0 0
Chrenová OMÁČKA k mäsu, jednoduchý recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
NA ZÁPRAŽKU
50 g Maslo
2 PL Hladká múka kopcovitá lyžica, môže byť aj hladká špaldová múka
NA OMÁČKU
750 ml Mlieko aj viac, podľa potreby
200 ml Šľahačková smotana
Chren podľa chuti, nastrúhaný čerstvý alebo sterilizovaný
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Kryštálový cukor podľa chuti
Citrónová kôra alebo ocot, podľa chuti
NA ZJEMNENIE
1 PL Maslo PL/polievková lyžica

Nutričné informácie

1
Porcia
280
kcal

Chrenová OMÁČKA k mäsu, jednoduchý recept

Tip pre vás. Chrenová omáčka výborne ladí k varenému, dusenému alebo pečenému mäsu. Smotanovú omáčku s chrenom môžeme podávať aj s vajcom uvareným natvrdo. Dobrú chuť.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA ZÁPRAŽKU

  • NA OMÁČKU

  • NA DOCHUTENIE

  • NA ZJEMNENIE

Popis:

Zdieľať

Chrenová omáčka k mäsu – jednoduchá lahodná omáčka, ktorú pripravíme iba za pár minút. Je vynikajúca k mäsu s parenou knedľou, varenými či šťuchanými zemiakmi.

Smotanové omáčky sú obľúbené, vďaka svojej jemnej chuti. Dnes mám pre vás novinku, recept na lahodnú chrenovú omáčku.

Chren – biely zázrak pre naše zdravie. Posilňuje imunitu, zlepšuje činnosť srdca a dýchanie, redukuje hmotnosť, podporuje trávenie, napomáha v liečbe pigmentových škvŕn, bráni vzniku rakoviny. Má špecifickú chuť, je ale veľmi výživný. Obsahuje veľké množstvo vitamínu C. Fantastická chrenová omáčka je skvelou voľbou, aby sme doplnili dôležité vitamíny a minerály.

Dobrá rada. Nezabúdame, čerstvý chren je aromatický a prenikavý, pridávame ho do omáčky opatrne podľa chuti a znášanlivosti. Najdôležitejšie pri príprave chrenovej omáčky je doladiť chute – pikantnosť, slanosť, kyslosť a jemnú sladkavú chuť. Pri bezlepkovej verzii zvolíme vhodnú múku.

Kroky

1
Hotové

Na kvalitnej panvici alebo v hrnci roztopíme maslo, panvicu dáme bokom. Primiešame múku (klasickú hladkú alebo hladkú špaldovú, bezlepkovú), premiešame dohladka. Potom vrátime panvicu na sporák.

2
Hotové

Múku s maslom opražíme, zápražka pekne zavonia. Prilejeme studené mlieko. Za stáleho miešania (aby sa neurobili hrudky) varíme 10 minút do zhustnutia. Pridáme nastrúhaný chren podľa výberu a smotanu.

3
Hotové

Omáčku povaríme 5 minút. Ak je hustá, zriedime ju ešte mliekom. Chrenovú omáčku dochutíme soľou, citrónovou šťavou, cukrom, prevaríme a odstavíme. Nakoniec primiešame na zjemnenie lyžicu masla.

Martina

Nátierka s cibuľkou
predchádzajúci
Nátierka s opraženou cibuľkou, obľúbený RECEPT
Maslo z medvedieho cesnaku
ďalšií
Maslo z MEDVEDIEHO cesnaku-ako využiť medvedí cesnak
Nátierka s cibuľkou
predchádzajúci
Nátierka s opraženou cibuľkou, obľúbený RECEPT
Maslo z medvedieho cesnaku
ďalšií
Maslo z MEDVEDIEHO cesnaku-ako využiť medvedí cesnak

2 Komentáre Skryť komentáre

Pridajte svoj komentár