0 0
Lečová nátierka RECEPT – tip na skvelú nátierku

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1 ks Paradajka stredná veľkosť
0.5 ks Paprika červená, žltá alebo zelená
1 ks Cibuľa menšia alebo 1/2 väčšej
2 PL Olivový olej alebo maslo, PL/polievková lyžica
200 g Smotanová nátierka žervé alebo Lučina
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti, pre deti vynecháme

Nutričné informácie

1
Porcia
100
kcal

Lečová nátierka RECEPT – tip na skvelú nátierku

Tip pre vás. Super rýchla lečová nátierka? Na prípravu nátierky sa môže pridať aj sterilizované lečo. Pridáme 2-3 lyžice podľa chuti, tú hustejšiu časť bez šťavy.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Lečová nátierka – nátierka z leča. Že ste také ešte nepočuli? Vyskúšajte. Je lahodná a jemná, vynikajúcej chuti.

Nátierky sú skvelé na raňajky, desiatu, olovrant, ale aj večeru. Práve domáce sa tešia veľkej obľube, lebo si ingrediencie vyberáme podľa vlastnej chuti a požadovanej kvality. Lečová chutí naozaj fantasticky.

Dobre vieme prečo nátierky chutia hlavne deťom. Nevidia cibuľku, paradajku, papriku a inú zdravú zeleninku. Veď to pozná každá mamina. Najlepšie, keď sú nátierky hladkej štruktúry a majú lahodnú chuť. Mimochodom, prvý krát som lečovú nátierku ochutnala v materskej škôlke, kde ju pripravili šikovné pani kuchárky. Táto jednoduchá nátierka ma neskutočne nadchla, lebo je svieža, jemne sladkavej chuti.

Dobrá rada. Milujete pálivé? Do lečovej nátierky sa môže pridať aj trochu nadrobno nakrájanej čili papričky. Na osvieženie a doplnenie dôležitého vitamínu C je úžasná petržlenová vňať či pažítka.

 

Kroky

1
Hotové

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme olivový olej a cibuľu. Orestujeme do sklovita. Pridáme umytú, očistenú, na prúžky nakrájanú papriku a nadrobno nakrájanú paradajku, ktorú môžeme zbaviť aj šupky. Zeleninu spolu restujeme, aby zmäkla a stratila šťavu. Trvá to približne 10 minút. Zmes necháme vychladnúť.

2
Hotové

Neviete ako jednoducho zbaviť paradajky šupky? Do hrnca pridáme vodu, necháme zovrieť. Vložíme paradajky, ktoré na vrchu narežeme do kríža. Paradajky vložíme do vriacej vody, chvíľu povaríme. Šupka sa začne sama oddeľovať. Vychladnutú zeleninu pridáme do misky spolu so smotanovou nátierkou. Ponorným mixérom rozmixujeme dohladka.

3
Hotové

Lečovú nátierku - nátierku z leča dochutíme soľou, mletým čiernym korením. Keď túto domácu nátierku necháme zachladiť, chute sa nádherne prepoja. Je úžasná, určite vás milo prekvapí. Na ďalšie dochutenie nátierky môžeme pridať aj pálivú čili papričku alebo čerstvé bylinky - napríklad petržlenovú vňať, pažítku či jarnú cibuľku, ktoré dodajú vitamín C.

Martina

Cibuľový chlieb
predchádzajúci
Domáci cibuľový chlieb, jednoduchý a chrumkavý – RECEPT
Cuketový tatarák
ďalšií
CUKETOVÝ tatarák, recept na tatarák z cukety
Cibuľový chlieb
predchádzajúci
Domáci cibuľový chlieb, jednoduchý a chrumkavý – RECEPT
Cuketový tatarák
ďalšií
CUKETOVÝ tatarák, recept na tatarák z cukety

Pridajte svoj komentár