0 0
Čerstvé domáce lečo, ktoré si zamilujete

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1 ks Cibuľa stredná veľkosť
3 ks Paradajka stredná veľkosť
2 ks Paprika stredná veľkosť
2 PL Maslo alebo olivový olej
6 ks Vajce
Na dochutenie
Mleté čierne korenie
Soľ
Kryštálový cukor pre lepšiu, lahodnejšiu chuť

Nutričné informácie

1
porcia
160
kcal

Čerstvé domáce lečo, ktoré si zamilujete

Tip pre vás: Chcete prekvapiť svoju mužskú polovičku? K restovaniu cibule pridajte ešte aj na menšie kúsky nakrájanú klobásku, ktorá dodá domácemu leču skvelú chuť.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • Na dochutenie

Popis:

Zdieľať

Kupované sterilizované lečo? Ale kdeže. Pripravte si so mnou pravé domáce čerstvé lečo, ktoré chutí naozaj úžasne. Má lahodnú chuť, je plné vitamínov. Prípravu zvládne aj každý začiatočník. Čerstvé lečo z paradajok a paprík je vynikajúce na raňajky, ale aj na večeru. Pripraviť si ho môžeme aj s vajcami, ak chceme ešte sýtejšiu pochúťku, pridáme klobásku, párky či šunku. Niektorí milujú lečo ako hlavné jedlo so šťuchanými či varenými zemiakmi. Vyskúšajte, potešte svoje chuťové poháriky. Iba poctivé domáce lečo chutí fantasticky.

Ak na prípravu čerstvého leča zvolíme domáce paradajky a papriky, tá vôňa a chuť vás úplne pohltí. Ak máme zeleniny dostatok, môžeme si obľúbené poctivé lečo pripraviť aj do zásoby sterilizovaním.

Dobrá rada na domáce lečo.

Na prípravu chutného leča je vhodné paradajky zbaviť šupky. Ak je totiž šupka príliš tuhá, je to v leči dosť cítiť. Ako jednoducho odstrániť šupky z paradajok? Úplne jednoducho. V menšom hrnci si necháme vodu zovrieť, opatrne vložíme paradajky, ktoré sme si narezali do kríža. Chvíľu povaríme, šupka sa začne sama oddeľovať.

Kroky

1
Hotové

Pripravíme si zeleninu. Paradajky na hornej časti narežeme do kríža. Tak ich vložíme do vriacej vody na pár minút a vyberieme. Šupka sa začne sama oddeľovať. Paradajky zbavíme šupky, tvrdých častí a nakrájame na malé kúsky. Papriku umyjeme, zbavíme striedky a stopky, krájame na tenké rezančeky.

2
Hotové

Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme maslo (olivový olej) a cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita. Potom vložíme nakrájanú papriku, ochutíme troškou cukru. Papriku restujeme približne 5 minút. Nakoniec pridáme nakrájané paradajky, osolíme a okoreníme podľa chuti.

3
Hotové

Zeleninu restujeme na miernom stupni ešte ďalších 10-15 minút. Panvicu neprikrývame, potrebujeme, aby sa tekutina odparila. Zeleninu môžeme ponechať chrumkavejšiu, alebo ju restovať do úplného zmäknutia. Vajcia (na osobu rátame 2-3 ks) si v miske rozšľaháme vidličkou a prilejeme ich k zeleninovej zmesi.

4
Hotové

Poctivé domáce lečo necháme za stáleho miešania vytuhnúť. Záleží, aké lečo s vajcami obľubujeme. Niekto má radšej krémovú konzistenciu, iný zasa tuhú. Lečo ešte dochutíme, ak je to potrebné, odstavíme a podávame. Čerstvé domáce lečo chutí úžasne s domácim kváskovým chlebíkom, čerstvým pečivom.

Martina

plnené čokoládové oblátky
predchádzajúci
Jednoduché plnené čokoládové oblátky, mamičkin RECEPT
sisky
ďalšií
Najlepšie babičkine šišky – recept overený rokmi
plnené čokoládové oblátky
predchádzajúci
Jednoduché plnené čokoládové oblátky, mamičkin RECEPT
sisky
ďalšií
Najlepšie babičkine šišky – recept overený rokmi

2 Komentáre Skryť komentáre

Pridajte svoj komentár