Ingrediencie:
- 2 ks Batátyväčšie kusy
- 1 hrsť Syr1 plná hrsť strúhaného syra podľa výberu
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
- 1 štipka Granulovaný cesnak
- 1 štipka Kurkumavýborná na kĺby a zápaly
Popis:
Batátové zemiaky v rúre – recept na vynikajúce batátové placky pečené v rúre. Fantastické placky vhodné pri FIT stravovaní, bez kvapky oleja. Sú jednoduché a rýchle na prípravu, aj pre začiatočníkov. Čo je dôležité, batáty sú vynikajúce pri stravovaní, keď si strážime kalórie. Výživné, s nízkym obsahom tukov a sacharidov – iba 86 kalórií/100 g.
Batáty – sladké zemiaky. V posledných rokoch veľmi obľúbená zelenina, ktorá obsahuje mnoho, zdraviu prospešných vitamínov a minerálov. Z vitamínov A, B, C, E, z minerálov zasa sodík, draslík, vápnik, fosfor, horčík, železo. Batáty posilňujú imunitu, podporujú zdravé oči, trávenie, zmierňujú stres a úzkosť. Môžeme ich variť, piecť, grilovať a zapekať. Aj batátové placky sú skvelou voľbou.Určite sa ich oplatí zaradiť do zdravého a chutného jedálnička.
Batátové zemiaky v rúre pečieme v rúre a sú skvelou FIT prílohou k dusenému či grilovanému mäsu, k pečenej zelenine, zeleninovým šalátom, aj bez všetkého, iba s kyslým mliekom. Ak kalórie neriešime, vynikajúce sú k rôznym omáčkam s mäsom.
Dobrá rada. Do batátových placiek môžeme pridať aj nadrobno nakrájané čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka a pod.), doplníme si ďalší vitamín C. Petržlenová vňať je ideálna, pretože odvodňuje, podporuje trávenie, má detoxikačné účinky, posilňuje imunitu.
Z tohto množstva ingrediencií upečieme 12 menších placiek.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
2 Komentáre Skryť komentáre
super recept,aspoň viem čo budem cez víkend variť….ďakujem
Ďakujem pekne za hodnotenie, nech sa batátové placky podaria.