0 0
Batátové zemiaky v rúre – recept na batátové PLACKY

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
2 ks Batáty väčšie kusy
1 hrsť Syr 1 plná hrsť strúhaného syra podľa výberu
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
1 štipka Granulovaný cesnak
1 štipka Kurkuma výborná na kĺby a zápaly

Nutričné informácie

1
Porcia
280
kcal

Batátové zemiaky v rúre – recept na batátové PLACKY

Tip pre vás. Do batátových placiek môžeme pridať obľúbený druh syra - napríklad eidam, goudu, mozzarellu, fetu. Pri FIT verzii zvolíme syr s nízkym obsahom tuku.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Batátové zemiaky v rúre – recept na vynikajúce batátové placky pečené v rúre. Fantastické placky vhodné pri FIT stravovaní, bez kvapky oleja. Sú jednoduché a rýchle na prípravu, aj pre začiatočníkov. Čo je dôležité, batáty sú vynikajúce pri stravovaní, keď si strážime kalórie. Výživné, s nízkym obsahom tukov a sacharidov – iba 86 kalórií/100 g.

Batáty – sladké zemiaky. V posledných rokoch veľmi obľúbená zelenina, ktorá obsahuje mnoho, zdraviu prospešných vitamínov a minerálov. Z vitamínov A, B, C, E, z minerálov zasa sodík, draslík, vápnik, fosfor, horčík, železo. Batáty posilňujú imunitu, podporujú zdravé oči, trávenie, zmierňujú stres a úzkosť. Môžeme ich variť, piecť, grilovať a zapekať. Aj batátové placky sú skvelou voľbou.Určite sa ich oplatí zaradiť do zdravého a chutného jedálnička.

Batátové zemiaky v rúre pečieme v rúre a sú skvelou FIT prílohou k dusenému či grilovanému mäsu, k pečenej zelenine, zeleninovým šalátom, aj bez všetkého, iba s kyslým mliekom. Ak kalórie neriešime, vynikajúce sú k rôznym omáčkam s mäsom.

Dobrá rada. Do batátových placiek môžeme pridať aj nadrobno nakrájané čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka a pod.), doplníme si ďalší vitamín C. Petržlenová vňať je ideálna, pretože odvodňuje, podporuje trávenie, má detoxikačné účinky, posilňuje imunitu.

Z tohto množstva ingrediencií upečieme 12 menších placiek.

Kroky

1
Hotové

Batáty ošúpeme, umyjeme. Sladké zemiaky nastrúhame na hrubšie rezance.

2
Hotové

Syr podľa výberu - pri FIT verzii s nižším obsahom tuku nastrúhame jemnejšie.

3
Hotové

Batátovú hmotu dochutíme soľou, mletým čiernym korením, cesnakom, kurkumou.

4
Hotové

So soľou opatrne, podľa druhu zvoleného syra. Všetko spolu jemne premiešame.

5
Hotové

Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie, lyžicou ukladáme placky.

6
Hotové

Batátové placky pečieme v rúre pri teplote 170 °C cca 15-20 minút, dozlatista.

Martina

LEČO s vajcom a klobásou
predchádzajúci
LEČO s vajcom a klobásou – domáci recept
Zeleninový šalát
ďalšií
Zeleninový šalát s kuracím mäsom a mozzarellou, FIT recept
LEČO s vajcom a klobásou
predchádzajúci
LEČO s vajcom a klobásou – domáci recept
Zeleninový šalát
ďalšií
Zeleninový šalát s kuracím mäsom a mozzarellou, FIT recept

2 Komentáre Skryť komentáre

Pridajte svoj komentár