0 0
Plnené VAJÍČKA na Veľkú noc, recept na 4 náplne

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
8 ks Vajce väčšie, uvarené natvrdo
400 g Smotanová nátierka alebo žervé, Lučina
NA SYROVÚ NÁPLŇ
50 g Syr tavený v črievku alebo trojuholníky
Horčica podľa chuti
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti, môžeme aj vynechať
NA ZELENÚ NÁPLŇ
Medvedí cesnak zopár čerstých listov, alebo špenát, zelený šalát
2 PL Maslo PL/polievková lyžica
Soľ podľa chuti, môžeme aj vynechať
Mleté čierne korenie podľa chuti, môžeme aj vynechať
NA BRYNDZOVÚ NÁPLŇ
0.5 ks Bryndza 60 g
Pažítka zopár stoniek, alebo jarná cibuľka
Soľ podľa chuti, opatrne, bryndza je slaná
Mletá červená paprika podľa chuti
NA CVIKLOVÚ NÁPLŇ
0.5 ks Cvikla uvarerná, 1/2 menšej cvikly
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti, môžeme aj vynechať
Citrónová štava podľa chuti
NA ZDOBENIE
Bylinky petržlenová vňať, pažítka, kôpor
Syr nastrúhaný syr
Mletá červená paprika podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
325
kcal

Plnené VAJÍČKA na Veľkú noc, recept na 4 náplne

Tip pre vás. Náplň môžeme pripraviť aj chrenovú, keďže chren k Veľkej noci patrí. Do smotanového základu stačí primiešať čerstvý strúhaný alebo sterilizovaný chren. Vynikajúca je aj náplň cesnaková, do základu pridáme roztlačený cesnak, hodí sa aj strúhaný či roztierateľný syr.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA SYROVÚ NÁPLŇ

  • NA ZELENÚ NÁPLŇ

  • NA BRYNDZOVÚ NÁPLŇ

  • NA CVIKLOVÚ NÁPLŇ

  • NA ZDOBENIE

Popis:

Zdieľať

Vynikajúce plnené vajíčka na Veľkú noc, recept na 4 náplne, ktoré hrajú farbami. Syrová, bryndzová, cviklová, zelená – ktorú pripravíme z medvedieho cesnaku,  špenátu, alebo zeleného šalátu. Náplne chuťovo doladíme, nastriekame do rozpolených vajec, ozdobíme, a máme hotovo. Vyzerajú úžasne, chutia mňamkovo. Vyskúšajte. Ohúrite a budete za hviezdu.

Zvýšili vám vajíčka uvarené natvrdo? Dnes si spolu pripravíme plnené vajíčka s rôznymi náplňami – skvelé na Veľkú noc, nádherné na oslavu, keď očakáme návštevu. Príprava je rýchla a jednoduchá, vhodná aj pre začiatočníkov. Ak ozdobnú špičku nemáme, postačí malá lyžička a trošku zručnosti.

FIT verzia? Vajíčka pripravíme z nízkotučného jemného tvarohu, dochutíme ako máme radi. Čerstvé bylinky dodajú dôležitý vitamín C a nádhernú farbu.

Dobrá rada. Náplňou na plnené vajíčka nešetríme. Je vhodné použiť širšiu špičku, aby sme mohli náplne pekne nastriekať, lebo náplne sú aj so štruktúrou. Keď sa náplň zvýši, môžeme pripraviť aj malé jednohubky – kanapky, ktoré zdobíme podľa fantázie.

1 porcia = 4 vajíčkové lodičky/4 druhy náplne

Kroky

1
Hotové

Vajcia uvaríme natvrdo. Od bodu varu ich povaríme 10 minút, potom schladíme v studenej vode. K vareniu vajec pridáme aj malú lyžičku soli, aby ostali pevné. Ochladené vajcia ošúpeme a prekrojíme napoly cez dĺžku. Žĺtky vyberieme do misky. Pripravíme si smotanový základ na vynikajúce náplne.

2
Hotové

Najjednoduchšie tak, že žĺtky dôkladne vymiešame so smotanovou nátierkou, rozdelíme na 4 časti. Syrová a zelená. K 1/4 nátierky pridáme tavený syr, horčicu. Do druhej 1/4 pridáme nakrájané listy medvedieho cesnaku (špenátu), maslo, rozmixujeme ponorným mixérom. Obe dochutíme soľou, korením.

3
Hotové

Bryndzová a cviklová náplň. K tretej 1/4 náplne pridáme bryndzu, nadrobno nakrájanú pažítku alebo jarnú cibuľku, dochutíme soľou, mletou paprikou. Do posledného 1/4 základu plnky primiešame najemno nastrúhanú cviklu, dochutíme soľou, korením. Chuť doladíme aj citrónovou šťavou pre sviežosť.

4
Hotové

Vajíčka plníme vreckom s ozdobnou špičkou alebo plastovou striekacou pištoľou. Špičkou naplnené vajíčka budú vyzerať luxusne, biele lodičky sa nádherne vynímajú. Je dôležité po každej náplní vrecko a špičku dôkladne umyť, aby sa náplne nemiešali - či farby, ale aj chute. Dajme si záležať.

5
Hotové

Naplnené vajíčka môžeme ešte dozdobiť bylinkami, mletou červenou paprikou, strúhaným syrom, zeleninou. Necháme zachladiť. Najlepšie je ich pripraviť čerstvé, aby náplne nevyschli, boli chutné. Vyzerajú úžasne, chutia fantasticky. Ich príprava je nenáročná, výsledok stojí za to.

Martina

Syrová roláda
predchádzajúci
SYROVÁ ROLÁDA bez vaľkania – jednoduchý a rýchly recept
Francúzsky toast
ďalšií
Francúzsky toast z vianočky alebo mazanca, lacný RECEPT
Syrová roláda
predchádzajúci
SYROVÁ ROLÁDA bez vaľkania – jednoduchý a rýchly recept
Francúzsky toast
ďalšií
Francúzsky toast z vianočky alebo mazanca, lacný RECEPT

Pridajte svoj komentár