievková lyžica
podľa chuti Citrónová kôra
2 PL Rum PL/polievková lyžica
NA PEČENIE ŠIŠIEK
podľa potreby Repkový olej približne 1,5 dl
NA POSÝPKU ŠIŠIEK
podľa chuti Práškový cukor
podľa chuti Vanilkový cukor
NA ĎALŠIE DOCHUTENIE ŠIŠIEK
podľa chuti Lekvár slivkový, marhuľový, jahodový - najlepšie domáci

Nutričné informácie

1
Porcia
310
kcal

Tvarohové šišky za 10 minút – TOP recept

Tip pre Vás. Vynikajúce tvarohové šišky hotové za 10 minút. Fantastická tradičná pochúťka pre malých i veľkých. K tomu poctivý domáci lekvár - slivkový, marhuľový či jahodový, ešte nádielka práškového cukru. Úžasné šišky pre celú rodinu.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sladké
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA PEČENIE ŠIŠIEK

  • NA POSÝPKU ŠIŠIEK

  • NA ĎALŠIE DOCHUTENIE ŠIŠIEK

Popis:

Zdieľať

Tvarohové šišky za 10 minút – TOP recept. Mäkučké a voňavé šišky z tvarohu, pripravené iba za pár minút. Ľahučké nadýchané šišky, ktoré si zamilujete na prvé zahryznutie. Sladké maškrtenie želáme.

Vyskúšali ste už naše hrnčekové koláče? Veľmi obľúbené a žiadané, pretože potrebujeme iba hrnček. Skúste náš skvelý cuketový perník, úplne jednoduchý banánový koláč na plech alebo hrnčekový koláč s ovocím a posýpkou. Legendárny jablkový koláč , ale i božský hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím – najobľúbenejší medzi našimi receptami. Tvarohové šišky za 10 minút fantastická pochúťka.

Dobrá rada. Do cesta na tvarohové šišky môžeme pridať trošku mletej škorice, alebo aj strúhanú pomarančovú kôru. Šišky budú fajnovo voňavé, úžasnej chuti. Ak do cesta na šišky pridáme alkohol (môže byť rum, vodka, slivovica), šišky pri pečení nenapijú mnoho tuku. Na pečenie tvarohových šišiek zvolíme olej repkový alebo kokosový, pretože tieto oleje majú vysoký stupeň zadymenia. To znamená, že olej menej pripaľuje. Pri bezlepkovej diéte zvolíme vhodnú overenú múku bez lepku.

množstvo ingrediencií v recepte = 4 porcie

Kroky

1
Hotové

Vajcia vymiešame spolu s tvarohom, pridáme aj preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Primiešame ostatné ingrediencie - štipku soli, vanilkový a kryštálový cukor, strúhanú citrónovú kôru, rum. Vznikne nám vláčne voňavé cesto.

2
Hotové

Cesto necháme len chvíľu odležať, aby múka hydratovala. Do menšieho hrnca pridáme olej, ktorý necháme dobre rozpáliť. Kávovými lyžičkami tvarujeme malé šišky, ktoré vkladáme do horúceho oleja. Na strednom stupni ich pečieme do zlatista.

3
Hotové

Na druhú stranu sa šišky otočia úplne samé. Je dôležité ich pomaly a dobre prepiecť, aby neostali vo vnútri surové. Hotové šišky obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Vanilka šišky nádherne prevonia. Podávame s džemom podľa obľuby.

Martina

Držková polievka so zemiakmi
predchádzajúci
Najlepšia držková polievka so zemiakmi RECEPT
Zemiakové strapačky s tvarohom
ďalšií
Zemiakové strapačky s tvarohom – babičkin RECEPT
Držková polievka so zemiakmi
predchádzajúci
Najlepšia držková polievka so zemiakmi RECEPT
Zemiakové strapačky s tvarohom
ďalšií
Zemiakové strapačky s tvarohom – babičkin RECEPT

Pridajte svoj komentár