Ingrediencie:
-
NA ZÁPRAŽKU
- 50 g Maslo
- 2 PL Hladká múkakopcovitá lyžica, môže byť aj hladká špaldová múka
-
NA OMÁČKU
- 750 ml Mliekoaj viac, podľa potreby
- 200 ml Šľahačková smotana
- Chrenpodľa chuti, nastrúhaný čerstvý alebo sterilizovaný
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Kryštálový cukorpodľa chuti
- Citrónová kôraalebo ocot, podľa chuti
-
NA ZJEMNENIE
- 1 PL MasloPL/polievková lyžica
Popis:
Chrenová omáčka k mäsu – jednoduchá lahodná omáčka, ktorú pripravíme iba za pár minút. Je vynikajúca k mäsu s parenou knedľou, varenými či šťuchanými zemiakmi.
Smotanové omáčky sú obľúbené, vďaka svojej jemnej chuti. Dnes mám pre vás novinku, recept na lahodnú chrenovú omáčku.
Chren – biely zázrak pre naše zdravie. Posilňuje imunitu, zlepšuje činnosť srdca a dýchanie, redukuje hmotnosť, podporuje trávenie, napomáha v liečbe pigmentových škvŕn, bráni vzniku rakoviny. Má špecifickú chuť, je ale veľmi výživný. Obsahuje veľké množstvo vitamínu C. Fantastická chrenová omáčka je skvelou voľbou, aby sme doplnili dôležité vitamíny a minerály.
Dobrá rada. Nezabúdame, čerstvý chren je aromatický a prenikavý, pridávame ho do omáčky opatrne podľa chuti a znášanlivosti. Najdôležitejšie pri príprave chrenovej omáčky je doladiť chute – pikantnosť, slanosť, kyslosť a jemnú sladkavú chuť. Pri bezlepkovej verzii zvolíme vhodnú múku.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
2 Komentáre Skryť komentáre
Ďakujem za inšpiráciu, super rýchly recept. Nech sa darí, Mária
Ďakujem za hodnotenie, dúfam, že omáčka chutila.