Ingrediencie:
- 1 ks Tekvica hokkaidomenšia tekvica
- 1 ks Cibuľastredná veĺkosť
- 3 PL Masloalebo olivový olej
- 1 dl Šľahačková smotanana zjemnenie, môžeme aj vynechať
-
Na dochutenie
- Soľpodla chuti
- Mleté čierne koreniepodla chuti
- Kurkumaskvelá na kĺby, pôsobí aj protizápalovo
- Mletá rascapodla chuti
-
Konečné dochutenie
- Citrónová štavapodla chuti
Popis:
Obľubujete krémové polievky, milujete tekvicu Hokkaido? Výborná voľba, pretože mám pre vás pripravený jednoduchý recept na skvelú polievku, ktorá je veľmi výživná a zdravá. Nech sa páči, lahodná polievka Hokkaido, ktorá poteší vaše zdravie. Tekvica Hokkaido je plná minerálov a vitamínov. Z minerálov obsahuje draslík, vápnik, fosfor, železo, horčík. Z vitamínov majú bohaté zastúpenie vitamíny A, B, C, E, K. Tekvica Hokkaido obsahuje aj dôležitý betakarotén, ktorý pôsobí na náš organizmus antioxidačne. Nájdeme v nej veľa vlákniny, ktorá podporuje naše trávenie a imunitu. Krémovú Hokkaido polievku podávame s opečeným chlebíkom, smaženým hráškom, pokvapkať ju môžeme tekvicovým olejom, dozdobiť opraženými semienkami (tekvicovými, slnečnicovými) a obľúbenými bylinkami. Na tanieri sa lahodná tekvicová polievka nádherne vyníma. Nie nadarmo ju mnohí označujú za kráľovnú medzi krémovými polievkami. Dobrú chuť želám.
Dobrá rada. Šúpať alebo nešúpať tekvicu Hokkaido? Jednoznačne ponechať aj šupku. Aj keď je veľmi tvrdá, na prípravu potrebujete ostrý nôž, pečením alebo dusením šupka nádherne zmäkne. Práve v šupke je najviac vitamínov a živín.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové 5 min. |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové 20 min. |
|
7 Hotové |