Ingrediencie:
- 500g Kuracie prsia1 porcia cca 100g mäsa
- 5 PL Olivový olej3 PL na marinádu a 2 PL na restovanie
- 1 ks Cibuľapoužijeme väćśiu cibuľu
- 4 ks Zemiakystredná veľkosť
- 1 ks Zemiakymenśí zemiak na zahustenie
- 1 ks Mrkvastredná veĺkosť
- 1 hrsť Mrazený hrach
-
Dochutenie
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Drvená rasca
- Mletá červená paprika
- Kurkuma
- Sušený majoránpodĺa chuti
- Cesnak2-3 strúčiky
Popis:
Najlepší guláš z kuracích pŕs – jednoduchý a veľmi chutný. Čo je pre nás ženy dôležité, je ľahší, má aj menej kalórií. Vaša rodina si ho zamiluje. Dnes so si pre vás pripravila recept na vynikajúci kurací guláš. Ak vaše deti guláš veľmi nemusia, tento im určite zachutí. Vyskúšajte. Ak si kuracie prsia necháme v oleji s korením marinovať zopár hodín, najlepšie aj cez noc,kurací guláš bude ešte delikátnejší, mäsko oveľa jemnejšie. Je veľmi vhodné, aby sme si všetky ingrediencie pripravili vopred. Mäso nechať odležať v marináde na pár hodín, zeleninu ošúpať, umyť a nakrájať pred samotnou prípravou. Ušetríme si veľa času, guláš budeme mať hotový za pár minút.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
|
7 Hotové |
|
8 Hotové |
|
9 Hotové |
|
10 Hotové |
Guláš premiešame, podľa hustoty pridáme horúcu vodu. Ak máme zeleninový alebo hydinový vývar, namiesto vody ho môžeme pridať. Guláš dosolíme. |
11 Hotové |
|
12 Hotové |
|
13 Hotové |
Nastrúhaný zemiak pridáme k mäsu. Guláš varíme do zmäknutia kuracieho mäsa a zeleniny. Do gulášu pridáme nakoniec aj sušený majorán a prevaríme. |
2 Komentáre Skryť komentáre
Skúsila som tento recept na kurací guláš a musím povedať, že je to skutočne hit! Jednoduchá príprava, ale výsledok je nádherný plný chutí. Kurča bolo mäkké a polievka perfektne korenistá. Určite pridám do svojho repertoáru obľúbených jedál.
Letícia, veľmi ma potešilo Vaše hodnotenie. Som rada že náš jednoduchý kurací guláš chutil, a stane sa obľúbeným jedlom. Martina