0 0
Lahodná krémová polievka z Hokkaido tekvice

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1 ks Tekvica hokkaido menšia tekvica
1 ks Cibuľa stredná veĺkosť
3 PL Maslo alebo olivový olej
1 dl Šľahačková smotana na zjemnenie, môžeme aj vynechať
Na dochutenie
Soľ podla chuti
Mleté čierne korenie podla chuti
Kurkuma skvelá na kĺby, pôsobí aj protizápalovo
Mletá rasca podla chuti
Konečné dochutenie
Citrónová štava podla chuti

Nutričné informácie

1
porcia
210
kcal

Lahodná krémová polievka z Hokkaido tekvice

Tip pre vás: Ak chcete krémovú tekvicovú polievku ešte jemnejšiu, ku koncu varenia je vhodné pridať šľahačkovú smotanu, ktorá polievočku nádherne zjemní. Chuť polievky Hokkaido doladíme citrónovou šťavou podľa chuti.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Liečivé
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • Na dochutenie

  • Konečné dochutenie

Popis:

Zdieľať

Obľubujete krémové polievky, milujete tekvicu Hokkaido? Výborná voľba, pretože mám pre vás pripravený jednoduchý recept na skvelú polievku, ktorá je veľmi výživná a zdravá. Nech sa páči, lahodná polievka Hokkaido, ktorá poteší vaše zdravie. Tekvica Hokkaido je plná minerálov a vitamínov. Z minerálov obsahuje draslík, vápnik, fosfor, železo, horčík. Z vitamínov majú bohaté zastúpenie vitamíny A, B, C, E, K. Tekvica Hokkaido obsahuje aj dôležitý betakarotén, ktorý pôsobí na náš organizmus antioxidačne. Nájdeme v nej veľa vlákniny, ktorá podporuje naše trávenie a imunitu. Krémovú Hokkaido polievku podávame s opečeným chlebíkom, smaženým hráškom, pokvapkať ju môžeme tekvicovým olejom, dozdobiť opraženými semienkami (tekvicovými, slnečnicovými) a obľúbenými bylinkami. Na tanieri sa lahodná tekvicová polievka nádherne vyníma. Nie nadarmo ju mnohí označujú za kráľovnú medzi krémovými polievkami. Dobrú chuť želám.

Dobrá rada. Šúpať alebo nešúpať tekvicu Hokkaido? Jednoznačne ponechať aj šupku. Aj keď je veľmi tvrdá, na prípravu potrebujete ostrý nôž, pečením alebo dusením šupka nádherne zmäkne. Práve v šupke je najviac vitamínov a živín.

Kroky

1
Hotové

Tekvicu Hokkaido umyjeme, opatrne prekrojíme. Šupka je dosť tvrdá, s tekvicou pracujeme opatrne, potrebujeme ostrý nôž. Po prekrojení tekvice odstránime striedku, najlepšie lyžicou

2
Hotové

Tekvicu nakrájame na menšie kocky (skôr sa uvarí). Tekvicu Hokkaido šúpať nemusíme, pretože práve v šupke je najviac minerálov a vitamínov. Tepelnou úpravou šupka zmäkne.

3
Hotové

Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Do väčšieho hrnca (kvôli mixovaniu polievky), pridáme maslo alebo olivový olej, rozohrejeme. Vložíme cibuľu a orestujeme do sklovita.

4
Hotové
5 min.

K voňavej cibuli pridáme ešte roztlačený cesnak a nakrájanú tekvicu Hokkaido. Všetko spolu restujeme za stáleho miešania približne 5 minút. Pridáme ešte korenie podľa chuti a obľuby

5
Hotové

Potom tekvicu zalejeme vriacou vodou podľa potreby. Tekvica by mala byť ponorená, voda by mala byť 2 cm nad jej okrajom, záleží, akú hustú tekvicovú polievku si chceme uvariť.

6
Hotové
20 min.

Hrniec prikryjeme. Polievku varíme do zmäknutia tekvice, trvá to 20 minút. Potom polievku stiahneme zo sporáka. Ponorným mixérom polievku rozmixujeme do krémovej konzistencie.

7
Hotové

A lahodná polievka je hotová. Ak sa nám zdá polievka príliš hustá, zriedime ju ešte horúcou vodou. Polievku Hokkaido dochutíme, ak je to ešte potrebné. Prevaríme a môžeme podávať.

Martina

bazový sirup
predchádzajúci
Najlepší domáci bazový sirup, recept ako sa to robí
cviklovy salat
ďalšií
Vynikajúci lahodný cviklový šalát, ktorý si zamilujete
bazový sirup
predchádzajúci
Najlepší domáci bazový sirup, recept ako sa to robí
cviklovy salat
ďalšií
Vynikajúci lahodný cviklový šalát, ktorý si zamilujete

Pridajte svoj komentár