Ingrediencie:
- 8 ks Vajceväčšie, uvarené natvrdo
- 400 g Smotanová nátierkaalebo žervé, Lučina
-
NA SYROVÚ NÁPLŇ
- 50 g Syrtavený v črievku alebo trojuholníky
- Horčicapodľa chuti
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti, môžeme aj vynechať
-
NA ZELENÚ NÁPLŇ
- Medvedí cesnakzopár čerstých listov, alebo špenát, zelený šalát
- 2 PL MasloPL/polievková lyžica
- Soľpodľa chuti, môžeme aj vynechať
- Mleté čierne koreniepodľa chuti, môžeme aj vynechať
-
NA BRYNDZOVÚ NÁPLŇ
- 0.5 ks Bryndza60 g
- Pažítkazopár stoniek, alebo jarná cibuľka
- Soľpodľa chuti, opatrne, bryndza je slaná
- Mletá červená paprikapodľa chuti
-
NA CVIKLOVÚ NÁPLŇ
- 0.5 ks Cviklauvarerná, 1/2 menšej cvikly
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti, môžeme aj vynechať
- Citrónová štavapodľa chuti
-
NA ZDOBENIE
- Bylinkypetržlenová vňať, pažítka, kôpor
- Syrnastrúhaný syr
- Mletá červená paprikapodľa chuti
Popis:
Vynikajúce plnené vajíčka na Veľkú noc, recept na 4 náplne, ktoré hrajú farbami. Syrová, bryndzová, cviklová, zelená – ktorú pripravíme z medvedieho cesnaku, špenátu, alebo zeleného šalátu. Náplne chuťovo doladíme, nastriekame do rozpolených vajec, ozdobíme, a máme hotovo. Vyzerajú úžasne, chutia mňamkovo. Vyskúšajte. Ohúrite a budete za hviezdu.
Zvýšili vám vajíčka uvarené natvrdo? Dnes si spolu pripravíme plnené vajíčka s rôznymi náplňami – skvelé na Veľkú noc, nádherné na oslavu, keď očakáme návštevu. Príprava je rýchla a jednoduchá, vhodná aj pre začiatočníkov. Ak ozdobnú špičku nemáme, postačí malá lyžička a trošku zručnosti.
FIT verzia? Vajíčka pripravíme z nízkotučného jemného tvarohu, dochutíme ako máme radi. Čerstvé bylinky dodajú dôležitý vitamín C a nádhernú farbu.
Dobrá rada. Náplňou na plnené vajíčka nešetríme. Je vhodné použiť širšiu špičku, aby sme mohli náplne pekne nastriekať, lebo náplne sú aj so štruktúrou. Keď sa náplň zvýši, môžeme pripraviť aj malé jednohubky – kanapky, ktoré zdobíme podľa fantázie.
1 porcia = 4 vajíčkové lodičky/4 druhy náplne
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |